Proizvajalci peči na lesno biomaso se trudijo, da bi te ogrevalne naprave dosegale zgornjo mejo možnih izkoristkov, peči delujejo samodejno, kupci več nimajo skrbi s tem, kakšno ogrevanje so vgradili, predvsem takšno, ki ne zahteva veliko njihovega lastnega dela. Tik pred pojavom korone je na energetskem sejmu v Avstriji več proizvajalcev predstavilo zanimive novosti.

Prednosti najboljsih peci na drva

Peč na pelete in toplotna črpalka skupaj

Windhager proizvaja peletne kotle pod nazivom BIO Win2 Touch, ki deluje hibridno skupaj s toplotno črpalko. Izdelujejo več velikosti peletnih kotlov z močjo od 10 do 26 kW. Po izkušnjah prodajalcev vedo, da si več kupcev želi običajni ogrevalni sistem predelati na toplotno črpalko, vendar pa obstoječe radiatorsko ali starejše talno gretje, z večjimi razmaki med cevmi, potrebujejo višje temperature predtoka. Teh od toplotnih črpalk še ne moremo pričakovati, če hočemo, da delujejo gospodarno in z visokim izkoristkom. Za ta namen je omenjena hibridna kombinacija - peč na pelete in toplotna črplaka, kot naročena.

Prednosti najboljsih peci windhager BioWIN Hybrid kombinacija peletnega kotla s toplotno crpalko

BioWIN Hybrid je kombinacija peletnega kotla s toplotno črpalko

Dokler so temperature nad ničlo, stavbo ogreva toplotna črpalka, ko pa se še bolj ohladi, ali se iz drugih vzrokov poveča poraba toplote, se samodejno vključi peletni kotel. Uporabnik ima sedaj dvojno varnost, saj obe enoti lahko delujeta neodvisno ena od druge. Peč ima zalogovnik za 200 kg peletov, zato poseben shranjevalnik pelet ni potreben. Obe napravi sta povezani na vodni strani, pri čemer ima glavno vlogo hidravlični regulator Smart-Flow. Kombinira med obema sistemoma, in vedno izbere najgospodarnejši način delovanja. Delovanje je grafično prikazano na barvnem displeju, ki vsak trenutek pokaže, katera naprava in s kolikšnim deležem, sodeluje v ogrevanju stavbe. Poleg kotla so vgradili TČ zrak/ voda,  ki ob temperaturi predtoka 50°C še vedno ustreza energetskemu razredu A++.  Vse več proizvajalcev  v smeri kombiniranih ali hibridnih rešitev, zato tudi na tem področju še nismo videli vsega.


KWB združuje nezdružljivo

Program firme KWB zajema peči na drva, pelete, sekance, najbolj nenavaden pa je zagotovo kombiniran kotel na polena in pelete, kar je na prvi pogled nezdružljivo, vendar odlično deluje. Preklop med poleni in peleti je avtomatski,  praznjenje pepela je udobno in čisto, kotel pa lahko upravljamo in vzdržujemo na daljavo.

Imenuje se KWB Combifire, moč 18 do 38 kW, za družinske hiše in kmetije. Če grejemo na drva je dovolj eno polnjenje dnevno, obe kurišči sta ločeni, saj ima vsako kurivo drugačne zahteve. Ko zmanjka polen se vključi peletni del in samodejno vodi ogrevanje. S tem povečamo neodvisnost in zanesljivost, kaseto s pepelom na delu za polena praznimo na 10 dni, tisto na pelete pa do dvakrat letno. Upravljanje na daljavo omogoča vse kar smo vajeni pri drugih avtomatiziranih ogrevanjih: nadzor, upravljanje, prižiganje, ugašanje, sprejemanje obvestil pa tudi daljinski dostop monterju, če se nam to zdi potrebno.

 

Prednosti najboljsih peci kombiniran kotel na polena in pelete kwb

Zanimiv kombiniran KWB kotel na polena in pelete


baner lesna biomasa kotli


Peč na sekance in pelete

Na razpolago so kotli na vsa kuriva, polena, pelete, sekance in kombinacija polena-pelete. Posebej zanimiva je peč na sekance in pelete Froling tip T4e z močmi od 20 do 350 kW. Deluje popolnoma samodejno in z izkoristkom 93 % enako učinkovito izkoristi obe kurivi. Je kompakten, z majhnim tlorisom, za delovanje porabi malo elektrike, k naročniku pride kompletno sestavljen, ožičen, preizkušen in pripravljen na takojšen start. Zgorevalna komora iz silicijevega karbida omogoča visoke izkoristke in trajnost. Odstranjevanje pepela deluje samodejno, dobavni polž kuriva je večkratno varovan, regulacija temperature povratka je že vgrajena. Lahko ima vgrajen ločevalnik prašnih delcev ali recirkulacijo dimnih plinov za še boljše zgorevanje. Upravljanje je avtomatizirano, omogoča kontrolo na daljavo.

Prednosti najboljsih peci froling T4e Stoker

Frölingov T4e na pelete in sekance je kompakten in popolnoma avtomatiziran


Majhna peletna peč

Za pregled smo izbrali zanimiv najmanjši kotel na pelete ETA PU, z močjo od 7 do 15 kW. V ohišju se nahaja vse za postavitev in takojšen priklop. Od obtočne črpalke, mešalne pipe, preklopnega ventila za en ogrevalni krog in še vod za pripravo tople sanitarne vode. Ima direktni priklop za talno ogrevanje, raztezno posodo, varnostni ventil in kontrolo nivoja vode. Zrak zajema od zunaj, izven prostora, zgorevalna komora je iz nerjavečega materiala. Dimne cevi v kotlu se čistijo avtomatsko, samodejno je tudi odpepeljevanje kurišča in cevi, varovanje pred prenizko temperaturo povratka je že vgrajeno. Zanimiva lastnost je, da prisilno hlajenje v primeru izpada elektrike ni potrebno. Vgrajena elektronika samodejno krmili delovanje, displej na dotik omogoča upravljanje, priklop na internet pa stalno dosegljivost od koderkoli. 

Prednosti najboljsih peci ETA PU 7 15 kW

ETA PU, 7 - 15 kW peletni kotel s prigrajenim dnevnim zalogovnikom


 Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.