Toplotne črpalke zrak/voda so na slovenskem trgu že vrsto let. Proizvajalci toplotnih črpalk so se z leti predvsem osredotočili na razvoj regulacije, uporabniku prijazno upravljanje, spremljanje delovanja in enostavno montažo.

 

Pri FUJITSU toplotnih črpalkah so v tej smeri naredili korak naprej. Nove toplotne črpalke FUJITSU WATERSTAGE HIGHPOWER imajo notranjo enoto manjšo od predhodnice. Nove mere so 800x450x480mm (VxŠxG). V notranjosti se skriva nov Siemensov krmilnik, nov optimiziran koaksialni toplotni izmenjevalnik z 50% manjšim tlačnim padcem in WILO obtočno črpalko s frekvenčno regulacijo.

 

dines_FUJISTU_WATERSTAGE_regulacija_1

Nova notranja enota toplotne črpalke FUJISTU WATERSTAGE

 

Koaksialni toplotni izmenjevalnik

V notranji enoti je izmenjevalnik zaprt v nerjavno tlačno posodo, saj tako zmanjšamo toplotne izgube. Prednosti koaksialnega izmenjevalnika pred drugimi tipi izmenjevalnikov so:

-              ni rjavenja saj je izmenjevalnik izdelan iz nerjavnega jekla,

-              nizek tlačni padec zaradi nove optimizirane konstrukcije izmenjevalnika,

-              ni nujno potreben vodni filter saj je v primerjavi s ploščatimi izmenjevalniki neprimerno boljša pretočnost.

 

Obtočna črpalka s frekvenčno regulacijo

Preko obtočnih črpalk skrbimo za potreben pretok medija skozi ogrevalna telesa. Ker pa je potreba toplote odvisna od letnega časa, je pomembno da tudi črpalka spreminja pretok ogrevne vode skladno z obratovalno močjo toplotne črpalke. Rezultat je boljše razmerje med vloženo energijo in dobljeno energijo oz. opravljenim delom obtočne črpalke.

 

Regulacija in upravljanje

Upravljanje toplotne črpalke je enostavno. Na notranji enoti je na novo oblikovan zaslon. Na sredini je multi funkcijski vrtljivi gumb s katerim nastavite določen parameter. Pri nastavitvi toplotne črpalke ima vsaka funkcija svojo številko na robu zaslona. Z vrtljivim gumbom spreminjamo nastavitve, ki so razložene tako v originalih angleških navodilih kot v priloženih slovenskih.

 

dines_FUJISTU_WATERSTAGE_regulacija_2

 

Toplotna črpalka FUJITSU ima tudi nove možnosti upravljanja in nadziranje celotnega delovanja. Regulacija s strani Siemensovega krmilnika omogoča uporabniku upravljanje toplotne črpalke preko internetne povezave. V ta namen priključimo FUJITSU WEB server, s katerim je možen popolni nadzor spremljanja parametrov pri toplotni črpalk kjerkoli se nahajate. S pomočjo internetne aplikacije uporabnik spremlja parametre toplotne črpalke in jih po potrebi tudi nastavi. V aplikaciji si uporabnik lahko tudi izriše celotno kotlovnico in si s tem še bolj poenostavi  samo upravljanje na daljavo.

 

Za uporabnike, ki so vedno na poti pa je Fujitsu razvil aplikacije za upravljanje preko pametnega Androidnega telefona in iPhona.


Več na.: www.dines.si

Tel.: 01 438 39 15


Dines d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.