Koliko bo stalo ogrevanje v prihajajoči zimi in ali bodo družinski proračuni zmogli te stroške? Najbrž se veliko gospodinjstev sprašuje podobno in upa, da bi se čimprej našli čudežni ukrepi globalnih in nacionalnih politik, ki bi poleg miru v svetu med drugim znižali tudi stroške za ogrevanje. Če temu ne bo tako, lahko upamo le na milo zimo.

 

Dobro izbrana toplotna crpalka zniza stroske ogrevanja

 

Ogrevanje s toplotno črpalko je učikovito in ugodno

Kot posamezniki nimamo vpliva na svetovno gibanje cen energentov. Kljub vsemu lahko s premišljenimi ukrepi veliko privarčujemo. Energent, ki se je realno najmanj podražil in bo v letošnji zimi najcenejši, je električna energija. Cena elektrike bo do konca avgusta 2023 regulirana s strani države. Električna energija je tudi energent, katerega si Slovenija več kot polovico pridela sama in bi bil zadnji podvržen morebitnim redukcijam.

Ko razmišljamo o sistemu ogrevanja z napravo, ki jo poganja elektrika, je pomembno, da se odločimo za ogrevalni sistem, kjer za vloženo električno energijo dobimo največ toplotne energije. Zagotovo daleč najbolj racionalen sistem trenutno je.

 

Toplotna črpalka Fujitsu Waterstage je med najboljšimi na trgu

Ob pregledu slovenskega trga ponudnikov toplotnih črpalk in učinkovitosti naprav, pa ne moremo mimo blagovne znamke Fujitsu, ki je med najvišje uvrščenimi in ocenjenimi toplotnimi črpalkami. Gre za japonsko podjetje, ki je poznano kot pionir na področju razvoja ogrevanja s toplotnimi črpalkami. Za različne potrebe naročnikov ponujajo  veliko modelov. Eden od teh modelov je serija toplotnih črpalk zrak/voda z imenom Waterstage. Ta obsega več kot 30 različnih kombinacij in modelov, tako notranje, kot zunanje enote. Toplotne črpalke Waterstage veljajo za ene bolj kvalitetnih izdelkov na trgu. Na razpolago so tako v nizkotemperaturni, kot v visokotemperaturni varianti.

 

Dobro izbrana toplotna crpalka Fujitsu Waterstage


Toplotne črpalke Fujitsu so za kakovost prejele certifikata EHPA Quality in KEYMARK. Ponašajo se z možnostjo aktivnega člena v tako imenovanih pametnih električnih omrežjih (SG-REady)


baner toplotne crpalke

Fujitsu je tudi eden prvih proizvajalcev toplotnih črpalk, kjer so kot hladilni medij začeli uporabljati plin z oznako R32, poznan kot ekološki plin. Toplotne črpalke Fujitsu so zaradi odličnih izkoristkov (SCOP od 3 do 5) učinkovite tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah vse do -20 stopinj Celzija. Serija Super High Power pa deluje celo do -25 stopinj Celzija. V Sloveniji sicer teko nizkih temperatur že vrsto let nismo imeli, vendar nas lahko vreme kakšno od prihodnjih zim preseneti. Da ne ostanemo brez ogrevanja, je je dobri imeti kvalitetno in učinkovito napravo za ogrevanje, ki bo zanesljivo delovala tudi pri ekstremno nizkih temperaturah. Zelo pomembno je tudi izbrati pravo moč toplotne črpalke, ki bo ustrezala pričakovanjem in toplotnim značilnostim objekta, v katerega se vgrajuje.

 

Dobro izbrana toplotna crpalka

Inovativnost podjetja Fujitsu je pregovorno že stalnica pri razvoju in izboljšavah njihovih izdelkov. Naj omenimo, da v svoje toplotne črpalke vgrajujejo izjemno učinkovit koaksialni toplotni izmenjevalec ter inovativni dvojni krožni kompresor z linearnim tekočinskim vbrizgavanjem brez neželenega pregrevanja izhodnega plina med fazo kompresije.

Japonci so krmiljenje toplotnih črpalk zaupali nemškemu podjetju Siemens. Ta omogoča varčno ter optimalno delovanje toplotnih črpalk Fujitsu, upravljanje napredno in preprosto. Krmiljenje omogoča do dva neodvisna ogrevalna kroga (2 x talno, talno + radiatorji), ogrevanje bazena ter dodaten vir ogrevanja, na primer dodaten kamin na drva ali sončne kolektorje.


Zastopnik za toplotne črpalke Fujitsu v Sloveniji je podjetje Dines iz Ljubljane z izkušeno ekipo svetovalcev, monterjev in vzdrževalcev. Za več informacij napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


Dines d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.