Roltek d.o.o. – senčila


Zakaj izbrati rolete?
Rolete so idealno senčilo za vsako okno, saj od vseh senčil ponujajo največ. To dokazuje tudi dejstvo, da so rolete najpogosteje vgrajeno senčilo v Sloveniji. Omogočajo vam popolno ali delno zatemnitev prostora, poleg senčenja pa imajo še številne druge funkcije.

Okno + roleta = prihranek
Ste vedeli, da so steklene površine, ne glede na to kako kvalitetno je okno, same po sebi toplotni most? Spuščena roleta znatno zmanjša izgubo toplote skozi okensko steklo, zato lahko z njimi pozimi prihranite kar do 30% energije! Poleti pa spuščena roleta preprečuje sončnim žarkom, da bi segrevali vaš prostor. Z roletami boste ustavili do 80% vročine!
Tega ne zmore nobeno drugo senčilo.

Varnost
Roleta nudi tudi zaščito okna in vašega doma. Okno varuje pred poškodbami, umazanijo in ostalimi zunanjimi vplivi, vaš dom pa pred vlomilci. Vlomilcu namreč močno oteži delo, saj zelo podaljša čas vloma in hrupnost nasilnega dejanja.

Udobje in zaščita
Z dodatnimi možnostmi Roltek rolet si res lahko ustvarite maksimalno udobje bivanja. Prav vse rolete so namreč dobavljive z motornim pogonom. Upravljanje je možno s stikalom ali daljincem. Če pa ste siti nadležnega mrčesa, vam rolete nudijo idealno rešitev z integriranim komarnikom. Zaradi komarnika ne boste izgubili niti delca svetlobe, pridobili pa boste miren spanec.

Poleg funkcionalnosti pa imajo rolete tudi dekorativno funkcijo. Lamele so različnih barv in dimenzij, predokenska omarica pa lahko s svojim designom in pestro barvno izbiro pritegne veliko pogledov.

Zakaj izbrati rolo ali stropna garažna vrata?

Rolo ali stropna garažna vrata so idealna rešitev za optimalni izkoristek garažnega prostora. Inovativna zasnova omogoča lahkotno avtomatizirano upravljanje s pomočjo standarno vgrajenega motornega pogona, kvalitetni, vremensko odporni materiali iz aluminija pa poskrbijo, da boste brezskrbno uživali v njihovi uporabi več desetletij. 

Če vašemu jeklenemu konjičku in sebi vedno privoščite le najboljše, so avtomatska garažna vrata iz aluminija prava izbira. Prefinjena profilna optika prijetno izstopa iz množice običajnih enokrilnih ali sekcijskih garažnih vrat. 

Garažna vrata Roltek so unificirana in izdelana po meri, zato potreb po prilagajanju zidarske odprtine ni. Primerna so za vsako garažo, saj zavzemajo minimalno prostora. Za tip nizke garaže so na voljo stropna vrata, ki se preko vodil lahkotno zapeljejo pod strop, za ostale tipe garaž pa rolo vrata, ki se navijajo na uležajeno kovinsko os. Vrata se odpirajo tako, da vam ostane uporaben ves prostor pred garažo, standardni motorni pogon pa vam zagotavlja udobje.

Vsa garažna vrata Roltek imajo zaključno letev iz ekstrudiranega aluminija. To pomeni, da je vrata praktično nemogoče iztrgati iz vodil. Naročiti je možno tudi varovala, ki dodatno preprečujejo, da bi vrata ob zaprtju poškodovala vozilo ali osebe. Dovršena izdelava iz najboljših materialov vam omogoča tiho in varno delovanje, zaščito pred vlomi in dolgo življenjsko dobo. Udobno daljinsko upravljanje pa vam omogoča, da lahko v vsakem vremenu zapeljete v garažo ne da bi zapustili vozilo.

Zakaj izbrati zunanje žaluzije?

Zunanje žaluzije so senčilo namenjeno tako hišam in stanovanjem kot tudi poslovnim prostorom. Omogočajo vam delno zatemnitev prostorov in zaščito pred neposrednimi sončnimi žarki, s spreminjanjem naklonskega kota lamel pa lahko uravnavate količino vpadle svetlobe.
Vgradijo se lahko v omarico nad ali pred okno tako kot roleta, ali pa samo pred okno brez omarice. Ker se nahajajo na zunanji strani okenskega stekla vas ščitijo tudi pred vročino, saj odbijajo sončne žarke in jim preprečujejo prehajanje skozi stekleno površino v bivalni ali drugi prostor, ne ponujajo pa enakih izolativnih sposobnosti kot roleta.
V primeru, da poleg omenjenih lastnosti želite še več priporočamo uporabo rolet. Poleg popolne ali delne zatemnitve in zaščite pred vročino vam nudijo tudi zaščito pred vlomilci in dodatno izolacijo pozimi. Ko je roleta spuščena preprečuje izgubo energije skozi stekleno površino, s tem pa vam omogoča prihranek.
Zakaj izbrati zunanja senčila iz tekstila?
Zunanja senčila iz tekstila so še posebej dobrodošla v vročih poletnih dneh. Ni se vam potrebno skrivati v zaprtih prostorih ampak lahko uživate v prijetni senci markize ali senčila za zimski vrt. Terase in balkone s primerno zasenčitvijo spremenite v pravi raj za počitek.

Številne barvne možnosti blaga in kovinskih delov pa polepšajo vaš dom in ga spremenijo v pravo pašo za oči. Aluminijaste konstrukcije in blago vrhunske kvalitete vam zagotavljajo dolgoročno rešitev za vaš objekt. Za vse, ki imate radi sončne dni a se želite zaščititi pred vročino so zunanja senčila iz tekstila Roltek prava izbira!


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI