Spet smo v hiši, kjer ni in še dolgo ne bo izolirane fasade. Če nas muči samo ena hladna zunanja stena, si lahko pomagamo z izolacijo na notranji strani. Predlagamo vam dva načina, vi pa izberite tistega, ki vam bolj ustreza.

 

kalcer izolacija

 

Prilepimo izolacijsko oblogo

Za izolacijo uporabimo trde mineralne plošče, ki jih na zid prilepimo. Kaj potrebujemo? Lepilo, izolacijske mineralne plošče, izravnalno maso in barvo.

Kako se zadeve lotimo? 

1.            Zid očistimo do trdne podlage. Praviloma je treba vedno odstraniti sloje opleska, če gre za stare in od vlage načete zidove, pa včasih tudi omet.

2.            Po potrebi izravnamo podlago, s čimer tudi zmanjšamo porabo lepila.

3.            Prilepimo izolacijo in jo po potrebi dodatno sidramo na zid.

4.            Površino izravnamo z izravnalno maso, za učvrstitev uporabimo armirno mrežico in jo prepleskamo.

 

kalcer multipor izolacija notanjega zida

 

Posebnosti:  da se izognemo pojavu kondenzacije vlage na površini stene, uporabimo sistemske izdelke, ki omogočajo izsuševanje vlage, ki bi se lahko pojavila v izolaciji. Vsi sloji, od lepila do barve, morajo biti paropropustni!

Prednost:  z uporabo trdih mineralnih izolacijskih plošč, paropropustnega lepila in barve lahko učinkovito zmanjšamo vlažnost zidu.

 

 

 

kalcer izolacija notanjega zida
Suhomontažna stenska obloga 

Uporabimo izolacijo v obliki volne, nosilno ogrodje in oblogo iz gradbenih plošč,  nekaj osnovnega orodja, ki si ga lahko tudi sposodimo. 

1.            Ob steno namestimo ogrodje iz lesenih letev ali kovinskih profilov.

2.            Med ogrodje namestimo toplotno izolacijo, preko toplotne izolacije pa folijo, ki ima funkcijo parne ovire ali parne zapore. Folijo pazljivo zatesnimo na vseh stikih!

3.            Na ogrodje privijačimo oblogo iz gradbenih plošč (mavčno kartonske, močnejše mavčno vlaknene plošče ali po potrebi vodoodporne cementne plošče. 

Posebnosti: pazimo, katere vrste folijo izberemo. Če bodo v steni vtičnice ali električna  napeljava, preboje pazljivo zatesnimo. 

Prednosti: od izbire plošč za oblogo je odvisno, koliko toplote bodo akumulirale, koliko  bomo povečali tudi zvočno zaščito in kako težka bremena bomo lahko obesili na tako steno.  Z dvema slojema gradbenih plošč dobimo dovolj nosilno podlago tudi za obešanje visečih  omaric.

Toplotno izolacijsko sta oba načina enakovredna, ima pa vsak svoje prednosti, ki so tudi  lahko pomembne.

 

Opišite svoj primer in si pustite svetovati - prodajalci v trgovini KALCER  bodo to storili z veseljem!

 

www.kalcer.si


Kalcer d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 


Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.