Z magneti nad vodni kamen

Z magneti nad vodni kamen

Podtalnica se pretaka med plastmi kamenin, jih raztaplja in nosi s seboj. Izhlapela kapljica vode na steklu pusti neškodljivo sled kalcija in magnezija, ki pa v hišnih napeljavah in aparatih lahko povzročita različne nevšečnosti.

 

Efekt Postojnske jame
Pretakanje, zastajanje ter ogrevanje vode v ceveh ali drugih hišnih instalacijah povzroča podobne učinke, kot pretakajoča voda v naši znameniti jami. V obeh primerih pa je potrebno za ta naravni pojav plačati, v jami vstopnino za ogled, doma pa za popravilo naprav. Odlaganje vodnega kamna na stene cevi, v rezervoarje ali na površino grelcev povzroča poškodbe, zmanjšuje grelni učinek in s tem povečuje porabo energije. Čim debelejša je plast, tem večji bodo stroški, ki pa jih je možno preprečiti.

ekom vodni kamen 1

Prizmamag namestimo na cev in samo narahlo pritrdimo z vijakom

 

Delovanje naprave Prizmamag
Pod vplivom magnetnega polja, skozi katerega se pretaka voda, se struktura kristalov trdih snovi spremeni tako, da se nanje začnejo vezati molekule vode, kot priveski. Privešene delce nosi voda s seboj po ceveh in po vsem vodnem sistemu. Pod pritiskom v zaprtem sistemu se ti delci začnejo izločati, vendar se veliko manj lepijo ali odlagajo na podlago. Voda ostane popolnoma čista in brez kemijskih dodatkov, cevi in naprave pa so zato manj obremenjene z ostanki vodnega kamna.

ekom vodni kamen 2

Različne vrste nevtralizatorjev

lahko namestimo na vstopno vodovodno cev takoj za vodomerom ali neposredno pred bojlerjem, pralnim ali pomivalnim strojem, kotlom za centralno kurjavo, kavnim aparatom in podobno.

 

ekom vodni kamen 3

Levo brez uporabe, desno z uporabo nevtalizatorja

 

Različni modeli in vgradnja
Montaža je enostavna in jo lahko opravi vsak sam. Magnetno napravo položimo na cev in jo s spodnje strani rahlo privijačimo. Da bi izboljšali delovanje proizvajalec priporoča vgradnjo vodnega filtra pred nevtralizatorjem. Deluje samodejno, brez elektrike in brez kemičnih sredstev, odlaganje vodnega kamna pa bo do 70% zmanjšano. Enak učinek dosežemo z vgradnjo nevtralizatorja, ki pa ga je potrebno vgraditi v cev, zato ga izdelujejo v več dimenzijah. Poseben izdelek je še nevtralizator, vgrajen v perlator za pipo, ki zmanjšuje pretok, s čimer bomo za polovico zmanjšali tudi porabo vode. 


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI