Proizvajalec toplotnih črpalk ponovno dopolnjuje svojo družino oziroma nabor različnih modelov toplotnih črpalk. V celotnem razponu nazivnih moči od 4 kW do 18 kW se pojavljata tako izvedba monoblok toplotne črpalke z vodno povezavo kot tudi različica s freonsko povezavo med notranjo in zunanjo enoto.

 

izbira toplotnih crpalk

 

Nove izvedbe toplotnih črpalk Daikin

Izvedbe s freonom R410 se počasi umikajo modelom s freonom R32. Tako poznamo freonske izvedbe med zunanjo in notranjo enoto, ki so moči 4, 6 in 8 kw. Toplotna črpalka Daikin Monoblok EPRA z močjo 14, 16 in 18 kW pa z začetkom leta 2022 dopolnjujejo tudi izvedbe 8, 10 in 12 kW. Sredi leta 2022 pa se napoveduje prihod 11, 14 in 16 kW s freonsko povezavo med notranjo in zunanjo enoto.

Nove izvedbe modela EPRA (8, 10 in 12 kW) so po svojih karakteristikah prav tako impresivne kot modeli EPRA večjih moči. Glavna karakteristika je sposobnost, da lahko toplotna črpalka pri -15 stopinjah zunanje temperature vodo ogreje na 65 stopinj, brez pomoči električnih grelcev.

baner toplotne crpalke

Zvočna obremenitev zunanje enote s 35 dB je zelo pomemben podatek, če s svojo investicijo ne želite slabe volje pri sosedih.

Poleg naštetega je zelo impresiven tudi podatek, da imajo enote EPRA izjemno veliko izhodno moč z uporabo zgolj freonskega kroga. Enota nazivne moči 10 kW ima pri zunanji temperaturi -7 stopinj in pri pripravi 55-stopinjske izhodne vode kar 9 kW ogrevalne moči. Enota 12 kW nazivne moči pa pri istih pogojih zagotavlja maksimalno ogrevalno moč 10,7 kW. Vsi podatki so navedeni brez uporabe električnega grelca. V ta namen je enota primerna tudi za objekte s slabšo izolacijo in radiatorji.

 

izbira toplotnih crpalk daikin epra

 

Nova enota ERLA, ki bo imela freonsko povezavo med notranjo in zunanjo enoto toplotne črpalke, bo prav tako med najtišjimi na trgu. Prenovljena oblika zunanje enote vsebuje patentirane Daikinove elemente, kot so vetrnica v zunanji enoti, kompresor z dodatno zvočno izolacijo in druge rešitve, ki zagotavljajo tiho delovanje.

Temperatura izstopne vode pri -7 stopinjah zunanje temperature bo 60 stopinj. Enota bo primerna za objekte s talnim razvodom ogrevanja in radiatorskim ogrevanjem v primeru, da bo toplotna izolacija primerna.

Enota ima Daikinov patentirani toplotni izmenjevalnik na notranji enoti, ki zagotavlja, da lahko v primeru poškodbe izmenjevalnika monter izvede montažo, pri kateri freon ne bo uhajal v prostor, kjer je notranja enota, ampak zunaj objekta.

Vsi omenjeni modeli imajo za notranjo enoto na voljo tako enoto z integriranim bojlerjem za sanitarno vodo kot tudi enoto brez bojlerja, manjši 180 l ali večji 230 l bojler, enofazne in trifazne izvedbe glede električnega priklopa, klasične enoconske in dvoconske, če gre za kombinacijo radiatorji in talno gretje. Nabor je resnično tako velik, da lahko poiščemo optimalno rešitev za prav vsak objekt.

 

izbira toplotnih crpalk Daikin Altherma


 Vsa morebitna dodatna vprašanja napišite v spodnji kontaktni obrazec, kjer vam bomo poskušali odgovoriti v najkrajšem času.


E2E d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.