Dve Tersusovi toplotni črpalki za domov

Če zajamemo toploto zraka ter z njo ogrejemo sanitarno vodo ali hišo, bomo s toplotno črpalko dosegli skoraj

Če zajamemo toploto zraka ter z njo ogrejemo sanitarno vodo ali hišo, bomo s toplotno črpalko dosegli skoraj štirikratno povečanje vložene energije. Take energetske koristi ne moremo doseči z nobenim drugim sodobnim strojem.

Explorer za sanitarno vodo

Prva pomembna posebnost te toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode sta dva vrtljiva priključka za vstopni in izstopni zrak. Olajšata priklop in omogočata zajemanje zraka iz okolice ali drugega prostora, ter usmerjeno izpihovanje ohlajenega zraka v prostor ali v okolico stavbe. Grelno število COP 3,8 pomeni, da bomo vloženo elektriko oplemenitili kar 70 odstotno, pri tem pa ogreli 200 ali 270 l vode, kar zadostuje za 4 do 5 člansko družino. Uspešno deluje do 0°C, mesečni strošek za elektriko pa bo znašal samo od 6 do 10 €.

Vsi deli, v katerih je voda so emajlirani, vključujemo jo lahko na daljavo, ima tudi priključek za ogrevanje s soncem. Zaradi elegantne oblike in tihega delovanja rotacijskega kompresorja jo lahko postavimo v stanovanjski del, krmilna avtomatika pa omogoča različne nastavitve, (počitnice, ECO, Auto, Boost, Solar in Boiler), ki omogočajo delovanje po želji in najvišje prihranke.

 

tersus 1

Explorer ogreje do 270 l sanitarne vode

Alfea Excellia Duo za hišo

Primerna za radiatorsko ali talno ogrevanje prostorov in deluje od -25 do + 35°C temperature zunanjega zraka. Grelno število 4,3 omogoča način vbrizga hladiva v kompresor in poseben izmenjevalnik toplote tipa »cev v cevi«, v katerem vrelo hladivo oddaja toploto neposredno v ogrevalni sistem. Vodo lahko ogreje do 60°C, tudi če je zunaj -20°C, brez da bi se pri tem vključil pomožni električni grelec. Sestavlja jo zunanja ventilatorska in notranja grelna enota, ima vgrajeno vremensko vodeno regulacijo in možnost nadzora na daljavo. Vsi sestavni deli so proizvodi vrhunskih proizvajalcev (Siemens, Wilo, Fujitsu) izdelujejo pa jo v Franciji. Ima manj kot 3 litre hladiva, zato občasne kontrole tesnosti niso potrebne. Grelna moč 11,2 ali 14 kW zadostuje za ogrevanje standardnih in sodobno grajenih stavb.

tersus 2

Excellia ogreje hišo preko posebnega izmenjevalca

Obe toplotni črpalki sta zaradi kvalitete in visokega izkoristka uvrščeni na seznam Eko sklada in zanju dobimo subvencijo. Podrobni podatki za obe enoti se nahajajo na spletni strani

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI