Kdaj  in zakaj zamenjati star kotel

V Sloveniji je še vedno v obratovanju zelo veliko starih, zastarelih in predimenzioniranih kotlov, po večini kombinirane izvedbe olje-trda goriva, ki imajo zelo nizke izkoristke, veliko porabo goriva, hkrati pa so velik onesnaževalec okolja. Najdonosnejše naložbe so naložbe v obnovo ogrevalnega sistema – dober ogrevalni sistem vam zagotavlja višjo donosnost, kot vam jo zagotavljajo banke.

Prihranek ob zamenjavi kotla tudi do 30%.

 

Zamenjajte stari kotel s sodobnim z vremensko regulacijo

Z zamenjavo energetsko in ekonomsko neučinkovitih kotlov za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode s sodobnejšimi ogrevalnimi napravami z odličnim izkoristkom ter cenejšim gorivom bi uporabniki bistveno znižali stroške ogrevanja, zmanjšali onesnaževanje okolja in povečali ugodje bivanja. Načeloma se uporabnik pri zamenjavi lahko odloča med klasičnim ogrevalnim sistemom ali sistemom na obnovljive vire energije.

Med ekonomične ogrevalne naprave vsekakor sodijo toplotne črpalke, kotli na biomaso in kondenzacijski kotli na zemeljski plin. Seveda pa bi tudi z vgradnjo sodobnega oljnega kotla z vremensko regulacijo zmanjšali stroške ogrevanja za najmanj 30 odstotkov.

 

remih


Kdaj zamenjati star kotel

Za zamenjavo kotla ob stalnem zviševanju cen, predvsem fosilnih goriv, starost kotla oziroma ogrevalnega sistema ne sme biti odločujoč dejavnik. Upoštevati je namreč treba, da so glavni razlogi za preveliko porabo in s tem previsoke stroške ogrevanja zastarela tehnologija, slab izkoristek in slaba regulacija, predimenzioniranost, drag energent, neekonomičen in neprimerno izbran ogrevalni sistem… Številne analize kažejo, da bi se splačalo neekonomičen kotel zamenjati ne glede na starost, saj bi se naložba v zamenjavo povrnila v nekaj letih.

 

Prihranek ob zamenjavi tudi do 30%

Če želite prihraniti 30 odstotkov in tudi bistveno več, ne odlašajte z zamenjavo neučinkovitega ogrevalnega sistema. Ne čakajte na jesen. Pravi trenutek za zamenjavo je po koncu ogrevalne sezone. Za to, da bi bila vaša naložba v nov ogrevalni sistem optimalna, tako z vidika vrednosti naložbe kot kasnejših prihrankov pri ogrevanju, boste pred odločitvijo potrebovali strokovno pomoč. Strokovno pomoč bo najbolje poiskati pri specializiranih podjetjih s področja ogrevalne tehnike, ki ponujajo poleg brezplačnega strokovnega svetovanja tudi celovito izvedbo na osnovi natančne ponudbe.


Najdonosnejše naložbe so naložbe v obnovo ogrevalnega sistema – dober ogrevalni sistem vam zagotavlja višjo donosnost, kot vam jo zagotavljajo banke.


Več na www.remih-i.si, 01 511 42 90


IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.