Steklo zavzame 70 % površine okna. Pri zamenjavi oken se poleg vseh kriterijev (širine profila, števila prekatov in  tesnil, vrste okovja …) odločamo tudi za vrsto stekla.

Izbirate lahko med 2- 3- ali celo 4-slojno zasteklitvijo, po možnosti s toplimi medstekelnimi  distančniki. Vendar pozor, saj vsaka vrsta zasteklitve prinese svoje prednosti (boljša toplotna učinkovitost, manjši vdor vročine) in tudi  pomanjkljivosti (manjša prepustnost svetlobe, povečana teža krila in s tem večje povešanje). Katera okna in katera zasteklitev je najprimernejša za vas? S 35 letnimi izkušnjami steklarstva vam bomo v Termoglasu znali odgovoriti na ta vprašanja.

 

termoglas okna poslovna zgradba

 

Za zmanjšanje toplotnih izgub je smotrno  razmisliti vsaj o osnovni  troslojni zasteklitvi s katero dosegamo Ug -0,7 w/m2K. In če se že odločamo o troslojni zasteklitvi je najbolje,kar trenutno lahko standardno kupite Ug-0,5w/m2K.  V vseh teh U vrednostih okna, stekla, distančnika pa se kar malce pozabi na g vrednost.

Z izolacijskimi stekli, ki so sestavljena s klasičnimi nizko emisivnimi stekli, zmanjšujemo prehod ogrevane  toplotne  iz hišnih prostora ven. Koliko je tega prehoda nam pove U vrednost stekla. Čim nižja je, večji so prihranki na stroških ogrevanja.

 

termoglas okna montaza

 

Poleti pa, v kolikor nimamo  ustreznega senčenja, se lahko ravno ta funkcija spremeni v povišanje stroškov klimatiziranja. Stekla namreč prepuščajo sončno energijo v prostor in ker nam ta delujejo kot pozimi, se toplota odbija nazaj v prostor s čimer  se ustvarja efekt tople grede.

 

termoglas soncna zacsita

Mrzla zima ali vroče poletje: okna z večnamensko Termoglas zasteklitvijo SOLAR omogočajo, da se dobro počutite v svojem domu in hkrati prihranite z energijo, brez večje izgube dnevne svetlobe.

 

Koliko toplote steklo prepušča v bivalne prostore nam pove solarni faktor (g). V vročih letnih dneh so površine oken izpostavljene sončni energiji višji od 400 W/m2. Tradicionalno izolacijsko steklo prepušča v prostore okoli 80% te energije, kar je pogosto nevzdržno.  Termoglas SOLAR steklo združuje tako visoko stopnjo toplotne izolacije kot tudi sončno zaščito, vendar ne na račun zatemnitve prostorov. Prehod sončne energije se zmanjša na samo 42%. Nižji prehod sončne toplote vzdržuje nizke temperature znotraj stekla, kar omogoča večjo udobnost v prostorih  in prihranek pri klimatiziranju prostorov. Razmišljanje, da nam bo sonček pozimi dogreval prostore je iz finančnega vidika  napačno. Saj je poletni strošek ohlajanja za eno stopinjo, enak trem  enotam  energije v primerjavi   z zimskim dogrevanjem ene stopinje.  

 

termoglas okna

 

Najboljša zasteklitev je tista, ki nam skozi vse leto vzdržuje konstantne temperature, glede na naš vložek energije. Dogrevamo ali ohlajamo glede na letni čas, brez nepotrebnih izgub.

 

Več inormacij lahko dobite na www.termoglasokna.si


Termoglas d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.