So res minili časi poceni ogrevanja s kurilnim oljem?
V zadnjih desetih letih smo se navadili na udobje uporabe plinastih in tekočih kuriv, sedaj pa smo vedno bolj zaskrbljeni ob rasti njihovih cen.
Vse bolj jasno postaja, da je ogrevanje s fosilnimi gorivi vse bolj drago, neke vrste luksuz in je potrebno poiskati cenovno bolj ugodne alternativne rešitve.

 

 

Seltron kolektorji

Solarni sistem PROSUN

 

 

Kaj lahko storimo na področju ogrevanja sanitarne vode?
Sanitarno vodo lahko ogrevamo s toplotno črpalko, ki uporablja električno energijo in do 70 odstotkov energije iz okoljskega zraka. Ogrevanje je cenovno ugodno, vendar so pri tem nekatere omejitve. Vodo lahko segrevamo do približno 55 °C. Ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko postane manj ekonomično, če je temperatura okolja nižja od ca 10 °C.

 

Še cenejše, skoraj brezplačno je ogrevanje sanitarne vode s solarno energijo. Uporabimo lahko klasične ali vakuumske kolektorje. Vendar so tudi tukaj naravne omejitve. Predvsem v zimskem obdobju ni dovolj sončne energije za nemoteno ogrevanje sanitarne vode.

 

 

Seltron Optima

OPTIMA toplotna črpalka za
pripravo tople sanitarne vode

 

 

Zaključimo lahko, da dobimo cenovno učinkovito ogrevanje sanitarne vode, kadar uporabimo grelnik sanitarne vode s solarnimi kolektorji ali toplotno črpalko v kombinaciji z dopolnilnim električnim grelnikom ali z možnostjo dopolnilnega ogrevanja iz sistema centralnega ogrevanja.

 

 

Seltron SGC-ji

Solarni regulator PROMATIC SGC

 


Solarni grelnik sanitarne vode potrebuje za optimalno delovanje tudi kakovostno regulacijo.
Prednost solarnih regulatorjev  Seltron je njihova sodobna tehnična zasnova, ki temelji na 20 letnih izkušnjah in zagotavlja visoko učinkovitost in prilagodljivost za različne načine delovanja in kombinacij z različnimi viri energije.

 

Še več, funkcionalnost regulatorjev je približana uporabnikom in monterjem do te mere, da je nastavitev in njihov zagon izjemno preprost, kar postaja pri vedno bolj zapletenih sistemih ogrevanja ključnega pomena.
Ker pa uporabnike tudi vedno bolj zanima, koliko so z investicijo v sodoben sistem ogrevanja privarčevali, smo pri solarnih regulatorjih dodali možnost merjenja in prikaza pridobljene energije iz alternativnih virov.

 


Seltron
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 


Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.