Kamini že dolgo časa niso, kar so včasih bili. Danes kamini združujejo funkcionalnost , ekonomičnost in estetiko. Moderni kamini so narejeni tako, da jih lahko namestimo skoraj v vsakem stanovanju ali hiši. Široka paleta kaminov EDILKAMIN, ki se razlikujejo po materialih, namembnosti in dizajnu, omogoča izbiro kamina glede na specifične potrebe uporabnika in ambienta. Kamini tako niso več samo okras doma, temveč vedno bolj postajajo pomemben in učinkovit vir ogrevanja.

 

seltron Side-kamin

Vgradni kaminski vložek SIDE na polena

 


Razlikujemo dve osnovni izvedbi kaminov - toplozračni in toplovodni.

Toplozračni kamini se uporabljajo neposredno za ogrevanje enega večjega prostora ali z uporabo razvodnih kanalov za ogrevanje več manjših prostorov.

 

Toplovodni kamini prenesejo toploto preko cevnega sistema v klasično centralno ogrevanje objekta. Neposredno v prostor oddajo samo cca 20 % toplote. Kamine lahko danes uporabljamo kot osnovni ali kot dopolnilni vir toplote.

Kamini vrhunskega dizajna in kakovostne izdelave so še posebej primerni za moderne, prostorne hiše ali stanovanja. Vsak kamin posebej je zasnovan tako, da omogoča učinkovito in kakovostno zgorevanje, kar zagotavlja udobno in varčno ogrevanje v vsej življenjski dobi naprave.

 

Kaj imajo skupnega estetika, enostavna uporaba in varčno ogrevanje?
Zraven toplozračnih in toplovodnih kaminov se v Sloveniji in v svetu vse bolj uveljavljajo tako imenovane samostoječe ali kaminske peči na pelete ali drva. S kaminskimi pečmi na pelete postane ogrevanje zelo udobno. Te peči so opremljene z zalogovnikom za pelete in vso potrebno avtomatiko za samodejno delovanje, kar zagotavlja varčno delovanje in maksimalno udobje. Če temu dodamo še čudovit dizajn in toplino ognja v dnevnem prostoru, je izbira kaminske peči za ogrevanje več kot samo varčna odločitev.

 

Ker želimo kamine in njihovo delovanje čim bolj nazorno prikazati našim strankam, smo se odločili, da bomo v našem ˝Centru varčnega ogrevanja˝ v času ogrevalne sezone postavili dve kaminski peči v obratovanje. Vljudno vabljeni na ogled in demonstracijo delovanja!

 

Seltron kamin

Ogled delovanja kaminov v ˝Centru varčnega ogrevanja˝

 

Obiščite CENTER varčnega ogrevanja na Tržaški cesti 85 A, v Mariboru, kjer boste našli številne rešitve za varčno ogrevanje, varčno pripravo tople sanitarne vode, material za vodovod in kanalizacijo. Ponudili vam bomo svetovanje, pomoč pri pridobitvi nepovratnih sredstev Eko sklada in ugodno obliko financiranja – brezobrestni kredit na  ogrevalno tehniko Seltron, brez stroškov odobritve.

 

Več na www.seltron.si


Kontaktirajte ponudnika Seltron
   
Ime in priimek:
Naslov:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe ali za odgovor ustreznega strokovnjaka. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 


Podobni članki

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Kalkulator Oceni prihranek energije je novo priročno večnamensko spletno orodje, ki vam pojasni koliko prihranite s prehodom na novi energent, novi ogrevalni sistem, sončno elektrarno in električni avto.

Prodajo gradbenega materiala v aprilu rešuje spletna trgovina. Vendar, ker so storitve za izvedbo gradbenih del v poseljenih zgradbah od sredine marca zaustavljene, bodo gospodarske posledice...

Večina investitorjev se sprašuje ali je cena sončne elektrarne sprejemljiva za slovenski žep ter koliko prihranimo. Odgovore nam je pojasnil predstavnik podjetja Enertec, Peter Kumer, soustanovitelj blagovne znamke...

ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.