So hibridi zares novost?

V zadnjih letih smo bili priča številnim oglaševalskim kampanjam, ki so nas prepričevale, da so hibridi nekaj, česar prej še ni bilo. Določeni izdelki, npr. hibridni avtomobili, so resda utirali pot tovrstnim izdelkom v moderni družbi, vendar nas hibridi spremljajo že veliko dlje.

Ob besedi hibrid le malokdo pomisli na pomarančo, križanca dveh vrst, ki se ga vzgaja že od antičnih časov. Predvideva se, da sta “starša” pomaranče mandarina (Citrus reticulata) in pomelo (Citrus maxima). Hibride smo torej medse sprejeli že zdavnaj. Hibrid je torej kombinacija poznanega, a s seboj vedno prinaša kakšno dobrodošlo prednost.

 

1 + 1 = SCOP 4,0?

Hibridi združujejo prednosti obeh svetov. Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma tako združuje učinkovitost toplotne črpalke pri zmernih temperaturah s temperaturno neodvisnostjo plinskega kotla.
Pametna logika hibridne toplotne črpalke v vsakem trenutku samodejno izbira cenejši in učinkovitejši vir ogrevanja, zato lahko na letni ravni dosega sezonske faktorje učinkovitosti SCOP tudi več kot 4,0.

 V primerjavi s plinskim kondenzacijskim kotlom lahko pričakujemo prihranke do 45%. Izračuni so pokazali, da bi se lahko hibridni način, pri naših cenovnih razmerah energentov in temperaturnih razmerah v tipični zimi, raztezal tudi do -10°C, ali celo več. To pomeni, da bi toplotna črpalka obratovala v vsakem trenutku, plinski kotel pa bi se prižigal po potrebi, glede na toplotne zahteve.

 

airabela 1

Graf opisuje pričakovane prihranke pri stroških ogrevanja v primerjavi s klasičnimi viri toplote

 

Topla sanitarna voda, le takrat, ko jo potrebujete

Hibridna toplotna črpalka ima za pripravo sanitarne vode poseben prenosnik toplote s patentirano zasnovo za pretočno pripravo sanitarne vode, ki poskrbi, da plamen neposredno segreva sanitarno vodo, ki prehaja skozi plinski kotel. Klasični plinski kondenzacijski kotli imajo za enak namen dodatni prenosnik toplote in dodatno obtočno črpalko, kar ima za posledico daljši odzivni čas sistema in precej nižjo učinkovitost. Lahko pa se seveda odločite tudi za klasični rezervoar sanitarne vode, če to želite.

 

airabela 2

 

Zakaj hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma in komu je namenjena?

Hibridna toplotna črpalka torej ponuja prihranek pri stroških za ogrevanje, na podlagi vnosa cen energentov za preračunavanje načina delovanja v vsakem trenutku, absolutno varnost, saj imamo vedno na voljo 27kW toplotne moči plinskega kotla in še bi lahko naštevali.

Jasno je razvidno, da hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma ponuja precejšnjo prednost pri nižanju stroškov za ogrevanje. Namenjena je vsem, ki imate dostop do plinskega omrežja ali morda že nameščen hranilnik UNP ter bi želeli presedlati na bolj ekološki in ekonomični vir toplote. Poleg tega pa tudi notranja enota zavzame le približno toliko prostora, kot obstoječi plinski kotel.

Podobno kot pomarančevec, bo tudi investicija v hibridno toplotno črpalko Daikin Altherma svoje sadove obrodila v zimskem času. Hibridna toplotna črpalka Daikin Altherma je torej popoln mešanec, ki omogoča zagotavljanje topline in udobja v Vašem domu, v vsakem trenutku. 

 


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.