Zasnovana za vgradnjo v spuščene stropove

Dantherm je vodilno podjetje na področju energijsko učinkovitih klimatskih rešitev za udobje vašega doma. Podružnice podjetja se nahajajo na Norveškem, Švedskem, v Nemčiji, Veliki Britaniji, Združenih Državah ter v Rusiji in skupaj zaposlujejo cca. 600 ljudi. Podjetje se osredotoča na štiri glavna poslovna področja:

Hlajenje elektronike:

Klimatski nadzor elektronike in baterijsko hlajenje radijskih postaj ter ostalih telekomunikacijskih infrastruktur. To vključuje napajanje in delovanje telekomunikacijskih omrežij.

Razvlaževanje:

Mobilni in stacionarni razvlaževalci za sušenje stavb ter za uporabo pri privatnih plavalnih bazenih ter wellness centrih.

Prezračevanje:

Veliki prezračevalni sistemi za uporabo pri plavalnih bazenih in stavbah, ki zahtevajo konstantno cirkulacijo zraka, kot so npr. nakupovalni centri in kinematografi. Njihovi izdelki vključujejo tudi sisteme za domačo uporabo, ki delujejo na osnovi visoko učinkovitih toplotnih izmenjevalnikov.

Mobilno ogrevanje in hlajenje:

Sistemi za ogrevanje oz. hlajenje šotorov ter opreme, ki jo uporablja vojska in dobrodelne organizacije. Kupci teh izdelkov so v glavnem vojska v NATO državah ter proizvajalci skladiščnih zabojnikov.

 

dines prezracevanje

 

 

   

Hišna prezračevalna naprava s protitočnim prenosnikom toplote

   

 

 

Energijsko učinkovita rešitev prezračevanja je prvenstveno namenjena za vgradnjo v spuščene stropove manjših stanovanj

Dantherm je vložil vse svoje znanje in izkušnje v razvoj in izdelavo nove prezračevalne naprave namenjene za vgradnjo v spuščen strop. Naprava je primarno namenjena uporabi v apartmajih ali manjših stanovanjih, kjer vsak izkoriščen prostor igra pomembno vlogo. Že od samega začetka razvoja naprave so bili pozorni na vsak najmanjši detajl tako pri montaži kot tudi vsakodnevni uporabi.

 

 

dines prezracevanje primer vgradnje strop

Enota HHC nameščena v spuščenem stropu

dines prezracevanje primer vgradnje stena

Enota HCC nameščena na steni

 

 

Maksimalen učinek in nič težav

Dantherm HCV 2 je prezračevalni sistem, ki se ga ne vidi niti ne sliši. Je energetsko učinkovit in je ekonomičen za vzdrževanje. Poskrbi za prijeten zrak v notranjosti kljub polnemu stanovanju gostov. Kompaktnost, integrirani tlačni priključki, nastavitev pretoka direktno na napravi. Vse to naredi sistem enostaven ter nekompliciran za montažo. Sistem lahko namestite v novogradnjo ali adaptirano staro stanovanje.

 

Testi neodvisnih inštitucij

Naprava Dantherm HCC je certificirana s strani organizacije Passivhaus Institut, Darmstadt, Nemčija ter kot taka primerna za vgradnjo v pasivne objekte. Prav tako ima certifikat DiBt inštituta za gradbeniš tvo v Nemčiji.

 

Energijsko učinkovita tehnologija

Enota Dantherm HCC2 uporablja najnovejšo tehnologijo ventilatorjev. Motorji ventilatorjev so bili skrbno izbrani z namenom čim manjše porabe elektrike. Zračni kanali so optimalno oblikovani, ohišje je iz lahkega polistirena. Skupaj s tedenskim časovnikom kot tudi z regulacijo na zahtevo je dosežena nizka poraba elektrike.

 

dines prezracevanje Dantherm

 

Ohišje

Enota HCC je primarno namenjena prezračevanju novih ali obstoječih stanovanj. Dimenzije ter oblika enote omogočajo enostavno vgradnjo v spuščene stropove ali na steno. Ohišje je zasnovano tako, da ustreza nizkim višinam stropov in še vedno omogoča enostaven servisni dostop. Notranje ohišje je narejeno iz polistirena (EPS). Polistiren zagotavlja dobro toplotno izolacijo ter tesnost enote. Enota se lahko namesti v prostore z okoliško temperaturo višjo od +12 °C.

 

Higiensko ustrezen odtok kondenza

Priložena nosilna konzola omogoča vodoravno ter navpično namestitev z nagibom naprave proti odtoku kondenza. To zagotavlja takojšen odtok kondenza iz naprave in s tem preprečuje morebiten nastanek plesni.

 

Različne možnosti namestitve

Smer zračnih tokov se lahko na enoti spreminja elektronsko. To nam omogoča uporabo enake enote na različnih primerih montaže. Tako lahko priklopimo dovodne kanale ter električne kable z desne ali leve strani.

 


Dines d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.