Vzdrževati čist in zaščiten sistem centralnega ogrevanja je bistvenega pomena za veljavnost garancije grelne naprave, za zmanjšanje računa za energijo in preprečitev uničenja cele ogrevalne naprave.

 

Ogrevalni sistemi - Pomen kemične obdelave vode

Nakup in vgradnja nove energetsko učinkovite ogrevalne naprave (kot je plinski kotel ali toplotna črpalka) predstavlja velik strošek za  mnogo gospodinjstev. Vodilni proizvajalci grelnih naprav pogosto zahtevajo, da so sistemske vode pravilno obdelane. Če je problem z ogrevalno napravo povzročila umazana voda, bi lahko bila v tem primeru garancija celo razveljavljena.

Ko voda pri visoki temperaturi kroži po sistemu, ki je večinoma iz kovine, je neizogibno, da se bo pojavila korozija. Če je ta voda kemično neobdelana, se v sistemu posledično nalaga vodni kamen in tvori blato. Nalaganje nečistoč  pozroči zmanjšanje pretoka ogrevne vode in s tem učinkovitost ogrevanja precej pade. Naprava porabi več energije za doseganje nastavljene temperature  in povzroči več emisij CO2. V najslabšem primeru lahko odpove cel sistem ogrevanja.

 

       
       
    Rešitev pri vzdrževanju učinkovitosti sistema zagotavljajo visokokakovostna kemična čistila FERNOX.    
       

dines zascitni sistem fernox

 

Pomen čiščenja in zaščite ogrevalnega sistema

Na srečo je rešitev preprosta in stroškovno učinkovita. S čiščenjem in zaščito ogrevalnega sistema se ohranja učinkovitost, stroški energije so minimalni, garancija proizvajalca pa se ne spremeni v škodo uporabnika.

Če je voda v ogrevalnem sistemu pravilno obdelana s proizvodi FERNOX, boste zagotovili sistemu daljšo življensko dobo in do 15% prihranke pri strošku energije.

Pri novih inštalacijah je ročno izpiranje s pH-nevtralnim čistilnim sredstvom običajno dovolj učinkovito, da ta odstrani nečistoče, ki so se pojavile v postopku proizvodnje, oz. izvedbi ogrevalnega sistema.

Pri starejših sistemih pa je potrebno uporabiti univerzalna sredstva kot je npr. FENOX CLEANER F3. Primeren je za vse kovine, ki jih najdemo v ogrevalnem sistemu, še posebej za aluminij. Za temeljito čiščenje s čistilom FERNOX Cleaner F3 je priporočljivo, da le-ta kroži v sistemu do 7 dni.

 

pasica aplikacija

 

       
         
    Z uporabo inhibitorja FERNOX Protector F1 zagotovite zaščito pred poškodbami zaradi korozije. S tem zaščitite kovine in vse ostale materiale, v celotnem sistemu centralnega ogrevanja.    
       

 

Ko je ogrevalni sistem očiščen, je  koristno investirati še v visokokakovostni inhibitor, ki bo zaščitil ogrevalni sistem. Ustvaril bo film med kovino in vodo in s tem preprečil nalaganje vodnega kamna in drugih nečistoč.

Da bi zagotovili dolgo življenjsko dobo ogrevalnega sistema, je ključnega pomena ohraniti čistočo vode znotraj sistema. Z uporabo trojne zaščite organskih, anodnih in katodnih FERNOX zaviralcev dosežete, da se ogrevalna naprava ne bo predčasno pokvarila.

Z uporabo preverjenih, visokokakovostnih čistil in inhibitorjev blagovne znamke FERNOX lahko znatno podaljšate njegovo življensko dobo.

 


Dines d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.