Trend po iskanju trajnostnih ogrevalnih rešitev, ki izkoriščajo naravne vire pridobivanja toplote se nadaljuje in čedalje bolj stopnjuje. Tehnološka dovršenost ogrevalnih sistemov ter celostna strokovna in tehnična podpora kupca pa sta dejavnika, ki stopata vedno bolj v ospredje. Eden takih primerov je avstijsko podjetje KWB, ki je predstavilo kotel na drva, ki je primer tehnološke dovršenosti -  KWB kotel na drva Classicfire 2.

 

KWB kotel na drva Classicfire 2 - celostna rešitev in prilagodljivost

Nakup novega ogrevalnega sistema je vedno dolgoročen proces, ki mora biti sestavljen iz prepleta spremenljivk, ki upoštevajo individualne kupčeve zahteve. Cena sistema je zagotovo pomemben člen enačbe, vendar lahko pri neupoštevanju drugih, na prvi pogled nepomembnih dejavnikov, hitro naletimo na neprijetna presenečenja. Ne samo cena ogrevalnega sistema, tudi  cena energenta je tista, ki lahko dolgoročno najmočneje vpliva na stroške ogrevanja. Stabilnost cene energenta je torej poglavitni dejavnik in pomemben temelj nakupa. Optimalna rešitev mora, ob ceni, upoštevati tudi prilagodljivost sistema, kakovost servisne službe, kompetentnost izvajalcev in navsezadnje kakovost vgrajenega kotla.

 

kwb kotel polena classicfire 2

 

Preprosto – lesna biomasa - drva, peleti ...

V preteklem desetletju je tehnični napredek narekoval hiter razvoj celotne lesne industrije. Sistemi avtomatizacije ter razvoj rešitev za dolgoročno samooskrbo z lesno biomaso so izboljšali preprosto pridelavo, predelavo in uporabo goriva, ki ga lahko uvrstimo v skupino energentov prihodnosti. Lesna biomasa pa se razvija v primarni strateški energent v Sloveniji. Razvoj podporne infrastrukture danes omogoža, da popolnoma preprosto oskrbo in avtomatizirano polnjenje zalogovnikov, ki se ne razlikuje od klasičnih oblik polnjenja, ki jih poznamo iz preteklosti. Drva in pelete lahko danes naročimo preko telefona ali spleta ter zalogovnik napolnimo povsem avtomatizirano, napredni kotli na drva pa ob tem omogočajo avtomatiziran sistem izgorevanja. Sistemi KWB, zaradi izjemnega izkoristka energenta, ki je večji od 95 %, omogočajo praznjenje posode za pepel na vsakih dve leti.

 

 baner lesna biomasa kotli

 

Ogrevalni sistemi na biomaso KWB in lansiranje novega kotla na drva

S široko paleto peči, tako za gospodarsko kot tudi za osebno rabo ter preverjenim sistemom svetovanja, pri podjetju KWB za celoten proces nakupa, inštalacije in servisiranja skrbijo strokovno izobraženi inštalaterji. Lasten izobraževalni program KWB akademija je tako osnova za sodelovanje z vodilnim proizvajalcem peči na drva, oz.lesno biomaso v tem delu Evrope.

Nov kotel na drva KWB Classicfire 2 deluje v razponu moči med 18 / 28 kW in ima s 185 litri, največji nakladalni prostor v branži. Zavestna poteza enega vodilnih proizvajalcev kotlov in ogrevalnih sistemov na lesno biomaso, uporabnikom zagotavlja izjemno dolge intervale polnjenja ter povišano udobje obratovanja. Možnost preproste nadgradnje kotla z modulom za pelete pa viša prilagodljivost delovanja in omogoča sprotno prilagajanje potrebam stranke.

 

Družina izdelkov KWB – ogrevanje na biomaso
Družina izdelkov KWB obsega sodobne kotle na pelete KWB Easyfire 2,4 -35kW ter KWB Pelletfire+ 45-135kW, sekance in pelete KWB Multifire 20-120kW, večje moči KWB Powerfire 130-300 kW, polena KWB Classicfire 20-50kW ter solarne sisteme KWB EasySun in KWB MultiSun za toplotno oskrbo vse od individualnih hiš, večjih zgradb, do manjših daljinskih omrežij.

kotli kwb peleti drva

 

 


Kontaktirajte ponudnika
   
Ime in priimek:
Naslov:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Podobni članki

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.