Monoblok toplotna črpalka – izboljšave v 2024

MONOBLOK toplotna črpalka je pri primerljivi učinkovitosti z izvedbo vse-v-enem v prednostih. Cena te toplotne črpalke je praviloma nižja od ostalih.

Zaradi primerljive učinkovitosti je MONOBLOK toplotna črpalka z izvedbo vse-v-enem v določenih prednostih. Ponudniki toplotnih črpalk imajo v ponudbi monoblok in split opcijo. Cena monoblok toplotne črpalke je praviloma nižja od ostalih.

 

Monoblok toplotna crpalka

 Monoblok toplotna črpalka ima vgrajene direktne priključke za vodo.

MONOBLOK toplotna črpalka ni novost na trgu

Ta toplotna črpalka se je izkazala kot pogosta izbira za ogrevanje starejših in novih hiš, posebno v primerih, ko gre za majhna stanovanja ali hiše, ki ne razpolagajo z veliko prostora za postavitev notranje enote toplotne črpalke.

Monoblok toplotna črpalka ima zunanjo enoto toplotne črpalke z že vgrajenimi direktnimi priključki za vodo. Gre za preprostejši sistem toplotne črpalke tako za uporabnika kot monterja, poceni stroške montaže. Toplotno črpalko lahko montira tudi vodovodni monter brez opravljenega izpita za klima naprave (z freonska montaža) plinski priključki niso potrebni.

Monoblok toplotna crpalka delovanje

Investicija v monoblok toplotno črpalko je nižja, ker je v zunanjo enoto toplotne črpalke vgrajena kvalitetna obtočna črpalka in toplotni izmenjevalec. Na voljo so moči od 3 do 16 kW tudi v 3 fazni izvedbi el. priključka. Dvostopenjsko zasilno obratovanje v primeru napake zagotovi neprekinjeno delovanje sistema za ogrevanje. Vir – dines.si

Katere monoblok toplotne črpalke so uveljavljene na trgu?

Med uveljavljene monoblok toplotne črpalke se uvršča proizvajalec LG z veliko primeri vgradenj. Zmogljivost te monoblok toplotne črpalke ne zaostaja za bolje poznano split toplotno črpalko. Pri LG monoblok toplotni črpalki se hladilniški krog zaključi zunaj hiše, izkoristek se je pa pri določenem modelu LG pri split ali monoblok izvedbi izkazal za povsem primerljivega.   

 

Bojazen za zaledenitev MONOBLOK toplotne črpalke je odveč

Uporabniki imajo pozitivne izkušnje z delovanjem monoblok toplotne črpalke. Po zmogljivosti ne zaostaja za drugimi toplotnimi črpalkami, COP je primerljiv, temperatura izhodne vode dosega do 57°C, krmilimo lahko direktni krog in sanitarno vodo, toplotna črpalka ima že vgrajeno funkcijo hlajenja.

baner toplotne crpalke

Monoblok toplotne črpalke LG 2023

Zmogljivost monoblok toplotne črpalke ne zaostaja za split toplotno črpalko. COP je primerljiv, temperatura izhodne vode dosega do 65°C, krmilimo lahko direktni krog in sanitarno vodo, toplotna črpalka ima že vgrajeno funkcijo hlajenja. LG monoblok se uvršča v energijski razred A+++, SCOP višji od 4, ter ogreva do temperature -25 stopinj Celzija. 100 odstotno učinkovitost delovanja dosega tudi pri nizki temp. -7 stopinj Celzija.

 

Monoblok toplotna crpalka zrak voda


Monoblok toplotna črpalka – prednosti:

  • ugodno razmerje cena – kakovost,
  • domišljen koncept “vse v enem”,
  • brez plinske inštalacije,
  • energijski razred A+++,
  • toplotna črpalka ogreva vodo do 65°C pri -25°C,
  • inverterska tehnologija,
  • hladilno sredstvo R32,
  • variabilno mesto postavitve (balkon, streha, zunanja stena)
  • odlična za ogrevanje z radiatorji ali talnim gretjem.

Nižja raven hrupa monoblok LG THERMA V

LG je razvil nov tip spiralnega kompresorja za monoblok toplotno črpalko, ki je odpornejši za mehansko obrabo, dosežena je visoka učinkovitost pri nižjih obratih, potrebno je izpostaviti tišje delovanje. LG Therma V Monoblok toplotne črpalke povzročajo manj hrupa kot prejšnji modeli. Hrup toplotnih črpalk v ekstremnih temperaturah preverja neodvisni laboratoriji Energy lab v Franciji, teste je možno preveriti.

 

Monoblok toplotna crpalka R32

Toplotna črpalka LG THERMA V je prilagojena za vgradnjo monoblok ali split. Primeri vgradnje v obstoječe hiše. Toplotno črpalko monoblok THERMA V lahko koristimo za priklop k obstoječemu ogrevalnemu sistemu, dosega tudi do 80 stopinjsko ogrevanje (THERMA V high temperature). Vir – dines.si

 

Na voljo so moči monoblok LG R32 toplotne črpalke od 5 do 16 kW, tudi v 3 fazni izvedbi električnega priključka. Delujejo vse do -25°C zunanje temperature. Tudi pri izredno nizkih temperaturah deluje ogrevanje s toplotno črpalko nemoteno tako za radiatorsko ogrevanje, kot za talno gretje. Toplotni izmenjevalec ima nekoliko širše postavljene lamele in epoxy prevleko zlate barve – Gold Fin, krmiljenje s pomočjo tlaka in temperature pa zagotavlja stabilno delovanje toplotne črpalke pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Navedeni tehnični podatki so zanesljivi, proizvajalec LG je registriral vse modele toplotnih črpalk LG na EUROVENT spletni strani.

 

Za vaš primer objekta kontaktirajte ponudnika

Primer delujoče monoblok toplotne črpalke lahko preverite pri podjetju Dines. Za več informacij o ceni ter in primernosti monoblok toplotne črpalke za vaš primer objekta vpišite v kontaktni obrazec spodaj.


Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI