V vročih poletjih življenje pod streho ali v prostorih, obrnjenih na jug, ni vedno prijetno. Pregrete stene in streha akumulirajo toploto in kljub zračenju prostore težko ohladimo. To nam pozimi ustreza, v toplejših mesecih pa ne več.

 

Pregrevanje sten in strehe sicer lahko zmanjšamo z dovolj debelo plastjo toplotne izolacije, ki upočasni segrevanje zaradi sončnega obsevanja. Prevelika debelina izolacije na zunanji strani pa spet ni smotrna, saj pomladi in jeseni, ko bi sonce že lahko ogrelo zidove, ohranja zidove hladnejše, s tem pa podaljšuje kurilno sezono.  Optimalna rešitev bi bila, če bi sončno toploto lahko izkoriščali samo takrat, ko to mi želimo. Vendar smo to rešitev našli samo pri oknih, za stene in streho pa še ne.

 

kalcer Spajanje cevi med paneli Variotherm

Spajanje cevi med paneli Variotherm

 

Kako si torej pomagati?

S klimatskimi napravami lahko vpihavamo v prostor ohlajen zrak, vendar je taka rešitev neprijetna. Vsi pa nimajo možnosti vgrajevanja prezračevanja z regulacijo temperature svežega zraka. Poleg tega se v sobah težko izognemo mestom, kjer je piš zraka močnejši in že kar neprijeten. Zato predlagamo drugo rešitev.

 

Ohladimo stene in strope!

Hladen strop in stene hladijo zrak, ki se počasi spušča in hladi prostor. Zrak ni nikoli prehladen, zato je udoben cel prostor, nobenega neprijetnega pihanja in šumov, ki nas bi motili ponoči, ni. Taka rešitev je enostavna, zdrava in cenovno ugodna.

 

Kako ohladimo površine?

Strop in stene (lahko tudi le strop ali le stene) obložimo s ploščami Variotherm, ki imajo integrirane cevi, po katerih teče voda. Z regulacijo temperature vode hladimo stropne/stenske obloge in s tem ohlajamo zrak v prostoru.

Za učinkovito hlajenje nam ni treba obložiti celotne površine prostora. Plošče Variotherm so različnih dimenzij, zato jih je enostavno vgraditi na vse površine. Tudi povezovanje plošč med seboj je enostavno. Montažo panelov lahko izvedemo tudi v samogradnji in si s tem dodatno znižamo stroške. Edino, kar potrebujemo, je toplotna črpalka z možnostjo hlajenja.

 

Prednost: hlajenje poleti in ogrevanje pozimi

Isto oblogo lahko v hladnejših mesecih uporabimo za ogrevanje. Mogoče bi talno ogrevanje zaradi razbijanja tlakov predstavljajo prevelik poseg v stanovanju? Mogoče bi dodatno talno ogrevanje preveč dvignilo tla? Če je tudi v vašem primeru tako, bodo hladilno/ogrevalne stenske plošče Variotherm prave za vas, saj je taka obloga je debela le nekaj cm. Stroški za hlajenje ali ogrevanje z Variotherm paneli so zelo nizki, zato se investicija hitreje poplača.

 

kalcer variotherm

Ponudbo za hladilno ogrevalne panele Variotherm zahtevajte v trgovinah KALCER, kjer si te sisteme lahko tudi ogledate ali pa pošljite povpraševanje na info@kalcer.si. Čim prej, da vas poletje ne prehiti!

 

Več na www.kalcer.si


Kalcer d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 


Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.