Slovenija je ena izmed najbolj pogozdenih držav v Evropi, zato ne preseneča podatek, da je lesna biomasa, ki je v obliki drv, lesnih sekancev in lesnih peletov, najbolj priljubljen vir obnovljive energije pri nas. Tovrstnega vira kljub temu ne izrabljamo v tolikšni meri, kot bi ga lahko. V prvi vrsti je prednost ogrevanja na biomaso njena dosegljivost. Veliko Slovencev ima namreč na voljo svoj gozd ali nekoga, ki je lastnik gozda, ta mu po nižji ceni proda drva ali mu jih podari. Druga prednost je cenovna ugodnost in delna avtonomija glede kurjave. Iz navedenih razlogov so pri podjetju Seltron razvili nov, varčen in cenovno zelo zanimiv uplinjevalni kotel na polena UKP Smart, za katerega je mogoče pridobiti subvencijo Eko sklada. Kotel združuje robustnost in dolgoživost s svojim bogato dimenzioniranim toplotnim izmenjevalnikom in velikim kuriščem ter varčnost in sodoben način upravljanja s serijsko integrirano lambda sondo in možnostjo oddaljenega nadzora prek telefona z aplikacijo SeltronHome.

 

Uplinjevalni kotel na polena

Uplinjevalni kotel na polena UKP Smart

Uplinjevalni kotel na polena UKP Smart se ponaša z odličnimi lastnostmi

Kotel UKP Smart dosega zavidljive izkoristke, ki segajo tudi do 92 %, kar ga uvršča med najbolj varčne kotle na trgu v tem segmentu.

Kotel UKP Smart je opremljen s posebej zanj razvitim regulatorjem Seltron BXD. Regulator vodi delovanje kotla z lambda sondo, omogoča varovanje povratka, varovanje kotla pred pregrevanjem, hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodenje hitrosti ventilatorja.

Celotna nalagalna komora je obložena s paneli iz nerjavnega jekla, ki so odporni proti visokim temperaturam in koroziji. Paneli v komori ne izboljšajo samo delovanja kotla, ampak tudi izredno poenostavijo samo vzdrževanje in čiščenje kotla ter podaljšajo njegovo življenjsko dobo. Panele je mogoče odstraniti in zamenjati z novimi.

Uplinjevalni kotel na drva Seltron UKP Smart odlikuje še veliko drugih domiselnih in koristnih detajlov. Na primer dvojna vrata, ki nudijo bistveno boljšo toplotno izolativnost kotla, kar poveča učinkovitost delovanja, hkrati pa zmanjšuje nezaželeno pregrevanje kotlovnice. Ali pa odsesavanje dimnih plinov, kadar so vrata kotla odprta. To preprečuje izhajanje dimnih plinov in vonja v prostor.

 baner lesna biomasa kotli

Uplinjevalni kotel na polena Seltron UKP Smart lahko nadzirate preko pametnega telefona

Zelo koristna lastnost uplinjevalnega kotla na polena Seltron UKP Smart v dobi mobilnih naprav in splošno dostopnega interneta pa je možnost integracije njegove regulacije v storitev SeltronHome. S storitvijo SeltronHome je uporabnikom omogočeno oddaljeno upravljanje, kar prinaša večje udobje in nižje stroške za ogrevanje.

 

Uplinjevalni kotel na polena Oddaljen nadzor UKP Smart

Z mobilno in spletno aplikacijo lahko enostavno in udobno upravljate in nadzirate ogrevalni sistem.


V podjetju Seltron vam nudijo sodoben in vašim potrebam prilagojen uplinjevalni kotel na polena UKP Smart in se veselijo vašega obiska v Centru varčnega ogrevanja na Tržaški cesti 85 A v Mariboru. Z veseljem vam bodo pomagali poiskati najboljšo rešitev.


 Vsa morebitna dodatna vprašanja za peči na drva napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Seltron d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.