Toplotna črpalka – naložba v topel dom, prihodnost in okolje

Kako imeti topel dom in nekaj pozitivnega naredili tudi za okolje? Nakup toplotne črpalke je dobra naložba v prihodnost in okolje.

Naj vam visoki stroški ogrevanja to zimo ne povzročajo glavobola

Investicija v toplotno črpalko je investicija v prav vse zgoraj omenjene aspekte. Kako, se sprašujete? Z nakupom toplotne črpalke boste zmanjšali stroške ogrevanja in nemudoma začeli ustvarjati prihranke, obenem pa boste v zameno dobili vedno topel dom in nekaj pozitivnega naredili tudi za okolje.

 

topel dom toplotna crpalka orca

 

Poznih jesenskih, zimskih in zgodnjih pomladanskih dni si nikakor ne predstavljamo brez ogrevanja. Pri gradnji ali obnovi hiše je ena najpomembnejših odločitev, ki jih moramo sprejeti, prav odločitev o ogrevalnem sistemu. Le-ta bo nas in našo družino spremljala kar nekaj desetletij, zato je pomembno, da pri njej ne sprejemamo nobenih kompromisov. Stroškom za ogrevanje se nikakor ne moremo izogniti, lahko pa zagotovimo, da so na dolgi rok kar se da nizki.

V podjetju Orca, kjer se ukvarjajo s proizvodnjo ogrevalnih in sanitarnih toplotnih črpalk (to pomeni, da so njihovi produkti slovenskega porekla, izdelani pa so iz najbolj kakovostnih materialov, ki so razpoložljivi na evropskem trgu), zadnjih nekaj let zaznavajo pozitiven trend rasti trga toplotnih črpalk. Največje povpraševanje je po tipu zrak/voda. Razlogov, zaradi katerih so toplotne črpalke najbolj priljubljena izbira je ogromno. Imajo zelo dolgo življenjsko dobo, nudijo visoke prihranke (do 75 %), praktično ne potrebujejo vzdrževanja, ne zahtevajo dodatnega dela, so tihe in zanesljive. Za piko na i pa delujejo brez emisij CO2 kar pomeni, da bomo z njeno uporabo pripomogli tudi k zmanjšanju vpliva na okolje.

 

baner toplotne crpalke

Udobje na najvišjem nivoju

Udobje pri toplotni črpalki je pravzaprav že kar nekaj samoumevnega. Na začetku sezone jo je potrebno samo vklopiti in nastaviti parametre, potem pa lahko nanjo preprosto pozabimo. Toplotne črpalke zrak-voda Orca omogočajo tudi upravljanje na daljavo, kar je odlično, ko nas ni doma ali pa se vračamo z dopusta, saj lahko z  napredno regulacijo preko oblaka njene nastavitve spreminjamo od koderkoli in kadarkoli.

 


Svež zrak pozimi in topel dom? Zdaj je to možno.

Ko nekdo omeni prezračevanje, nas večina pomisli na odpiranje oken in vrat. Vse lepo in prav, dokler ne nastopi zima, zunanje temeprature pa se spustijo pod ledišče. Si predstavljate, kakšne toplotne izgube predstavlja tak način zračenja – enkrat na uro za 5-7 minut odpremo vsa okna in vrata in ustvarimo prepih? Ogromne ne bi bile samo toplotne izgube, ampak tudi račun za ogrevanje.

 

topel dom prezracevanje orca

 

K sreči obstaja rešitev, da se temu izognemo. Imenuje se PICO 50+. Glavna naloga prezračevalnega sistema je nenehna izmenjavazraka. Onesnažen slab zrak zamenja s svežim. Slab zrak lahko vpliva na slabo počutje, na upad koncentracije, zaradi povečane vlažnosti v prostoru pa se lahko prične ustvarjati zdravju škodljiva plesen, medtem ko lahko rakotvorni plin radon pozvroči resne zdravstvene težave. Prav zaradi tega na prezračevalni sistem ne smemo gledati kot na luksuz, temveč kot na nujnost.

 

baner prezracevanje

Vgradnja lokalnega prezračevalnega sistema Orca Pico 50+ je hitra in enostavna. Zanjo poleg električne vtičnice potrebujetmo samo eno odprtino v steni. Strokovnjaki iz podjetja Orca so pri stranki z območja Ptuja montažo šestih lokalnih prezračevalnih sistemov uredili v enem dopoldnevu, ob tem pa poskrbeli za ustrezno zaščito okolice in končno čičenje. Stranko so po koncu vgradnje poučili tudi o enostavnem upravljanju. Sistem prezračevanja za svoje delovanje porabi zanemarljivo malo energije, obenem pa povrne več kot 92 % toplote nazaj v prostor.

Želite več informacij?

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI