Nemški koncern Bosch krepi razvoj toplotnih črpalk v Evropi, do konca desetletja načrtujejo naložbe v višini več kot 1 milijarda evrov, v 2024 pa bodo izgradili novo proizvodno linijo toplotnih črpalk na Poljskem. Toplotnim črpalkam pripisujejo strmo rast, samo v Evropski uniji naj bi do leta 2030 vgradili 30 milijonov novih toplotnih črpalk.

 

Bosch

Bosch je globalno pomemben igralec pri proizvodnji toplotnih črpalk, za razvoj toplotnih črpalk namenja več kot milijardo evrov, z njimi stavi na hitro razogljičenje gradbenega sektorja v Evropi.

 

Prve toplotne črpalke Bosch sežejo daleč v zgodovino

Prvo toplotno črpalko so v Boschu izdelali pred 47 leti, leta 1975. Lani je korporacija poročala o prodaji v višini več kot 83 milijard dolarjev. V primerjavi s konkurenčnimi blagovnimi znamkami so Boscheve toplotne črpalke med bolj razvitimi in zanesljivimi. V primerjavi z inverterskimi toplotnimi črpalkami vgradnja toplotne črpalke Bosch predstavlja nižje stroške delovanja. Med vsemi razpoložljivimi ogrevalno hladilnimi napravami, imajo toplotne črpalke še vedno najdaljšo življenjsko dobo, povprečna pričakovana življenjska doba toplotnih črpalk zrak-voda znaša 15 let. S tehnologijo zvočne izolacije, ki jo je patentiral Bosch, pa je njihova zunanja enota toplotne črpalke nadpovprečno tiha ter primerna tudi za vgradnjo v gostejša naselja.

 baner toplotne crpalke

Bosch s toplotnimi črpalkami stavi na razogljičenje gradbenega sektorja

V nemškem koncernu Bosch so prepričani da so toplotne črpalke ključna tehnologija za doseganje evropskih podnebnih ciljev gradbenega sektorja. Zaradi občutno povečanega povpraševanja Bosch od leta 2018 pospešeno vlaga v razvoj in proizvodnjo toplotnih črpalk. »Tehnologija toplotnih črpalk je evropska zgodba o uspehu, ki jo želimo nadaljevati in z njo razogljičiti več kot 200 milijonov zgradb v Evropi. V ta namen bomo do konca desetletja vložili več kot milijardo evrov,« pravi Christian Fischer, namestnik predsednika upravnega odbora družbe Bosch, ki je odgovoren za sektor energetike in druge sektorje.

 Bosch laboratorij za toplotne crpalke

Laboratorij koncerna Bosch za toplotne črpalke v Wernauu v Nemčiji

Nova propanska toplotna črpalka

Na najstarejši lokaciji skupine Bosch v Eibelshausnu v Nemčiji bodo z januarjem 2024 zagnali proizvodnjo notranje enote toplotne črpalke s hladilnim sredstvom R290 (propan). Bosch zadnja leta znatno vlaga v razvoj v Nemčiji, število modelov toplotnih črpalk se je v portfelju toplotnih črpalk podvojilo, obstoječi modeli Boschevih toplotnih črpalk so posodobljeni. Bosch proizvaja toplotne črpalke še na  Portugalskem, Švedskem in Wernauu v Nemčiji, v Izraelu pa je partner Electra Industries (proizvodnja reverzibilnih toplotnih črpalk).

 Bosch proizvodnja toplotnih crpalk Nemcija

Toplotne črpalke proizvajajo v Eibelshausnu v Nemčiji.

Izjemna rast toplotnih črpalk v Evropi

V skupini Bosch Home Comfort Group toplotne črpalke prispevajo največjo rast prometa. Globalno se je koncernu prodaja toplotnih črpalk povečala za 54 odstotkov. »V Evropski uniji pričakujemo, da bo rast v naslednjem desetletju izjemna, skupaj z obstoječimi tovarnami v Evropi nam bo nova tovarna na Poljskem pomagala doseči te cilje rasti,« pravi Jan Brockmann, izvršni direktor Bosch Home Comfort Group.


Kovintrade zastopnik ogrevalne tehnike Bosch v Sloveniji

Podjetje Kovintrade s sedežem v Celju kot dolgoletni zastopnik ogrevalne tehnike Bosch prenaša izkušnje in znanje na slovenski trg že več kot 30 let. Partnerjem zagotavljajo hitro in zanesljivo dobavo rezervnih delov, hkrati skrbijo za izobraževanje partnerjev. Zagotavljajo visoko učinkovite rešitve tehnike za ogrevanje z dobro organizirano servisno montersko mrežo po celotni Sloveniji. 


Več informacij o cenah toplotnih črpalk Bosch in primernosti za vaš objekt in ceni toplotne črpalke Bosch prejmete z izpolnitvijo spodnjega obrazca.


Kovintrade
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.