Gradite hišo ali boste poletne mesece izkoristili za prenovo stanovanja? Potem se zagotovo spopadate z vprašanjem, kako zagotoviti zadostno prezračevanje stanovanja. V zaprtih prostorih preživimo v povprečju skoraj 22 ur dnevno. Podatek, ki marsikoga preseneti in spodbudi k razmišljanju o ustrezni kakovosti zraka v zaprtih prostorih.

V zaprtih prostorih preživimo v povprečju skoraj 22 ur dnevno. Podatek, ki marsikoga preseneti in spodbudi k razmišljanju o ustrezni kakovosti zraka v zaprtih prostorih. Mikroklima v notranjosti vpliva na naše počutje, zdravje in tudi na učinkovitost. Ustrezno in redno prezračevanje stanovanja je zato izjemnega pomena in prezračevalni sistem je rešitev na dlani. Z njegovo pomočjo bo zrak čist, ravno prav navlažen, naše počutje pa opazno boljše.

Prezracevanje stanovanja

Visoka kakovost življenja je tesno povezana s svežim zrakom. Prezračevanje stanovanja kjer živimo je za naše zdravje nujno potrebno. Na fotografiji je predstavljen prerez lokalnega sistema prezračevanja ORCA PICO 50+.

 

Čist in svež zrak v vsakem trenutku

Lokalni prezračevalni sistem skrbi za nenehen dovod svežega zraka in hkratno odvajanje postanega zraka iz prostorov. Zrak se med sobami giblje skozi vratne odprtine in hodnike, kar ustvarja kroženje zraka v hiši. Dovodni in odvodni zrak se očisti skozi dva zračna filtra G3, ki sta prevlečena z antibakterijsko zaščito. Za alergike pa je na voljo tudi poseben filter F8, ki s filtracijo delcev do PM2,5 nudi učinkovito zaščito.

 

»Tihi ubijalec« plin 

Lega Slovenije narekuje pogosto problematiko pronicanja radioaktivnega in rakotvornega radona v notranjost objektov. Če sta dom ali delovno okolje izpostavljena visoki koncentraciji rakotvornega radona, je potrebno čim prej ukrepati. Kako? Odgovor je preprost – redno prezračevanje stanovanja. Najenostavnejši način je naravno prezračevanje, a zaradi povečanja toplotnih izgub, hrupa, prepiha in ostalih tveganj ni primerna rešitev. Učinkovitejša je vgradnja lokalnega prezračevalnega sistema, ki opazno zmanjša negativne učinke radona.

 

V boj proti prekomerni vlažnosti in nastanku plesni

Odvečna vlaga v stanovanju vodi v nastanek plesni, ki grenita življenje lastnikov starejših in novejših stavb. Pri novogradnjah so okna in vrata nova, bolje tesnijo in vlaga je ujeta v notranjosti. Pri starejših stavbah se težava lahko pojavi že pri temeljih – pomanjkljiva hidroizolacija. Zidovi so zaradi zamakanja mokri, slaba izolacija pa dopušča vlagi, da prodira v naš dom. Ne glede na vzrok povečanja vlage v prostoru, jo je potrebno uravnati. S prezračevalnim sistemom lahko prekomerni vlagi pomahate v slovo in pravočasno preprečite nastanek škodljive plesni.

 baner prezracevanje

Z rekuperacijo do svežega zraka brez toplotnih izgub

Prezračevalni sistem ni prijazen le do našega zdravja, temveč tudi do denarnice. Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo je bolj varčna odločitev, saj uporabi toploto iz odpadnega zraka, ki ga odvaja iz prostora in jo prenese na svež zrak, ki ga dovaja nazaj v prostor. Sistem lahko deluje v reverzibilnem načinu z rekuperacijo energije ali pa samo v načinu prezračevanja brez vračanja energije, odvisno od naših potreb.

 

Prezracevanje stanovanja Pico

Kateri sistem za prezračevanje stanovanja izbrati?

V mariborskem podjetju Orca Energija z Orca Pico 50+ in Orca Flexi 50 ustvarjajo udobno in zdravju prijazno bivanjsko okolje ter dvigujejo kakovost življenja slovenskim gospodinjstvom. Obema modeloma lokalnega prezračevanja je skupno učinkovito, varčno in tiho delovanje, ključna razlika je v upravljanju. Modelu Orca Pico 50+  sta priložena stenski in daljinski upravljalnik, pri Orca Flexi 50 pa je na voljo še upravljanje na daljavo. S pomočjo aplikacije lahko, ne glede na lokacijo, spreminjamo način delovanja in poskrbimo, da se vedno vrnemo v svež dom.


Za omenjena sistema za prezračevanje stanovanja lahko dobite tudi nepovratna finančna sredstva - subvencije Eko sklada v višini do 20 %.


 

Prezracevanje stanovanja lokalno orca Pico

Prezracevanje stanovanja Pico

Prezračevalni sistem ORCA PICO 50+ je lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote in je primeren tako za obnovo obstoječih objektov, kot tudi za novogradnje. Nameščena ima dva antibakterijska zračna filtra, ki čistita prah in preprečujeta vdor mrčesa. Stranke lahko dokupijo tudi poseben filter F8, ki je primeren za alergike. Prednost lokalnega prezračevanja ORCA PICO 50+ je tudi dejstvo, da poleg prezračevanja stanovanja nudi nizko porabo električne energije, je skoraj neslišen in precej zmanjša stroške, ki jih imamo pozimi za ogrevanje.Orca Energija d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.