Mit, ki pravi da je investicija v solarni sistem zelo visoka, ne drži. K temu so pripomogli tudi politiki, ki podpirajo vgradnjo termo solarnih sistemov po vsej Evropi.

 

Robotizirana proizvodja solarni sistem poceni

Tehnologija in robotizirana proizvodnja solarni sistem bistveno poceni. Danes za investicijo v solarni kolektor za pripravo sanitarne vode ni več potrebno odšteti štiri tisoč evrov.

 

solarni kolektor sonnenkraft

Solarni kolektor je vedno ključni del sistema

 

Investicija v solarni sistem se poplača v 3 - 5 let

Solarni kolektorji imajo čedalje nižjo ceno. Na drugi strani povišanje nepovratnih sredstev, ki jih omogoča EKO SKLAD j.s., ter še dodatna nepovratna sredstva pri proizvajalcih opreme, so razlog, da se je poplačilo investicije v solarni sistem zmanjšalo na 3-5 let.

Cena za solarni kolektor že nekaj časa več ni višja od investicije toplotne črpalke za pripravo tople vode ( znaša 1.500 - 2.000 € z odbitimi subvencijami). S tem, da solarni sistem zdrži z bistveno daljšo življenjsko dobo (do 25 let), ter skoraj ničelna poraba električne energije, kar pomeni hitrejšo amortizacijo za solarni sistem.

Posvetujte se z pooblaščenim instalaterjem podjetja SONNENKRAFT (www.sonnenkraft.si). Poleg državnih spodbud Eko sklad - a podjetje SONNENKRAFT kupcem podeljuje dodatna nepovratna sredstva do višine 2.500 €.

Več informacij na www.sonnenkraft.si .

 

Z meritvami do večjega donosa fotovoltaike
17.07.2015 9:05

clanek fotovoltaikaNa Fakulteti za energetiko so razvili merilne sisteme za spremljanje karakteristik pilotnih objektov s sončnimi elektrarnami.

Plinski kotel in sončni kolektor znižujeta stroške
01.07.2015 19:34

viessmann soncni kolektor plinski kotel VitosolPlinski kondenzacijski kotel spada med najvarčnejše in okolju prijazne načine za proizvodnjo toplote. Če mu dodamo še termosolarni sistem za ogrevanje sanitarne vode in prostorov, dobimo učinkovito napravo, z nizko porabo plina in velikim izkoristkom.

Solarni toplozračni kolektor SolarVenti® za brezplačno prezračevanje ter dogrevanje prostora
12.05.2015 14:38

 dulc solar venti 1Sedaj ne boste več imeli težav ugodno prezračevati ali dogrevati hiše, počitniške hiše, zidanice, garaže, kleti, avtodoma ali plovila. SolarVenti je odlična rešitev za ta namen, povrhu pa za delovanje prestreza sončno energijo. Letos so le-ti uvrščeni na seznam Eko sklada za subvencije.

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.