Podjetje Spectrolab podira rekorde na področju učinkovitosti sončnih celic

Polprevodniška sončna tehnologija podjetja Spectrolab se lahko uporablja celo za pogon vesoljskih plovil in brezpilotnih letal.

 

Polprevodniška sončna tehnologija podjetja Spectrolab se lahko uporablja celo za pogon vesoljskih plovil in brezpilotnih letal.

 

Pri podjetju Spectrolab, ki se ukvarja s proizvodnjo sončnih celic, so nedavno zabeležili rekordni izkoristek 38,8 odstotka pri večspojnih sončnih celicah brez uporabe koncentrirane sončne svetlobe, kar je za eno odstotno točko več kot njihov prejšnji rekord. Rezultate je potrdil ameriški Oddelek za obnovljivo energijo v Coloradu.

Prejšnji rekord 37,8 odstotka so postavili v aprilu. Analitiki Lux Research centra napovedujejo, da bi lahko sončne celice podjetja Spectrolab do leta 2022 dosegle 50-odstotno učinkovitost. Izkoristek 38,8 odstotka je rekordni rezultat, ki bo sončne celice še dodatno povzdignil na lestvici obnovljivih tehnologij. Polprevodniška sončna tehnologija njihovega hčerinskega podjetja Boeing (ki je tudi postavilo nov rekord) se lahko uporablja celo za pogon vesoljskih plovil in brezpilotnih letal.

“Izboljšanje tehnologije proizvodnje sončnih celic je bistvo tega kar počnemo v podjetju Spectrolab,” je povedal predsednik podjetja Spectrolab, Troy Dawson. “Še naprej bomo iskali inovacije in nove načine za doseganje še boljših rezultatov.”

 

spectrolab 1

 

 

VIR:www.mojprihranek.si

 

 

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI