Pošteno smo že zakorakali novo ogrevalno sezono, ki je v Sloveniji razmeroma dolga – traja lahko tudi do osem mesecev. Stroški ogrevanja so veliko finančno breme za marsikatero gospodinjstvo, zato se jih veliko odloči za zamenjavo obstoječega sistema. Med njimi tudi priljubljeni pevec , ki je lansko poletje izbral naravi prijazen način ogrevanja s toplotno črpalko.   

Kljub temu, da so zime iz leta v leto bolj mile, ogrevalna sezona še vedno traja več kot 200 dni. Izbira ogrevanja doma je dolgoročna naložba, zato je dobro na začetku investirati več in potem prihraniti na dolgi rok, saj je toplotna črpalka točno to – tek na dolge proge.

 Blaz Svab ogrevanje s toplotno crpalko Orca montaza

Blaž, ki je pred tem svoj dom grel s pečjo na olje, je med številnimi ponudniki toplotnih črpalk izbral slovenski produkt. »Toplotne črpalke so trenutno najbolj priljubljen ogrevalni sistem in tega se zavedajo številni – tako kupci kot ponudniki«, pojasnjuje ustanovni član ansambla Modrijani in nadaljuje, »za podjetje Orca Energija sem se odločil, ker podpiram slovensko, predvsem pa kakovost. Izbira je bila pravilna.«

 

Slovenski produkt visoke kakovosti

Lasten razvoj, proizvodnja, kontrola kakovosti, montaža in široka servisna mreža zagotavljajo optimalne prihranke ter udobje pri ogrevanju. Toplotne črpalke podjetja Orca Energija so narejene v Sloveniji iz skrbno izbranih komponent uveljavljenih evropskih proizvajalcev. Svojo kakovost potrjujejo s pridobljenim certifikatom EHPA (European Quality Label for Heat Pumps). Njihova ključna prednost je v preprostem in uporabniku prijaznem upravljanju, ki so ga prilagodili slovenskim razmeram. Upravljanje omogoča natančnejšo prilagoditev nastavitev delovanja toplotne črpalke različnemu podnebju; tako primorskemu kot visokogorskemu svetu.


Blaz svab

Blaz svab je izbral ogrevanje s toplotno crpalko orca

Pred odločitvijo za nov način ogrevanja je Blaž obiskal podjetje Orca Energija in preveril, kako poteka njihovo delo – vse od razvoja, proizvodnje, testiranja do podpore in svetovanja strankam.

Orca banner 728x90 november2021


Zakaj je toplotna črpalka prava izbira?

Ogrevanje s toplotno črpalko prinaša udobje, večletne prihranke in učinkovito, okolju prijazno naložbo. Za svoje delovanje uporablja kar 90 % obnovljivih virov. Energija pridobljena iz vode, zemlje ali sonca je neodvisna od razmer na trgu energentov, zato je takšen način ogrevanja dolgoročno zanesljiva izbira. Začetna investicija, ki je na prvi pogled nekoliko višja, se v povprečju povrne v največ šestih letih. Ker življenjska doba toplotne črpalke ob rednem vzdrževanju zelo dolga, do 25 let, bo vašemu gospodinjstvu prihranke prinašala tudi do dve desetletji.

Pri ogrevanju s toplotno črpalko je potrebno zagotoviti ustrezno moč toplotne črpalke, ki je odvisna od potreb, karakteristik stavbe in porabe sanitarne vode. Zmogljivost delovanja toplotne črpalke se odraža šele ob izpostavitvi pri izjemno nizkih temperaturah, ko le-te padejo pod - 15 °C ali še nižje. Spremembo načina ogrevanja je zato potrebno zaupati strokovnjakom, ki bodo poiskali najučinkovitejšo in najprimernejšo rešitev glede na dane pogoje.

baner toplotne crpalke

toplotna crpalka orca

Delovanje toplotne črpalke Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric je prilagojeno vsem vremenskih razmeram, tudi ekstremno nizkim temperaturam vse do -28 °C.


Izberite trajnostno, energetsko in stroškovno učinkovito ogrevanje s toplotno črpalko tudi vi in hkrati podprite slovenski produkt visoke kakovosti!


Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


Orca Energija d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

  

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.