Ogrevanje na plin ima številne prednosti. Določeni dobavitelji zemeljskega plina novim uporabnikom v mesecu maju omogočajo do konca leta 2021 tudi do 50 odstotkov nižjo ceno. Prehod na ogrevanje na zemeljski plin ugodno stimulira država, investicija pa je ena najnižjih.

 

Zakaj ogrevanje na zemeljski plin?

Ogrevanje na plin predstavlja strateško pomembno rešitev. Zemeljski plin je z vidika onesnaževanja zraka pri ogrevanju stavb dobra alternativa, v celotni energetski mešanici je eden bolj pomembnih energentov za ogrevanje. Ker človek z vse večjimi potrebami po energiji vpliva na segrevanje ozračja ter sam sebi povzroča nemalo težav, se počasi prebuja zavest za hitrejše ukrepanje pri varčevanju ns vseh možnih nivojih..

 

Ogrevanje na plin

Ogrevanje z zemeljskim plinom na dosegu roke

V Sloveniji imamo 82 občin, kjer se lahko gospodinjstva nemudoma priklopijo na zemeljski plin. V teh občinah je priklop na ogrevanje z zemeljskim plinom prednosten ob zamenjavi ogrevalnega sistema, višina subvencije za naložbo v plinsko peč pa znaša celo 50 % vseh priznanih stroškov (zgornja vrednost je omejena na 2.000 EUR).

 

Ogrevanje na plin – izračun prihrankov za specifičen primer gospodinjstva

Ogrevanje na zemeljski plin v 10 letih obratovanja plinske peči pridela večje prihranke v primerjavi z ostalimi energenti, potrjuje raziskava Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Za primer bolj potratne hiše energijskega razreda E (180 m2), ki  ima ogrevanje na plin dosega za 64 odstotkov večje prihranke, kot če bi hišo ogrevali na drva. Če ogrevanje na plin primerjamo s toplotno črpalko zrak-voda so prihranki pri plinskem kotlu še večji in ti znašajo do 75 odstotkov. Povedano drugače, tudi bolj potratne hiše s prehodom na ogrevanje na zemeljski plin v 10 letih obratovanja prihranijo tudi do 10.000 evrov.

 

Ogrevanje na plin Cene zemeljskega plina prihranki

 


 

 

Prednosti ogrevanja na plin

Zanesljiva dobava zemeljskega plina, nizka in stabilna cena ter visoka energijska vrednost, so le nekatere prednosti zemeljskega plina. Novejši plinski kondenzacijski kotel ima v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi tudi do 30 % višji izkoristek, ogrevanje z zemeljskim plinom ne zahteva stroškov vzdrževanja, odpadejo stroški prevoza goriva ter plačevanje energenta na zalogo. Zemeljski plin plačujemo po porabi, povišano porabo zaznamo takoj.

 

Ogrevanje na plin Plinski kindenzacijski kotel

Investicija v ogrevanje s plinsko pečjo je ena najnižjih, vložek ima najkrajšo dobo vračanja. Cene plinskih peči se gibljejo okrog 2.000 do 3.000 EUR. V Sloveniji imamo 82 občin, kjer se lahko gospodinjstva priklopijo na zemeljski plin. V teh občinah je priklop na ogrevanje z zemeljskim plinom prioritetno ob zamenjavi ogrevalnega sistema. Višina subvencije Eko sklada za naložbo v peč na plin znaša 50 % vseh priznanih stroškov, vendar ne več kot 2.000 EUR.

 

 

baner plinski kotli


Zamenjava dobavitelja zemeljskega plina se izplača

Ogrevanje z zemeljskim plinom ima tudi prednost s fleksibilnostjo trga. Dobavitelja zemeljskega plina lahko brezplačno zamenjate kadarkoli, distribucijo pa še naprej opravlja za področje pristojni operater omrežja.


 

Postopek zamenjave dobavitelja zemeljskega plina

V mesecu maju izkoristite ugodnosti pri dobavitelju zemeljskega plina Energiji plus. Zamenjavo dobavitelja lahko opravite na prodajnem mestu, preko spleta, ali po telefonu s pomočjo svetovalca, ki vam bo pomagal urediti vlogo. Na portalu Energije plus lahko preko posebnega obrazca naložite fotografijo zadnjega računa in oddate povpraševanje. Zamenjava dobavitelja zemeljskega plina pri Energiji plus poteka hitro. Če do 7. v mesecu prejmejo vašo podpisano pogodbo, boste z naslednjim mesecem že njihov odjemalec.

V primeru, da je vaš dobavitelj električne energije prav tako podjetje Energija plus, se vam splača združiti oba energenta pri istem podjetju. S paketom Dvojni plus boste tako prejemali le eno položnico za plin in električno energijo skupaj, ter si zagotovili fiksne cene obeh energentov za obdobje enega leta. Za nove kupce Energija plus zagotavlja 50 % popust za zemeljski plin do konca leta 2021. 

 

Za več informacij o zamenjavi dobavitelja zemeljskega plina izpolnite spodnji obrazec.


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.