Stensko ogrevanje in stensko hlajenje

Oglasno sporočilo

Stensko ogrevanje in stensko hlajenje je v današnjem času velikih sezonskih nihanj temperatur idealna rešitev za bivalno ugodje.

Notranje površine zunanjih sten in podstrešnih oblog se pogosto močneje pregrevajo in ohlajajo. To povzroča dve težavi: pozimi je prostor ob zunanjih stenah za bivanje neprijeten zaradi hladu, ki ga sevajo mrzle stene, na hladnih stenah lahko začne kondenzirati vlaga, ki povzroči vlažne madeže in ustvarja idealne pogoje za razrast plesni. Ko pa se poleti zunanje stene pregrejejo, jih je težko ohladiti, zato je treba intenzivno zračiti prostore, kadar se zunanje temperature primerno znižajo ali pa si zagotoviti hladilno napravo. Sezonska nihanja zunanje temperature so čedalje bolj izrazita, zato nam rešitev, ki prepreči pregrevanje in podhlajanje zidov lahko precej poveča bivalno ugodje. Kadar z izolacijo zunanjih sten ali strehe ne moremo rešiti take težave je lahko rešitev stropno ali stensko ogrevanje in hlajenje

 

stensko stropno talno ogrevanje Variotherm

S sistemi Variotherm je talno, stropno, stensko ali stropno mogoče ogrevati in hladiti prostore

 

Kakšen sistem ogrevanja je najprimernejši za stensko, stropno in talno ogrevanje?

Stensko ali stropno hlajenje in ogrevanje je še posebej primerno v podstrešnih stanovanjih in v stanovanjih, kjer iz različnih razlogov ni mogoče vgraditi talnega ogrevanja. Tovrsten sistem ogrevanja in hlajenja se še posebej dobro obnese, če je vgrajena toplotna črpalka za pripravo tople in hladne vode.

Stensko gretje in hlajenje Variotherm

Nad steno pritrjene plošče za stensko ogrevanje in stensko hlajenje so lahko zanimiv poudarek v prostoru

  baner talno stensko ogrevanje

Hitra vgradnja ogrevalnih panelov za stropno ali stensko ogrevanje in hlajenje

Enostavna in ekonomična je uporaba Variomodul plošč, s katerimi lahko izdelamo obloge sten ali podstrešja. Pozimi lahko z Variomodul ploščami preprečimo neprijetno sevanje hladu s sten, poleti pa ravno nasprotno: ohlajena stena ali strop preprečujeta pregrevanje prostora. In to brez neprijetnega kroženja presuhega ali prehladnega zraka.

Variomodul sistem je sestavljen iz plošč s tovarniško vgrajenimi cevmi za vodo. Plošče so debele 18 mm in se dobijo v različnih velikostih, zato se velikost ogrevane površine lahko prilagaja površini sten, ki jo imamo na razpolago.

Površina, ki je potrebna za ogrevanje prostorov, je odvisna od značilnosti posameznega prostora, običajno pa za ogrevanje zadošča približno 45% tlorisne površine prostora. Torej bi za prostor, velik 20 m2 potrebovali 9 m2 stenske ogrevane površine. Teh 9 m2 lahko vgradimo kot eno ali več enot. Ogrevalne površine lahko namestimo nad površino obstoječih zidov kot posamezne ogrevalne panele za stropno ogrevanje ali stensko ogrevanje. V tem primeru naredimo leseno podkonstrukcijo, ki panele za 2 do 3 cm odmakne od stene. Taki ogrevalni paneli so lahko prebarvani ali kako drugače dekorativno obdelani in tako v prostoru poudarjeni.

Če pa bi želeli čim bolj enovit videz sten, naredimo oblogo čez celo steno. V tem primeru stenske Variomodul panele kombiniramo z mavčno-vlaknenimi ploščami enake debeline. Taka obloga je gladka, ogrevalnih panelov se ne vidi, prostor ob stenah pa je lahko dobro izkoriščen.


 

stropno hlajenje poletiPreberite tudi:

Stropno hlajenje in stropno ogrevanje za adaptacije in novogradnje

Sistem Variotherm predstavlja eno najbolj zdravju prijaznih alternativ ogrevanja in hlajenja – suhomontažno stropno hlajenje in ogrevanjo, ki vzdržuje prijetno temperaturo v prostorih skozi celo leto.


Hlajenje prostorov s sistemom stropnega ali stenskega ogrevanja

Stensko hlajenje zahteva hladno vodo. Temperatura sten se ne sme preveč znižati, saj vlaga iz toplega poletnega zraka lahko na prehladni površini kondenzira. Temperatura vode v hladilnih modulih zato ne sme pasti pod 17°C. Da zagotovimo učinkovito stensko hlajenje, je potrebna večja hladilna površina – cca 70% do 80% tlorisne površine.

Način vgrajevanja hladilno grelnih panelov Variotherm je enako enostaven, kot pri navadnih gradbenih ploščah. Običajno ga opravijo izvajalci, ki se ukvarjajo s suho-montažo ali s strojnimi instalacijami. Cevi v modulih so prirejene za enostaven način spajanja.


Vsa morebitna dodatna vprašanja za stensko ogrevanje in stensko hlajenje napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI