Preverili smo dobro prakso ogrevanja s toplotno črpalko Bosch za primer starejše obstoječe hiše ter novogradnje ter pogosta vprašanja, ki jih uporabniki zastavljajo na forumih.

 

Forum pogosta vprašanja se nanašajo na: ali toplotna črpalka Bosch deluje učinkovito v slabše izolirani hiši?

Preverili smo, kaj je uporabnik na temo Bosch toplotna črpalka forum zapisal pri ogrevanju s to toplotno črpalko v slabše izolirani hiši, ki mu je občutno znižala stroške. Hiša je starejša, izolirana s 5 cm stiropora, debelina zidov 60 cm, okna plastična, enoslojno steklo, hiša ima 320 m2 ogrevalne površine ter radiatorski sistem ogrevanja. V prostorih temp. povprečno znaša 22 ˚C. Pri ogrevanju s toplotno črpalko Bosch Compress 6000, moči 17 kW, so decembra stroški ogrevanja znašali skoraj trikrat manj v primerjavi, ko so ogrevali s kurilnim oljem.

 Forum toplotna crpalka bosch Compress 6000

 

Toplotna črpalka Bosch, forum vprašanje 2: kako se toplotna črpalka Bosch obnese v novogradnji?

Uporabnik foruma je na temo toplotna črpalka Bosch za novogradnjo kot prednost izpostavil nizke stroške. Gradnja hiše, kjer živi s svojo 4-člansko družino v 180 m2 velikem stanovanju, je novejša. Vgrajen imajo centralni prezračevalni sistem in talno ogrevanje. Za ogrevanje in pripravo sanitarne vode jim služi toplotna črpalka zrak - voda Bosch Compress 6000 AWE, moč 7 kW. Skupna poraba električne energije za ogrevanje in pripravo sanitarne vode jih je v lanskem letu stala le 330 evrov.

 

Forumi pogosto toplotne črpalke Bosch primerjajo s konkurenčnimi

Izbira pravega tipa in modela toplotne črpalke je odvisna od lastnosti objekta in njenega obstoječega ogrevalnega sistema. Z vidika pomembnih lastnosti v konkretnem primeru je uporabnik v okviru teme toplotna črpalka Bosch forum primerjal toplotno črpalko Bosch Compress 6000 AWE s konkurenčno črpalko.

Ugotovil je, da ima Bosch v primerjavi s konkurenčno toplotno črpalko številne prednosti. Na prvem mestu je izpostavil boljšo letno učinkovitost (Bosch Compress 6000 AWE (SCOP 199), konkurenčna (SCOP 190)), boljši dostop do dokumentacije v zvezi z montažo in upravljanjem naprave, ter večje možnosti za razširljivost (hibridni sistem, nadgradnja s sončno elektrarno, ogrevanje bazena, Smart Griff).

 baner toplotne crpalke

Uporabnik foruma še navaja

Posebej je na forumu izpostavil brezplačno povezljivost na mobilno napravo, medtem, ko je pri konkurenčni toplotni črpalki ta možnost plačljiva. Dobavitelj toplotnih črpalk Bosch je po njegovih izkušnjah bolj odziven, toplotna črpalka Bosch se je, glede na ceno toplotne črpalke brez montaže, izkazala cenejša. Za vložen denar je toplotna črpalka Bosch super toplotna črpalka.


Forum toplotna crpalka bosch

Skupna poraba električne energije za ogrevanje in pripravo sanitarne vode v letu 2019 je bila ca. 300 EUR


Prednosti toplotne črpalke BOSCH Compress 6000 AW, ki jih je na forumu še izpostavil uporabnik

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AW ni visoko učinkovita le zaradi inverterja, mnoge izboljšave ji zagotavljajo odlično delovanje skozi celo leto. Za razliko od ostalih toplotnih črpalk zrak-voda, pri toplotni črpalki Bosch odtaljevanje (do 2 °C) poteka preko zraka od zunaj, s tem pa velik prihranek energije in dodatna ugodnost za uporabnika. Toplotna črpalka zaradi kompaktne oblike iz posebne pene deluje tišje od sodobnega pomivalnega stroja.

 

Varčnost v ekstremnih pogojih

Uporabnik si lahko obeta tudi dodatne prihranke elektrike zaradi preprečevanja vodnega udara. Kadar je zunaj mrzlo, se toplotna črpalka samodejno ogreje in pripravi na zagon in ne potrebujemo grelnega kabla, ki bi napravo segrel.


Kalkulator Oceni prihranekVas zanima, koliko denarja bi letno prihranili ob prehodu na ogrevanje s toplotno črpalko? Pomagajte si z brezplačno aplikacijo - energetskim kalkulatorjem Oceni prihranek energije.


Večnamenska toplotna črpalka

Toplotna črpalka Bosch je primerna za hlajenje in ogrevanje z radiatorji ali talnim ogrevanjem. Vodo ogreje do 62°C in ohrani max. učinkovitost, brez vklopa elektro grelca (55°C zagotavlja še pri zunanji temperaturi -13°C). Deluje do -20°C, ko temperature padejo še nižje, pa se ogrevanje zagotavlja preko elektro grelcev. Je energijsko učinkovita toplotna črpalka s COP do 4,99 ( pri temp. pogojih A 7°C/W35°C); sezonski izkoristek je med najvišjimi na slovenskem trgu (SCOP do 203 %).

Modulirano delovanje pomeni manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov ter daljšo življenjsko doba kompresorja. Kompaktna izvedba in vgrajene komponente zagotavljajo optimalno delovanje, dolgo življenjsko dobo in cenejše ogrevanje. Integriran regulator HPC 400, s preprosto oblikovanimi meniji omogoča nastavitve parametrov po potrebah uporabnika. Ker je serijsko opremljena z IP vmesnikom, jo je enostavno priklopiti na internet, potrebujemo pametni telefon ali tablični računalnik in Bosch aplikacijo EasyRemote.

Vir: toplotna črpalka Bosch forum - podsvojostreho.net/forum/showthread.php?tid=75852&page=3


 Več informacij o primernosti za vaš objekt in ceni toplotne črpalke Bosch prejmete z izpolnitvijo spodnjega obrazca.


Kovintrade
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.