Na razpolago nepovratna finančna sredstva do konca leta v višini do 1.500 €

V Elektru Celje Energiji čutijo odgovornost tako do okolja, kakor tudi do svojih odjemalcev električne energije in ostalih občanov, ki so se do konca leta nameravali odločiti za investicijo v ogrevanje bivalnih prostor oz. sanitarne vode s toplotnimi črpalkami. Zato smo zanje pripravili rešitev.

 

 

ogrevanje_denar

 

 

Odločili so se, da bodo odjemalcem priskočili na pomoč v trenutku, ko so pri Eko skladu pošla sredstva za financiranje okoljskih naložb. Vsem odjemalcem Elektra Celje Energije, ki se bodo do konca letošnjega leta odločili za nakup toplotnih črpalk iz njihove paketne ponudbe, bodo ponudili nepovratna finančna sredstva v višini do 1.500 €.

 

Po načrtu Evropske unije moramo delež pridobivanja energije iz obnovljivih virov energije v primerjavi s pridobivanjem iz fosilnih goriv do leta 2020 povečati na 20 odstotkov. Z zmanjšanjem subvencij države bo takšen načrt težko uresničljiv.

 

Eko sklad je 1. septembra prenehal s spodbujanjem gospodinjstev, ki bi želeli zmanjšali porabo energije. Ukinjene so bile spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb.

 

To so subvencije za gospodinjstva, ki so okoljsko ozaveščena in želijo za ogrevanje sanitarne vode in prostorov izkoriščali obnovljive vire energije. Za vsako gospodinjstvo, še posebej v današnjih časih, pomeni tovrstna investicija velik zalogaj, ki pa dolgoročno gledano pomeni prihranek, tudi do 75 %, česar se občani zavedajo in se zato tudi odločajo za tovrstne investicije.

 

V Elektru Celje Energiji bodo zato v času, ko subvencij ni, vsem gospodinjstvom, ki bi se želeli ogrevati z obnovljivimi viri energije nudili finančno podporo v obliki nepovratnih sredstev.

 

Za sredstva lahko odjemalci Elektra Celje Energije zaprosijo pred izvedbo naložbe oz. za nove naložbe. Obljubljajo, da bo ostopek potekal hitro in z minimalno birokracije.

 

 

Podobni članki

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.