V hladnejših mesecih je vzdrževanje ugodne mikroklime notranjih prostorov velik izziv. Učinkovita rešitev je zagotovo prezračevalni sistem, ki z nenehnim dotokom svežega zraka zagotavlja prijetno in zdravju prijazno bivalno okolje brez toplotnih izgub.

 

S prezračevanjem do čistega zraka

Misel na dotok hladnega zraka ob odprtem oknu nas zmrazi, zato na ustrezno mikroklimo ob nizkih zunanjih temperaturah pogosto pozabimo. Slabša kakovost zraka lahko vpliva na naše počutje, zdravje ter nenazadnje tudi produktivnost. Zato je redno prezračevanje hiše zelo pomembno. Ena izmed možnosti je naravno prezračevanje. Zračimo lahko z nagibom oken, kjer temperatura prostora pada počasneje, a ker je pretok zraka majhen potrebujemo dlje časa, da prostor prezračimo. Druga možnost je kratkotrajno in intenzivno zračenje s prepihom. Ko okna in vrata odpremo na stežaj ter ustvarimo prepih, je pretok zraka sicer večji, a hkrati notranja temperatura hitreje pade. Oba načina naravnega zračenja vodita v velike toplotne izgube.

 

prezracevanje virusi plesen

Vsak aktivni stanovalec mora že iz higienskega vidika na uro dobiti vsaj 30 kubičnih metrov svežega zraka.

Učinkovitejša rešitev so prezračevalni sistemi, ki poskrbijo za nenehen dovod svežega in čistega zraka brez toplotnih izgub ter hkratno odvajanje onesnaženega zraka iz prostorov. 

 baner prezracevanje

Rekuperacija omogoča prihranke pri ogrevanju

Ogrevalna sezona je pri nas zelo dolga in ohranitev toplote, ki smo jo pridobili s sistemom za ogrevanje je zelo pomembna. Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo povrne kar 92 % toplote nazaj v prostor. Prezračevalni sistem sicer lahko deluje v reverzibilnem načinu z rekuperacijo energije ali pa samo v načinu prezračevanja brez vračanja energije.

 prezracevanje virusi plesen sistem delovanja

Rekuperacija je proces, ki toploto iz odpadnega zraka vrača nazaj v prostor.

Orca banner 728x90 november2021


Lokalni prezračevalni sistem Orca je energetsko varčen – poraba električne energije ene naprave znaša manj kot 5 € letno, kar pomeni, da boste celo leto uživali v čistem in svežem zraku za ceno zgolj dveh kavic.


V boj proti virusom

V teh časih, ko se vsakodnevno srečujemo z virusi in mikrobi, je stalen dotok čistega zraka in s tem zmanjševanje koncentracije onesnaženosti v prostoru, ključnega pomena. Lokalno prezračevanje Orca Pico 50+ ima serijsko vgrajena filtra G3, ki filtrirata vstopni in izstopni zrak. Filtra omogočata vstop nečistoč v zračni kanal in sta prevlečena z antibakterijsko zaščito.

 

prezracevanje virusi plesen slab zrak

Za alergike je dodatno na voljo filter F8, ki omogoča 99 % uspešno filtracijo delcev PM 2,5 – kar je zahteva za zaščito pred virusi.


Izkoristite številne prednosti prezračevalnega sistema in omogočite svojemu domu, da zadiha!


Odprava prekomerne vlage in preprečevanje nastanka plesni

Pomemben pokazatelj kakovosti zraka je tudi količina vlage v ozračju, ki je med drugim odvisna od načina gradnje objekta ter navad in števila stanovalcev. Optimalna relativna vlažnost notranjih prostorov je 40–60 %. V hladnejšem delu leta vlažnost pogosto preseže kritično mejo. Očiten pokazatelj, da je zrak prekomerno navlažen, je nastanek kondenza ali vodnih kapljic, ki najbolje so vidne na oknih. Le-te se začnejo nabirati, ko vlaga v prostoru preseže 60 %, kar pa lahko dolgoročno vodi v nastanek škodljive plesni.

 

prezracevanje virusi plesen orca Pico 50

Prezračevalni sistem Orca PICO 50+


Zakaj je prezračevalni sistem najprimernejša rešitev za ustvarjanje prijetne mikroklime?

  • zagotavlja svežino in čistočo zraka v vseh prostorih doma
  • z odvajanjem odvečne vlage ustvari ugodno in zdravju prijazno bivanjsko okolje
  • preprečuje nastanek plesni
  • zagotavlja zaščito pred virusi in mikrobi
  • zmanjšuje onesnaževalce, med njimi tudi viruse in mikrobe
  • olajša težave alergikov
  • nadomesti prezračevanje z odpiranjem oken in s tem omogoči prihranek energije.

Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Orca Energija d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.