Bosch globalno prizadeven za energetski prehod

Koncern Bosch zaznamujeta izjemna inovativnost in družbena predanost. Ogrevalna tehnika Bosch je prepoznavna po enostavni uporabi, vzdržljivosti, energetski učinkovitosti in varovanju okolja, cene toplotnih črpalk Bosch pa so v prednosti pred mnogimi ostalimi. Bosch inovacije prispevajo k razogljičenju ter prehodu na ogrevanje z obnovljivimi viri.

Kljub pandemiji koronavirusa je Bosch toplotna tehnika razvojno in prodajno močno pridobila. K uspehu je prispevala zlasti prodaja toplotnih črpalk, v prihodnosti pa stavijo na vodik. Z zamenjavo dotrajanega ogrevalnega sistema Boschevi kupci prihranijo približno 2,5 tone CO2 na leto.

Bosch ogrevalni sistemi bodo v prihodnosti še koristnejši za uporabnika, zgradbe želijo povezati z mobilnostjo ter stremeti k optimalni rabi energije iz obnovljivih virov tako za gospodinjstva in širše.

Bosch ogrevalna tehnika

Bosch stavi na prehod na ogrevanje s toplotnimi črpalkami

Trendi ogrevanja na elektriko krojijo svet. Že leta 2019 je Bosch napovedal, da bo v toplotne črpalke vložil 100 milijonov EUR za poenostavitev vgradnje sistemov. Lani so zabeležili 22,5-odstotno rast prodaje toplotnih črpalk po celotni EU, v Nemčiji celo za 48 odstotkov. Letos načrtujejo dodatno usposabljanje kupcev za prehod na ogrevanje z elektriko. »To bo pospešilo stopnjo ogrevanja na elektriko in velike prihranke ogljika v stanovanjskem sektorju. Ključna prednost Bosch ogrevalne tehnike je prehod ogrevanja gospodinjstev z regionalno prilagojenimi toplotnimi črpalkami in hibridnimi napravami,« pravi Jan Brockmann, predsednik Boscheve divizije za toplotno tehniko. V srednji Evropi želi Bosch rasti zlasti s toplotnimi črpalkami v kombinaciji s prezračevalnimi sistemi.

 

Forum toplotna crpalka bosch Compress 6000

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 za ogrevanje prostorov in sanitarne vode 

baner toplotne crpalke

Bosch prihodki 2020

Prihodki od prodaje toplotne tehnike divizije Bosch, z 280 – letno tradicijo, so bili v 2020 na ravni predhodnega leta in znašajo 3,5 milijarde evrov. V izredno težkem gospodarskem okolju (zaprtja držav in ogromne težave z dobavitelji) je podjetje celo zraslo za približno odstotek (glede na prilagoditev tečajev). Bosch toplotna tehnika je oktobra zabeležila rekordne prihodke v višini več kot 400 milijonov evrov. Povečale so se naložbe v raziskave in razvoj, znatno so se razširile digitalne storitve.

Bosch v koraku s trendi zmanjševanja emisij

Na trgu ogrevanja, od koder še vedno izvira visok delež emisij, Bosch spodbuja specifične tehnološke rešitve z rabo obnovljivih virov energije, hkrati pa stavijo na vodik kot okolju prijazen energent prihodnosti.

Vodik je lažje shranjevati kot elektriko, ki se ga lahko distribuira prek obstoječega plinskega omrežja. Ker je prehod na podnebno nevtralne pline del zelenega dogovora EU, po katerem naj bi vse države EU do leta 2050 postale ogljično nevtralne, Bosch že vlaga v portfelj H2-Ready. Testiranja že izvajajo na Nizozemskem in v Veliki Britaniji, kjer so novembra predstavili prototip nove stenske grelne naprave, kotel H2-Ready. Ta lahko sprva deluje na običajni zemeljski plin ali na mešanico vodikovega dodatka. Takoj, ko bo lokalno omrežje preklopljeno na vodik, pa je lahko kotel v samo eni uri in z le nekaj prilagoditvami pripravljen za polno uporabo čistega vodika. Bosch toplotna tehnika že izdeluje industrijske kotle, ki delujejo na čisti vodik.

Bosch ogrevalna tehnika kotel H2 ReadyBosch je novembra v Veliki Britaniji že predstavil prototip okolju prijaznega kotla H2-Ready.

Bosch ogrevalna tehnika kotel H2 Ready za industrijsko uporabo

Konec 2020 je Bosch dobavil nov kotel na vodik H2-Ready za industrijsko uporabo, ki bo žago v Wunsiedelu (Nemčija) v prihodnosti oskrboval s toplotno energijo. Boscheva ogrevalna tehnika tako pomembno prispeva tudi k varovanju podnebja v industrijskem sektorju.


Kovintrade zastopnik ogrevalne tehnike Bosch v Sloveniji

Kovintrade kot dolgoletni zastopnik ogrevalne tehnike Bosch vso znanje in izkušnje lansira na Slovenski trg že več kot 30 let. V letu 2000 so zaključili z izgradnjo novih prostorov v Celju, v okviru katerih je skladišče in šolski center z laboratorijem. Tako lahko svojim partnerjem zagotavljajo hitro in zanesljivo dobavo rezervnih delov iz sodobno opremljenega skladišča, šolski center pa jim omogoča permanentno izobraževanje poslovnih partnerjev. S tem zagotavljajo tudi najboljše in najučinkovitejše rešitve za vsak dom. V področju od 5 kW do 19.200 kW lahko zadovoljijo vsako vašo zahtevo po toplovodnem ogrevanju. Piko na i pa dodajo še z dobro organizirano servisno montažersko mrežo po celotni Sloveniji. 


 Več informacij o primernosti ogrevalnega sistema za vaš objekt in ceni ogrevalne tehnike Bosch prejmete z izpolnitvijo spodnjega obrazca.


Kovintrade
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.