IAEA in Rusija ustanovila banko jedrskega goriva

Dunaj, 29. marca (STA) – Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA) in Rusija sta danes vzpostavili prvi rezervoar jedrskega goriva na svetu, ki bo zagotavljal nemoteno oskrbo jedrskih reaktorjev po svetu. Banka jedrskega goriva je bila ustanovljena na pobudo IAEA in državam ponuja alternativo lastnemu razvoju tehnologije za bogatenje urana.“Z našimi napori je svet postal nekoliko boljši,” je izjavil vodja ruske jedrske agencije Rosatom Sergej Kirijenko, ki je danes na Dunaju z generalnim direktorjem IAEA Jukijo Amanom podpisal dogovor o vzpostavitvi banke.

Dunaj, 29. marca (STA) – Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA) in Rusija sta danes vzpostavili prvi rezervoar jedrskega goriva na svetu, ki bo zagotavljal nemoteno oskrbo jedrskih reaktorjev po svetu. Banka jedrskega goriva je bila ustanovljena na pobudo IAEA in državam ponuja alternativo lastnemu razvoju tehnologije za bogatenje urana.

 

"Z našimi napori je svet postal nekoliko boljši," je izjavil vodja ruske jedrske agencije Rosatom Sergej Kirijenko, ki je danes na Dunaju z generalnim direktorjem IAEA Jukijo Amanom podpisal dogovor o vzpostavitvi banke……


Celotna novica: http://www.sta.si/vest.php?s=s&id=1496734

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI