Klasični in kombinirani kotli na drva in pelete KWB

Oglasno sporočilo

Klasični kotel na drva KWB Classicfire je odlična izbira za tiste, ki iščejo učinkovit in zanesljiv sistem ogrevanja.

Nakup novega sistema za ogrevanje je proces, pri katerem je potrebno upoštevati več dejavnikov. Pri odločanju je potrebno ugotoviti individualne kupčeve želje in zahteve, ga seznaniti o vseh prednostih in načinih uporabe, ki jih imajo novi klasični kotli na drva ter predstaviti celotne stroške investicije in stroške obratovanja naprave v njeni življenjski dobi.

 

Klasicni kotel na drva KWB Classicfire z zalogovnikom

Klasični kotel na drva KWB Classicfire z zalogovnikom tople vode

 

Klasični kotel na drva KWB Classicfire/Combifire– čisto, učinkovito in preprosto kurjenje

Klasični kotel na drva KWB Classicfire je odlična izbira za tiste, ki iščejo učinkovit in zanesljiv sistem ogrevanja. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je kotel KWB Classicfire prava izbira za vas:

 • Udobje: Sodobni klasični kotlina drva prinašajo prednosti udobja, kot so avtomatske, tihe in učinkovitoe rešitve za ogrevanje. Zagotavlja minimalno delo in čiščenje kotla ter upravljanje na daljavo s KWB Comfort Online.
 • Visoka učinkovitost: KWB Classicfire uporablja visoko učinkovitostno zgorevalno tehnologijo, ki omogoča visok izkoristek goriva. To pomeni, da lahko prihranite denar pri ogrevanju in zmanjšate svoj ogljični odtis.
 • Trajnost: izdelan je iz trpežnih in kakovostnih materialov, kar pomeni, da je nakup dolgoročna naložba v vaš dom.
 • Enostavna uporaba: kotel je enostaven za uporabo in ima intuitiven upravljalni sistem KWB Comfort C4. Poleg tega se samodejno prilagaja spreminjajočim se pogojem in tako zagotavlja stabilno temperaturo v vašem domu.
 • Okolju prijazen: KWB Classicfire ogreva na lesno biomaso, ki predstavlja obnovljiv vir energije. Tako lahko zmanjšate svoj ogljični odtis in prispevate k trajnostnemu razvoju.
 • Kvalitetna storitev in podpora: KWB je priznan proizvajalec kotlov, ki z lastno servisno službo zagotavlja kvalitetno storitev in podporo kupcem. Tako lahko brez skrbi uživate v toploti in udobju svojega doma.

Klasicni kotel na drva KWB Classicfire

Kotel na drva KWB Classicfire 18-38kW s polnilnim prostorom za polena z volumnom 185 l, je največji v razredu in je primeren za nalaganje polen dolžine ½ m ali prečno 1/3m polen. S prikazom na regulaciji vam kotel sam svetuje primerno količino polen.

 

Vsekakor bi morali pri nakupu kotla KWB Classicfire upoštevati tudi vaše specifične potrebe in želje, saj je vsak dom drugačen. Vendar pa so zgoraj navedene prednosti dober razlog, zakaj je ta kotel na drva prava izbira za vas.


KWB je znan avstrijski proizvajalec kotlov na lesno biomaso, ki zagotavljajo zanesljivo in učinkovito ogrevanje. Predstavljamo vam nekatere nasvete za nakup kotla na polena KWB.


Preverite velikost kotla

Velikost kotla je odvisna od velikosti vašega doma, porabe energije in toplotnih izgub. KWB ima v svoji ponudbi različne velikosti kotlov ralzičnih nazivnih vrednosti, zato se prepričajte, da izberete pravo velikost, ki bo ustrezala vašim potrebam.

Preverite kakovost materialov

KWB uporablja kakovostne materiale, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo kotla. Preverite, kakšni materiali so uporabljeni v kotlu, in se prepričajte, da so kakovostni in trajni.

Preverite učinkovitost

KWB klasični kotli na drva so opremljeni s široko-pasovno lambdo sondo in nadzorom vrtljajev sesalnega ventilatorja, kar zagotavlja optimalno zgorevanje, nizko porabo, visoke izkoristke in izredno malo pepela. Preverite učinkovitost kotla in se prepričajte, da bo učinkovito izkoriščal lesno biomaso ter tako zmanjšal porabo energije.

Preverite garancijo

Kot pri vsakem nakupu velikega gospodinjskega aparata, je pomembno preveriti garancijo. KWB poleg zakonsko predpisanega jamstva (2 leti) ponuja tudi 8 let garancije na telo kotla in dokup 6 letne materialne garancije na svoje kotle. Pomembno je, da preverite garancijske pogoje, kaj vključujejo in trajanje le-teh.

Preverite stroške

KWB klasični kotli na drva so cenovno ugodni glede na kvaliteto in udobje in se razlikujejo po ceni glede na velikost in specifikacije. Preverite cene in se prepričajte, da izberete peč na drva, ki je v vašem proračunu. Upoštevajte tudi stroške ogrevanja, ki jih boste imeli z uporabo kotla na polena KWB.

Upoštevajte montažo

KWB kotle mora montirati strokovnjak. Podjetje KWB ima v Sloveniji razvejano mrežo pooblaščenih partnerskih inštalaterjev. zato se prepričajte, da izberete podjetje, ki ima izkušnje z montažo kotlov na polena KWB.

Upoštevajte servis

V Sloveniji ima KWB lastno servisno službo, v kateri so strokovno usposobljeni servisni tehniki, ki zagotavljajo uporabnikom zanesljivo in nemoteno delovanje naprav. Redno vzdrževanje naprav zniža stroške ogrevanja in zagotavlja udobje skozi celotno kurilno sezono.


baner lesna biomasa kotli


Sodoben kotel na drva KWB preseneča z maksimalno prilagojenostjo potrebam sodobnega kupca

Les je najstarejše gorivo na svetu. Kdor ogreva s poleni, ogreva neodvisno  in varno. To gorivo je na voljo regionalno in ni drago. Poleg tega se pri ogrevanju z lesom prihrani veliko količino CO2 v primerjavi s kurilnim oljem in plinom. Zahvaljujoč najsodobnejši tehniki KWB omogoča ogrevanje na drva danes tudi veliko udobja. Klasični kotel na drva KWB Classicfire je na primer mogoče napolniti s poleni dolžine do pol metra. Prostorna sprednja vrata poskrbijo za visoko udobje pri nalaganju. Zaradi prostora za gorivo s prostornino 185 litrov je potrebno kotel načeloma napolniti samo enkrat dnevno, kar zadošča za celodnevno ogrevanje povprečne enodružinske hiše.

Stalno nalaganje je torej preteklost. Za manjšo prostornino vmesnega hranilnika lahko izberete KWB Classicfire 1.5 s prostornino 150 litrov. KWB Classicfire je mogoče kadarkoli nadgraditi v prilagodljiv kombinirani kotel KWB Combifire na polena in pelete, ki omogoča udobno in popolno samodejni preklop med ogrevanjem na polena in ogrevanjem na pelete. Zgorevalni prostori za pelete in polena so ločeni, ker ima vsako gorivo drugače zahteve glede zgorevalnega prostora, da lahko resnično učinkovito izgori. Ko ni več na voljo polen, kotel samodejno preklopi na delovanje na pelete. Tako si lahko privoščite daljši dopust, vaša hiša pa bo vseeno vedno konstantno topla.


kotel na drva in pelete KWB Combifire

Kotel KWB Combifire z močjo od 18do 38 kW (ogrevanje na polena) in od 22 do 35 kW (ogrevanje na pelete) je primeren za vse, ki pri ogrevanju z lesom radi polnijo sami, vendar se kljub temu ne želijo odreči udobju samodejnega ogrevanja na pelete, peletni modul se vklopi samodejno, ko zmanjka polen ali na vašo željo.


Hkrati s tehnologijo CleanEfficiency in zaradi vgrajene visokotemperaturne vrtinčaste zgorevalne komore, v kateri lesni plin zgoreva pri zelo visokih temperaturah zagotavlja kotel izredno nizke vrednosti emisij, najvišji učinke in varčnost ter minimalno vsebnost ostanka pepela. Čiščenje pepela pri ogrevanju s poleni je 1-krat na 14 dni. V primeru uporabe modula na pelete se posoda za pepel na modulu prazni zgolj 1-krat na dve leti.

 

Klasicni kotel na drva vrednost emisij CO2


Širok izbor ponudbe iz programa KWB 2023

Družina izdelkov KWB obsega:

 • sodobne kotle na pelete KWB Easyfire  moči od 2,4 -40 kW,
 • KWB Pelletfire+ moči od 45-135 kW,
 • sekance in pelete KWB Multifire moči od 20-120 kW, ter večje moči KWB Powerfire moči od 130-300 kW,
 • klasični kotli na drva KWB Classicfire 1 moči od 15-20 kW,
 • klasični kotli na drva KWB Classicfire 2 moči od 18-38 kW,
 • solarne sisteme KWB EasySun in KWB MultiSun za toplotno oskrbo individualnih hiš in večjih zgradb,
 • hranilniki toplote KWB EmpaEco, hranilniki sanitarne vode KWB EmpaTherm in toplotne črpalke za sanitarno vodo KWB EmpaAir.

Kotli na drva pelete in sekance KWB


Vas zanima cena, izvedba, subvencija za različne klasične kotle na drva, kotle na pelete ali sekance znamke KWB? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI