Znižajmo si stroške za ogrevanje

Uporabimo sončno energijo, ki nam pomaga pri ogrevanju, a ne izstavlja računa.V hladnejšem obdobju leta velikokrat premišljujemo o tem, kako znižati stroške, ki jih porabimo za ogrevanje naših stanovanj. Prej ali slej se srečamo z uporabo alternativnih in cenejših virov energije.

 

Uporabimo sončno energijo, ki nam pomaga pri ogrevanju, a ne izstavlja računa.

 

V hladnejšem obdobju leta velikokrat premišljujemo o tem, kako znižati stroške, ki jih porabimo za ogrevanje naših stanovanj. Prej ali slej se srečamo z uporabo alternativnih in cenejših virov energije.

 

Vakuumski Heat Pipe kolektor serije ORANGE

 

Med vsemi pa je sončna energija zagotovo najcenejša, saj razen začetne investicije, kasneje nimamo praktično nobenih stroškov več. Pogoj je seveda nakup čim kvalitetnejših in ne čim cenejših kolektorjev, kajti samo kvalitetni kolektorji bodo v svoji življenjski dobi uspeli zbrati dovolj sončne energije, da vam bodo začetno investicijo večkratno povrnili. Pri tem lahko naredimo ključno napako pri odločitvi za vrsto sončnih kolektorjev, če ne upoštevamo koliko energije pridobijo, iz kako trajnih materialov so sestavljeni, kakšno garancijsko dobo z nakupom dobimo, kakšna je njihova življenjska doba, kako dolgo so določeni kolektorji že na trgu, kakšne teste v certificiranih inštitutih so opravili.

 

Pri pomoči ogrevanju pozimi je lahko učinkovit le vakuumski kolektor, ki deluje neodvisno od zunanjih temperatur. Dokaz za to so posnetki toplotnih kamer, ki prikazujejo toplotne izgube različnih tipov kolektorjev. Med vakuumskimi kolektorji izberimo tistega, ki ima absorber dejansko v vakuumu. Takšen je tisti kolektor, ki ima le eno plast debelega stekla, saj tisti z dvojno plastjo tanjšega stekla, absorberjev v resnici nimajo v vakuumu. Posledica tega dejstva so večje toplotne izgube kolektorja in krajša življenjska doba zaradi vsakodnevnega ’dihanja’ teh kolektorjev.

Manj kot je razpoložljive energije na voljo bolj pomembno postane dejstvo, da imamo kolektor, ki je sposoben izkoristiti tudi difuzno svetlobo, da dobro deluje tudi v megli in oblačnem ter hladnem vremenu, kajti takrat ko kolektor ne pridobiva toplote je mrtva investicija v kompletni sistem. Višina investicije v celoten sistem, pa je vedno višja od cene uporabljenih kolektorjev.

 

Kolektorji GreenLand Systems® vam zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in 10 letno garancijo. Imajo le eno plast debelega, na udarce odpornega stekla in absorber v vakuumu. Narejeni so iz trajnih materialov kot so baker, aluminij in nerjaveče jeklo in ne  iz materialov, ki bi bili manj odporni na ekstremne vremenske pogoje, katerim so kolektorji na strehi izpostavljeni. Nenazadnje pa so GreenLand Systems kolektorji s slovenskim poreklom, saj jih je zasnoval in jih še naprej stalno razvija ter izpopolnjuje Slovenec, ki že preko 30 let dela in živi v Avstraliji.

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI