Sodo in Borzen izdala nov priročnik z nasveti za izgradnjo manjših elektrarn

Sodo in Borzen izdala nov priročnik z nasveti za izgradnjo manjših elektrarn Sodo in Borzen sta izdala tretjo verzijo priročnika s koristnimi nasveti za izgradnjo manjših elektrarn za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije in s soproizvodnjo toplote in električne energije. Ta med drugim vključuje zadnje novosti s področja pridobivanja potrebnih dovoljenj, subvencij in postopkov pridobivanja podpore.

Sodo in Borzen sta izdala tretjo verzijo priročnika s koristnimi nasveti za izgradnjo manjših elektrarn za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije in s soproizvodnjo toplote in električne energije. Ta med drugim vključuje zadnje novosti s področja pridobivanja potrebnih dovoljenj, subvencij in postopkov pridobivanja podpore.

V novejši različici priročnika, ki je namenjen predvsem bodočim vlagateljem malih elektrarn, so tudi dopolnitve v seznamu predpisov. Priročnik na enostaven in razumljiv način potencialnim investitorjem predstavlja potek izgradnje manjše elektrarne, pri čemer zajema vse postopke in potrebne korake od prve ideje do postavitve elektrarne in vključitve v sistem pridobivanja podpore.

Kot sta sporočila izdajatelja priročnika, je ta namenjen tudi resornim ministrstvom, upravnim enotam in lokalnim skupnostim, in sicer predvsem za potrebe izvajanja nalog na podlagi energetskega zakona. “Zagotovo pa bo uporaben tudi za delo gradbenih in okoljskih inšpektorjev, delo inženirske zbornice ter vseh elektrodistributerjev,” so prepričani.  

Priročnik v tiskani verziji je zainteresiranim na voljo v informacijskih pisarnah in na območnih enotah vseh elektrodistribucijskih podjetij, pa tudi pri Sodo in Borzen. Dostopen je tudi na spletnih mestih http://www.sodo.si/, http://www.borzen.si in http://www.mg.gov.si/.

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI

SORODNE VSEBINE