Sedaj na voljo Heat Pipe kolektorji vgrajeni s poljubnim naklonom

Že vrsto let stanovalci individualnih hiš lahko ogrevajo sanitarno vodo in prostore z vakuumskimi kolektorji GreenLand Systems, ki so najučinkovitejšimi v svojem razredu. Za namestitev takih kolektorjev je potrebna zadostna površina strehe, ki jo imajo individualne hiše običajno na pretek.


Že vrsto let stanovalci individualnih hiš lahko ogrevajo sanitarno vodo in prostore z vakuumskimi kolektorji GreenLand Systems, ki so najučinkovitejšimi v svojem razredu.


bio_planet_solarni_kolektor

S kolektorji lahko učinkovito segrevamo stanovanje.


Za namestitev takih kolektorjev je potrebna zadostna površina strehe, ki jo imajo individualne hiše običajno na pretek. Tisti, ki pa stanujete v stolpnicah ali drugih večstanovanjskih stavbah, na streho lastnih kolektorjev, praviloma nimate možnosti namestiti. Prav tako je mnogo individualnih hiš, pri katerih zaradi neugodne orientacije strehe težko instaliramo vakuumske kolektorje z idealnim naklonom. Zaradi teh razlogov smo se v GreenLand Systems Avstralija in njihovem hčerinskem podjetju Bio Planet odločili ponuditi slovenskemu trgu vakuumske Heat Pipe kolektorje, ki zaradi svoje zasnove omogočajo učinkovito delovanje tudi pri vodoravno položenih vakuumskih ceveh. Vsi ostali Heat Pipe kolektorji za svoje delovanje potrebujejo naklonski kot.

 

bio_planet_solarni_kolektor


Za instalacije na balkonske ograje tako do sedaj ni bilo učinkovitega Heat Pipe kolektorja, kajti s krajšanjem vakuumskih cevi in s tem zmanjševanjem površine absorberja na eni cevi bi bistveno zmanjšali učinkovitost kolektorja, še zlasti v slabih vremenskih razmerah. Pri novem GreenLand Systems kolektorju, pa lahko uporabimo 2m dolge vakuumske cevi, premera 100mm in s tem ohranimo zelo velik absorber v eni cevi. Velik absorber pa bistveno poviša izstopno temperaturo solarne tekočine iz kolektorja še zlasti takrat, ko nam sonce zakrivajo oblaki ali imamo megleno vreme.


Kolektorju smo povečali debelino stekla, tako da je kolektor še odpornejši na udarce. Tako smo uspeli ohraniti učinkovitost normalnega Heat Pipe kolektorja tudi pri tem balkonskem kolektorju, ki ga lahko uporabimo tudi kot nadstrešek na terasi, balkonu, itd.

S kolektorji GreenLand Systems lahko segrevamo zgolj sanitarno vodo izven kurilne sezone ali pa se odločimo za vgradnjo večjega kolektorja s katerim lahko tudi učinkovito dogrevamo stanovanje večji del zime.


Za vse dodatne informacije ali brezplačno svetovanje,

smo vam na voljo na telefonski številki 01 5240 320


www.bioplanet.si

 Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI