Nagradni natečaj Reaktor spodbuja mlade energetike

Ljubljana, 20. marca (STA) – Institut Jožef Stefan, Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije ter ljubljanska fakulteta za matematiko so ob podpori drugih ustanov tudi letos pripravile nagradni natečaj Reaktor. Z njim želijo spodbuditi raziskovanje in vključevanje mladih na področje jedrske energije. Rok za prijavo del je 14. maj.Področje jedrske energije se po oceni organizatorjev natečaja danes srečuje s številnimi novimi izzivi, kot so energetska politika, podnebne razmere in energetska varnost. Jedrska energija v Evropi pokriva več kot tretjino potreb po električni energiji, zato učinkovita in okolju prijazna oskrba z energijo predstavlja temelj sodobne družbe.

Ljubljana, 20. marca (STA) – Institut Jožef Stefan, Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije ter ljubljanska fakulteta za matematiko so ob podpori drugih ustanov tudi letos pripravile nagradni natečaj Reaktor. Z njim želijo spodbuditi raziskovanje in vključevanje mladih na področje jedrske energije. Rok za prijavo del je 14. maj.

 

Področje jedrske energije se po oceni organizatorjev natečaja danes srečuje s številnimi novimi izzivi, kot so energetska politika, podnebne razmere in energetska varnost. Jedrska energija v Evropi pokriva več kot tretjino potreb po električni energiji, zato učinkovita in okolju prijazna oskrba z energijo predstavlja temelj sodobne družbe…..


Celotna novica: http://www.sta.si/vest.php?s=s&id=1493181

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI