Uporabnik, ki novo centralno ogrevanje izbira par krat v življenju, težko prepozna sebi primerne rešitve, ki bi prišle v poštev, še težje izbira blagovne znamke in jih razločuje po kakovosti ali ceni.

 centralno ogrevanje

 

Kako izbirati centralno ogrevanje - kaj pravi stroka

Uporabnike pogosto zanima kateri sistemi se stroškovno najbolje obnesejo. Neodvisna stroka pa pravi, da je ob izbiri centralnega ogrevanja, glede na množico rešitev na trgu, smiselno preveriti kaj pomeni za posamičen primerh hiše ali stanovanja pomeni izbor določenega sistema s pripadajočimi izračuni. Smiselno je najprej izbrati dva ali tri potencialne ogrevalne sisteme in jih s celokupnimi stroški med seboj primerjati. Lahko da nekateri ogrevalni sistemi že na začetku odpadejo.  Dobri poznavalci aktualnih ogrevalnih sistemov olajšajo izbiro. Vedo kako pristopiti v primeru, ko gre za starejšo potratnejšo hišo ali solidno izoliran objekt, z malo porabe energije za ogrevanje.

 

1. Centralno ogrevanje lahko izbiramo po najnižjih možnih stroškoih ogrevanja, če investitor oceni, da bi želel ogrevalni sistem, ki bo imel več kot 20 letno dobo delovanja, višina investicije mu ob tem ni nujno najpomembnejša,

2. Lahko pa izbiramo po principu najnižje možne cene celotnega projekta, stroški ogrevanja pa ob tem ne bodo nujno najnižji.

 

Različni profili uporabnikov centralnega ogrevanja

Če nam je zanimiva srednja pot, recimo da nam niso nujno najbolj pomembni maksimalno nizki mesečni stroški ogrevanja ter nimamo na voljo visokega proračuna za investicijo, lahko recimo izberemo srednje cenovni uplinjevalni kotel na drva, seveda pogojno, če nam delo z drvmi ni odveč.

Marsikdo želi biti daljnoročno preskrbljen z novim centralnim ogrevanjem vsaj za dvajset let in izbere toplotno črpalko, ki velik del energije prestreže iz zemlje.  Nekdo pa, ki nima velikega stanovanja ali hiše, želi čim manj posegov v prostor in išče kratkoročno rešitev, izbere ogrevanje s klimo najboljšega energetskega razreda. 

 

Za vsako zamenjavo centralnega ogrevanja se najde optimalna rešitev

Primerov zamenjave centralnega ogrevanja je zatorej lahko zelo veliko, vendar se lahko dejansko za vsakega najde optimalna rešitev. Po današnjih statistikah se še vedno najpogosteje zgodi prehod iz kurilnega olja na centralno ogrevanje s toplotno črpalko, drugi najpogostejši pa je prehod iz kurilnega olja na peč na drva. Na tem segmentu zamenjav centralnega ogrevanja je tudi največ ponudbe, oba primera pa sta zelo dobro podprta s subvencijami EKO SKLAD -a.

 

Pomembno pri odpovedi delovanja centralnega ogrevanja

Mnogi se ob menjavi ogrevanja prepričani, da je skrb, ko imajo novo centralno ogrevanje vgrajeno, zaključena. Pred zamenjavo je dobro preveriti kakšno servisiranje bo potrebno, kakšni bodo stroški zanj in koliko odziven je servis podjetja, ki nam je vgradilo nov ogrevalni sistem.

V Sloveniji stalno primanjkuje serviserjev centralnega ogrevanja, sploh pa takih, ki so odzivni, ko jih potrebujete. Razen tega pa so vsa centralna ogrevanja digitalizirana do te mere, da si sami, tudi pri manjši napaki v delovanju, težko pomagamo.

 

pasica aplikacija

 

Izberite centralno ogrevanje z dobrim razmerjem kakovost cena

Na trgu je mnogo ponudnikov, ki imajo v ponudbi različne sisteme centralnega ogrevanja, ni pa veliko takih, ki po 20 letih delovanja zastopajo znamke, ki so se v naših podnebnih razmerah potrdile po ugodnem razmerju kakovost cena.

V današnjem času investitorji potrebujejo zanesljivega dobavitelja, ki ima izkušnje z učinkovitim delovanjem različnih izvedb centralnega ogrevanja za vaš primer objekta in gospodinjstva. Svetujemo, da za vaš primer primerjate prihranke ob zamenjavi starega in iztrošenega centralnega ogrevanja z novim. Ob nakupu sodobne toplotne črpalke, peči na drva ali pelete, plinskega kondenzacijskega kotla ali sistema za prezračevanje, je pomembno preveriti ali ima dobavitelj odzivno mrežo monterjev in serviserjev po vsej Sloveniji.  

 

centralno ogrevanje veto

Podjetja z izkušnjami za različne ogrevalne sisteme

V kolikor niste natančno seznanjeni o tem, kar vse potrebujete za novo centralno ogrevanje v celi življenjski dobi, ker še nimate izbranega lastnega monterja inštalacij, lahko ponudbo preverite pri Veto Group, ki že dvajset let zastopa uveljavljene blagovne znamke za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, vodovod in obnovo kopalnic hkrati. Po Sloveniji imajo organizirano eno največjih mrež monterjev in serviserjev. Priporočamo preveriti njihovo ponudbo ogrevalne tehnike Stiebel Eltron, De Dietrich, Panasonic, Windhager, Kronoterm, Biodom in Stadler.

Skupina Veto Group  je danes največja povezana skupina zasebnih podjetij za centralno ogrevanje, hlajenje, prezračevanje, podjetje Veto iz Ljubljane pa kot ustanovitelj na področju trgovine za ogrevanje in izvedbo inštalacij eno redkih hitro rastočih slovenskih podjetij, ki je letos praznovalo 20 letnico delovanja. Ker so letos obnovili spletno stran, dopolnili asortiman in imajo novosti v ponudbi, vabljeni, da preverite kako CELOSTNA JE NJIHOVA PONUDBA.

Naročnik oglasne vsebine je Veto Group


Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


VETO d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.