Trajnostna gradnja in bivanje vključujejo energetsko učinkovitost objekta, bivalno ugodje in uporabo obnovljivih virov energije. Strešne okenske odprtine dobro izkoriščajo toplotno energijo sonca, omogočajo naravno prezračevanje in dnevno osvetlitev prostora.

 

velux_int1

Poleg navadnih vertikalnih oken osvetljujejo bivalni prostor mansarde tudi strešna okna. Ob skupni uporabi različnih kombinacij zasteklitev je omogočeno dobro prezračevanje prostora.

 

Pri načrtovanju osvetlitve v prostoru je zato potrebno premisliti o pravilni orientaciji strešnih oken, ki pripomore k bivalnemu ugodju uporabnika. Svetloba, prejeta od sonca in neba, se spreminja skozi dan, z vremenom in letnimi časi ter omogoča uporabniku doživljanje teh sprememb. Ustvarja prijetne ambientalne učinke, kot so zajtrkovanje z vzhodnim soncem obliti jedilnici ali opazovanje sončnega zahoda v dnevnem prostoru.

 

Uravnavanje dnevne svetlobe omogoča vgradnja senčil vrhunskega proizvajalca strešnih oken. Senčila ne nudijo le dekorativnega izgleda prostora in nadzor nad količino svetlobe, temveč pripomorejo tudi k večji energetski učinkovitosti stavbe z izboljšanjem izolativnosti ali zaustavitvijo sončne toplote.

 

velux_int2

Nadsvetloba strešnega okna v galeriji omogoča osvetlitev rekreacijskega kotička in bivalnega prostora s pomočjo izvirne rešitve steklenih tal.

 

velux_int3

Vgradnja strešnega okna tik nad posteljo omogoča uporabniku v jasnih nočeh opazovanje zvezd, v jutranjem času pa prijetno zbujanje s sončnim vzhodom. V poletnem času se prostor lahko zatemni s siesta senčilom, ki omogoča v prostoru popolno temo.

velux_int4

Kvalitetna osvetlitev kopalnice je pomembna z vidika intimnih opravil, kot so žensko ličenje in moško britje.

 

velux_int5

Kombinacija vidnih delov ostrešja, lesenih strešnih oken in elementov pohištva ustvarjajo prijeten bivalni prostor, kjer se uporabnik lahko sprosti po napornem delovnem dnevu.

 

velux_int6

Različne kombinacije strešnih oken, posamezna vgradnja in vgradnja drug poleg drugega omogočajo s pravilno orientirantacijo, dobro osvetlitev bivalnih prostorov in odličen zajem toplotne energije pozimi.

velux_int7

Plastificirano strešno okno, primerno za prostore z višjo intenziteto vlage, je bele barve in ne potrebuje vzdrževanja. Model strešnega okna s prezračevalno loputo omogoča zračenje prostora pri vodotesnem zaprtem oknu.

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.