Na pohodu so kombinirane toplotne črpalke

Na pohodu so kombinirane toplotne črpalke

 

 

Kakovostne komponente v sodobnih toplotnih črpalkah povečujejo njihov učinek. Kombinirane izvedbe toplotnih črpalk vključujejo dodatni vir, najpogosteje kotel za plin.

 

 

Na trgu so danes vse bolj prisotne t.i. bivalentne toplotne črpalke, ki imajo integriran dopolnilni toplotni vir, ki je lahko elektro grelec, kotel na plin ali tekoče gorivo. Ta pomaga pri ogrevanju prostorov, ko pri nižjih zunanjih temperaturah toplotna črpalka ne zagotovi dovolj toplote. Rotex hibridna toplotna črpalka HPU samodejno skrbi za najbolj ekonomično ogrevanje tako, da glede na temperaturne pogoje in cene obeh energentov izbere tistega, ki zagotavlja bolj ekonomično delovanje sistema.

 

 

seltron toplotna kondenzacijski ROTEX HPU hybrid

 

 

Toplotna črpalka Rotex HPU hybrid zrak – voda združuje notranjo enoto toplotne črpalke in plinski kondenzacijski kotel. Prednost takšne hibridne oziroma kombinirane toplotne črpalke je predvsem v tem, da lahko z minimalnimi stroški zamenjamo obstoječ plinski kotel. Z HPU hybrid lahko ogrevamo objekte z nizkotemperaturnim, kakor tudi z visokotemperaturnim načinom ogrevanja, skozi vso sezono. V poletnem času je možno tudi hlajenje. Tak ogrevalni sistem odlikujejo nizki stroški naložbe, maksimalni prihranki pri ogrevanju in popolnoma zanesljivo delovanje, ne glede na vrsto ogrevalnega sistema in vremenske pogoje.

Za toplotno črpalko ROTEX HPU hybrid je možno pridobiti subvencijo Eko sklada in Seltron brezobrestni kredit do 5 let. 

 

Kontaktirajte ponudnika

"*" indicates required fields

 

 

 

 

 

Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI