Nova Danfossova elektronska termostatska glava living connect® družinam omogoča reguliranje vseh radiatorjev z ene same lokacije, pri tem pa skrbi za ugodno temperaturo, zmanjša račune za ogrevanje in zagotavlja optimalno notranjo klimo.

Living connect® vodi radiatorske termostatske glave v digitalno dobo in nudi natančno in enostavno digitalno regulacijo ogrevanja vašega doma. Brezžična komunikacija omogoča regulacijo vseh radiatorjev vašega doma naenkrat in sicer s pomočjo ene same Danfossove centralne enote. Digitalni prikaz na vsaki termostatski glavi natančno prikazuje željeno temperaturo prostora, kar olajša optimirati udobje.

danfoss


Optimalna temperatura ob vsakem času, podnevi in ponoči
Študije so pokazale, da je optimalna temperatura v spalnici 17°C, medtem ko je najbolj udobna temperatura med delom, učenjem ali počitkom 21°C. Do sedaj je nastavljanje različnih temperatur ob različni uri zahtevalo precej truda. Z living connect® je za čas vaše odsotnosti možno znižati nivo ogrevanja doma iz enega samega mesta, pozno popoldne ob vašem povratku domov se prostori ponovno ogrejejo, ponoči pa se temperatura v spalnih prostorih zniža na 17°C.

danfoss_LBD_AD_KV_Hand_hor_02_eci2Pametna tehnologija pomeni nižje stroške ogrevanja
Glede na študijo, ki jo je opravil profesor dr. Hirschberg z Visoke strokovne šole iz Aachna, lahko nadomestitev klasičnih termostatskih glav z elektronskimi termostatskimi glavami living connect® zmanjša porabo energije za ogrevanje za 23%. Če se nadomesti ročne radiatorske ventile pa so lahko prihranki do 46%.

Radiatorske termostatske glave so eden najpomembnejših elementov energetske učinkovitosti, nova digitalna izvedba pa je spremenila termostatsko glavo iz mehanične in v inteligentno domačo tehnologijo. Zdaj je možno poleg regulacije temperature prostora ogrevanje dóma tudi časovno optimirati.

Nove elektronske termostatske glave imajo lastnosti inovativnih funkcij, kot so  npr.zaznavanje odprtega okna. Ob odprtem oknu samodejno izključijo ogrevanje. Na ta način resnično optimirate porabo energije in stroške.
Meddrugim jih odlikujejo ostale funkcije kot so: natančna regulacija temperature prostora s pomočjo PID algoritma ter ogrevanje skladno s prednastavljenimi programi, ki jih je možno prilagoditi vsakemu posameznemu uporabniku. Dodatno pa je omogočeno tudi zaklepanje pred nepooblaščenim prenastavljanjem željene temperature in programa ogrevanja. Z intervalnim vklopom ventila izven ogrevalne sezone termostatska glava aktivno preprečuje »zapekanje« ventilov.

Living connect® je tudi najmanjša elektronska termostatska glava na tržišču, ki je bila v letu 2010 za elegantno gladko obliko in funkcionalnost nagrajena s prestižno nagrado reddot design.

Living connect®je del celotne družine izdelkov living by Danfoss, ki jih sestavljata še samostojna elektronska termostatska glava living eco® in klasična termostatska glava living design®.

Vgradnja vsake elektronske termostatske glave traja le trideset sekund, zaradi brezžične povezave s centralno enoto Danfoss Link, vodeno z dotikom ekrana pa odpadejo vrtanje, napeljava kablov in s tem povezana dodatna dela. Zaradi tega je sistem idealen za nadgradnjo obstoječih radiatorskih ogrevalnih sistemov kakor tudi za novogradnje.

Na razpolago je tudi dodatna oprema, s katero se iz iste osnovne enote regulira tako toplovodno kakor tudi električno talno ogrevanje doma, omogočeno je kontroliranje delovanja žaluzij, razsvetljave in ostalih električnih porabnikov.


Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.