Strošek ogrevanja bivalnih prostorov zajema v družinskem proračunu kar precejšnji delež, zato je smotrno poiskati optimalno rešitev za njegovo zmanjšanje v trajnih naravnih virih.

Znano nam je, da je nacenejši naravni vir energija sonca, njegova slabost pa je, da ga je premalo, ko ga najbolj potrebujemo. Po ekonomičnosti sledi takoj za njim energija zraka in le tega, ter njegovo temperaturo, izkorišča za svoje delovanje toplotna črpalka zrak - voda.

 

 

Toplotna črpalka LG Therma-V

 

 

Proizvajalec LG, ki že 55 let oskrbuje tržišče z visokokvalitetnimi tehnološko dovršenimi izdelki, je leta 2011 poslal na tržišče toplotno črpalko zrak-voda z imenom THERMA-V, za katero je na sejmu ASHRAE v ZDA prejel prestižno nagrado za inovativnost ( www.lg.com/rs/izjave-za-stampu/lg-osvojio-nagradu-za-inovativnost-na-sajmu-ashrae-2011 ).

 

Toplotno črpalko THERMA-V odlikuje namreč V-2 Injection inovativni sistem izkoriščanja toplote zraka tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Tako lahko naprava pozimi še vedno deluje s 100%izkoristkom brez uporabe dodatnih elektro grelcev in s tehnologijo V-2 Injection dosega kontinuirano ogrevanje vode.

 

TČ THERMA-V v variantah od 9 do 16 KW ( samostojno, v kombinaciji z Multi-V enoto pa skoraj ni omejitev moči), omogoča priklop na sistem talnega, konvektorskega ali radiatorskega visokotemperaturnega gretja, saj je njena sposobnost ogrevanja vode do 80 stopinj Celzija, glede na zunanje temperature pa proizvajalec garantira nemoteno delovanje do - 20 stopinj zunanje temperature.

 

Na območjih z nižjimi zimskimi temperaturami je predlagan rezervni vir ogrevanja, ki je lahko npr. kamin, peč na drva, ali kar stari sistem centralnega ogrevanja s kurilnim oljem. Naprava omogoča namreč enostavno kombiniranje in priklop na več virov energije ter avtomatski preklop na rezervni vir v primeru ekstremnega mraza ter slabo izoliranega objekta z velikimi toplotnimi izgubami, ali poleti na solarne celice.

 

Delovanje TČ je ekološko prijazno, praktično ne zahteva posegov v okolje pri montaži in nima nobenih škodljivih izpustov v ozračje.

 

Vgradnja toplotne črpalke je zelo enostavna. Zahteva le postavitev zunanje enote ob zgradbi in notranje enote velikosti 48 x 80 cm v kurilnico, lahko pa tudi v hodnik, shrambo ali klet, saj prostora ne segreva, je tiha in ne vpliva na druge prostorske elemente.

 

TČ omogoča avtomatski vklop dviga temperature preko časovnih relejev, torej lahko glede na naše aktivnosti npr. delovni čas, prihod iz šole..., programiramo čas ogrevanja prostorov in ga tudi časovno omejimo glede na potrebe stanovalcev. Enake možnosti nam sistem ponuja tudi glede ogrevanja sanitarne vode. Kapaciteta bojlerjev je 200 in 300 litrov, čas potreben za ogrevanje vode pri povprečnih pogojih pa je le 15-20 minut.

 

Krmiljenje in nastavitve omogočajo, da se lahko ob smotrni uporabi in individualnih nastavitvah zmanjša poraba električne energije tudi za 70 %.

Elegantno dizajnirana naprava nam torej omogoča, da dobimo z enkratno investicijo ( lahko tudi na obroke ) trajni energetski vir ogrevanja in s tem od 50 % pa celo do 70 % zmanjšamo dosedanje velike stroške v kurilni sezoni, ki je pri nas sorazmeroma dolga, nekje od oktobra do aprila.

 

Odlična stran toplotne črpalke zrak - voda je tudi ta, da kasneje ne zahteva stalnih dragih vzdrževalnih del, kot je npr. pri vodnih virih čiščenje črpalk, menjava filtrov, obnove vrtin, čiščenja dimnikov...

 

Visoka energetska učinkovitost, okolju prijazno delovanje, ter minimalni stroški vzdrževanja so torej razlogi, da se uporabniki z veseljem odločajo za ogrevanje s toplotno črpalko LG THERMA-V.

 

 

Povezane vsebine


   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.