Če ste med tistimi, ki želijo svoj dom opremiti tako, da je prijazen do okolja in obenem do vaše denarnice, vam predstavljamo idealno rešitev - nizkotemperaturno toplotno črpalko Daikin Altherma 3.

 

toplotna crpalka DAIKIN Altherma 3

Nizkotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 - notranja in ztnanja enota

Kaj pravzaprav je toplotna črpalka?

V osnovi je toplotna črpalka sistem, ki skrbi za ogrevanje, hlajenje in pripravo sanitarne tople vode vašega doma. Povezuje se z različnimi oddajniki toplote, kot so talno ogrevanje, konvektorji in hranilniki sanitarne tople vode, kar zagotavlja optimalno temperaturo v vašem domu ne glede na letni čas.

 

Za kakšne sisteme je nizkotemperaturna toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 primerna?

Toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 doseže temperaturo predtoka do 65 °C in je zaradi te lastnosti idealna rešitev za adaptacije in novogradnje v objektih s talnim in radiatorskim ogrevanjem.

 

baner toplotne crpalke

 

Notranja enota toplotne črpalke DAIKIN Altherma 3

Notranja enota toplotne črpalke se lahko naroči v beli ali srebrno sivi izvedbi, možna pa je tudi izbira velikosti integriranega hranilnika vode, 180 ali 230 L. Notranja enota ima tlorisne dimenzije 600 x 600 mm, kar omogoča neproblematično vključitev v postavitveni prostor. Vse hidravlične komponente so na vrhu in dostopne od spredaj. Stikalna/elektro omarica se lahko enostavno sname in postavi v položaj za servisiranje. V enoti je serijsko vgrajen izločevalec nečistoč, kot tudi prelivni ventil, ki zagotavlja minimalni pretok ne glede na izvedbo sekundarne hidravlike. Istočasno ponuja Altherma 3 (v primeru BUH-a), da se odtajevanje zunanje enote vrši preko energije akumulirane v hranilniku sanitarne tople vode (odpade potreba po minimalne volumnu sistemske vode). Izboljšana je tako izolacija hranilnika sanitarne tople vode, ki ima za 27% boljšo izolativnost, kot tudi možnost priklopa cirkulacijskega voda.

 

Estetski in trajnostni dizajn

Daikin toplotne črpalke ponujajo več kot le ogrevanje. Opravljajo lahko tudi funkcijo klimatske naprave, saj lahko z njimi poleg ogrevanja tudi hladimo prostore, ter si zagotovimo dovolj sanitarne tople vode.  

Zasnovane v Evropi za Evropo, izdelane tako, da prenesejo ostre evropske zime, oblikovane pa so v skladu z evropskimi standardi in vplivom na okolje. Inovativno hladilno sredstvo R-32 zagotavlja nižji vpliv na globalno segrevanje.

 

Pametno upravljanje za vaše udobje

Vašo toplotno črpalko Daikin Altherma 3 boste lahko enostavno upravljali preko pametne naprave z aplikacijo Onecta, združljivo z Google Assistant in Amazon Alexa.

Lahko se odločite tudi za stenski intuitiven vmesnik Daikin Madoka, ki omogoča krmiljenje toplotne črpalke z gumbom na dotik ali preko Bluetooth povezave z aplikacijo Madoka Assistant za pametne naprave.

toplotna crpalka DAIKIN Altherma 3 aplikacija

toplotna crpalka DAIKIN Altherma 3 termostati


Zakaj izbrati Daikin nizkotemperaturno toplotno črpalko?

  • Nižji stroški energije: Za vsak porabljen kilovat električne energije toplotna črpalka ustvari med 3- in 4-kilovate obnovljive energije.
  • Varčevanje s prostorom: Na voljo so različne oblike in velikosti, kar olajša izbiro idealne toplotne črpalke za vaš prostor.
  • Trajnost: Ob pravilnem vzdrževanju lahko toplotne črpalke učinkovito delujejo več kot 10 let.
  • Prijaznost do okolja: Brez lokalnih emisij, z možnostjo povezave z okolju prijaznimi viri električne energije.

Toplotna črpalka DAIKIN Altherma 3 - učinkovita in na seznamu Eko sklada

Govorimo o toplotni črpalki tretje generacije, tip Altherma 3, ki predstavlja nova merila na področju zmogljivosti in učinkovitosti. Slednja se lahko pohvali s sezonsko učinkovitostjo Erp A+++. Posledično je uvrščena na seznam subvencioniranih toplotnih črpalk EKO sklada in lahko za njeno vgradnjo pridobite nepovratna sredstva. Višino nepovratnih sredstev Eko sklada lahko preverite TUKAJ!


Za vsa morebitna dodatna vprašanja oddajte povpraševanje na spodnjem kontaktnem obrazcu, kjer bodo znali najti rešitev za vaš izziv s področja ogrevanja.Seltron d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.