Varčevanje z energijo v gospodinjstvih z obtočno črpalko

V večini gospodinjstev se skriva veliko možnosti za varčevanje z električno energijo. Žal večina pogosto ne ve, kje lahko še išče prihranke.Stare naprave, ki še vedno v nekem kotu opravljajo svojo nalogo so pogosto vzrok za visoko porabo električne energije.Dober primer za to je obtočna črpalka v vašem sistemu ogrevanja. Črpalka obratuje okoli 6.000 ur na leto. To pomeni 10 % letne porabe električne energije 4-članskega gospodinjstva – skritega in neopaznega v kleti.


V večini gospodinjstev se skriva veliko možnosti za varčevanje z električno energijo.  Žal večina pogosto ne ve, kje lahko še išče prihranke.

 

Stare naprave so pogosto vzrok za visoko porabo električne energije. Dober primer za to je obtočna črpalka v vašem sistemu ogrevanja. Črpalka obratuje okoli 6.000 ur na leto. To pomeni 10 % letne porabe električne energije  4-članskega  gospodinjstva.

 

GRUNDFOS ALPHA 2

Nove visoko učinkovite obtočne črpalke kot je GRUNDFOS ALPHA 2 z energijsko oznako A rabi do 80% manj električne energije in lahko letno privarčuje več sto evrov pri stroških za električno energijo.  Zamenjava z energijsko učinkovitejšo obtočno črpalko se vam lahko obrestuje.

 

grunfoss_int_1
Primer vgrajene varčne črpalke Grundfos Alpha 2 v običajnem gospodinjstvu
grunfoss_int_2
Večje število vgrajenih črpalk Grundfos Alpha 2 v bolnišnici

 

Od dobrega na boljše, energijski razred A

Sodoben dizajn in kompaktna zgradba sta najhitreje opazni karakteristiki obtočne črpalke Alpha2.

 

Nova Auto adapt tehnologija

Vgrajena elektronika, popolnoma nova zgradba motorja in revolucionarna AUTOADAPT tehnologija pa dajejo tej energijsko varčni črpalki še dodatne prednosti, ki so očem na prvi pogled prikrite. Kombinacija frekvenčnega pretvornika, tehnologije permanentnega magneta in kompaktnega statorja uvršča obtočno črpalko Alpha2 v sam vrh energijske lestvice, v energijski razred A. Kompaktna zgradba z vgrajeno elektroniko v notranjosti črpalke ji omogoča enostavno vgradnjo tudi v tesnih prostorih. Tovarniške nastavitve AUTOADAPT bodo avtomatsko uravnavale optimalno udobje in minimalno porabo energije. Alpha2 ima priročen vtič za enostavno priključitev na napajanje, LED prikazovalnik, ki kaže trenutno porabo energije, funkcijo nočnega znižanega delovanja, ki še dodatno niža porabo energije v ogrevalnem sistemu na minimum. Obtočna črpalka je narejena iz izbranih materialov, ki omogočajo dolgo življenjsko dobo in možnost reciklaže. 

 

Alpha2 omogoča uravnoteženje kratkoročnih ekonomskih ciljev z dolgoročno odgovornostjo do okolja. Vedno obstajata dve strani, ki odločata o nakupu: učinek na okolje in cena. V našem primeru pa sta trajnostni razvoj in ekonomičnost neločljiva, saj se hkrati varčujeta energija in denar.


Več na www.grundfos.si


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI