Toplotna črpalka in plin pod enim pokrovom

Oglasno sporočilo

Okolju prijazen sistem z visokim izkoristkom, zaradi majhnosti primeren za stavbe brez kurilnice.

Izdelek EXCLUSIVE MONO / SINGLE HYBRID, okolju prijazen sistem z visokim izkoristkom, zaradi majhnosti primeren za stavbe brez kurilnice. Pod okrovom na steni se nahajata toplotna črpalka in plinski kotel, v zunanji enoti pa ventilator, kompresor in uparjalnik. Kadar toplotna črpalka ne more pokriti potreb se vključi še plinski kotel, ki lahko deluje samostojno ali skupaj s črpalko.

 

orca toplotna črpalka plin EXCLUSIVE MONO SINGLE HYBRID

EXCLUSIVE MONO – SINGLE HYBRID

 

Inteligentno krmilje opravi preklop, ko je to energetsko najugodnejše. Sistem je zanesljiv in varen, saj en energent lahko nadomestimo z drugim. Stavbo ogrevamo s talnim ogrevanjem ali radiatorji, saj lahko temperaturo predtoka dvignemo do 65°C, kljub temu da je zunaj -30°C (kadar toplotna in kotel delujeta hkrati). Izbiramo lahko med dvema kombinacijama. V prvi nam plinski kotel vse leto pretočno ogreva sanitarno vodo, bojler ni potreben, stavbo ogreva toplotna, v mrazu pa še plin.

Druga kombinacija je primerna za hotele in večje stavbe. Pri tem vodo ogreva toplotna črpalka, plin je samo rezerva, v sistemu se nahaja še bojler, za postavitev pa potrebujemo več prostora.

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI