Daikin Altherma 3 H MT - popolna rešitev za zamenjavo kotla in udobno ogrevanje novih in obstoječih hiš

Toplotna črpalka Daikin Altherma 3 H MT, popolnoma nova Daikinova srednjetemperaturna hidro split toplotna črpalka, je zdaj na voljo na evropskem trgu.

 

Daikin Altherma 3

 

Namenjena je zamenjavi plinskih ali oljnih kotlov v obstoječih hišah, kjer so sistemi ogrevanja na fosilna goriva še vedno zelo pogosti, in je hkrati odlična rešitev za nove stanovanjske stavbe. Enota je razširitev programa Daikin Altherma 3 H HT in predstavlja pomemben korak naprej v smeri vizije Daikina, ki je vodilni proizvajalec na trgu, da vgradi toplotne črpalke v vsak evropski dom.

Lastniki hiš in stanovanj bodo imeli koristi od visoke zmogljivosti in tihega delovanja te toplotne črpalke, poleg tega pa bodo lahko izkoristili tudi privlačne lokalne subvencije, ki spodbujajo zamenjavo kotlov po vsej Evropi. V Sloveniji so na voljo državne subvencije EKO sklada za toplotne črpalke, kjer so prijavljeni vsi tipi in kombinacije toplotnih črpalk Daikin. Takšne spodbude lahko spodbudijo prenovo starejših stavb, motivirajo ljudi za prehod na HVAC-R tehnologije, usmerjene v prihodnost, ter s tem podprejo cilj EU za zmanjšanje ogljičnega odtisa pri ogrevanju stanovanj.

 

Daikin Altherma zunanja in notranja enota toplotne crpalke

Daikin Altherma 3 H MT, notranja in zunanja enota toplotne črpalke

Navdušujoči rezultati tudi pozimi

Območje delovanja sistema Altherma 3 H MT sega do -28 °C zunanje temperature in omogoča temperaturo izstopne vode (LWT) 65 °C pri zunanji temperaturi -15 °C, brez uporabe elektro grelcev. Poleg tega zagotavlja celovito zaščito pred zmrzaljo njene zunanje enote. V kombinaciji s povezavo z radiatorji ali na talno gretje je Daikin Altherma 3 H MT zanesljiva rešitev za zamenjavo zastarelih kotlov ali drugih manj varčnih načinov ogrevanja. Zaradi sodobne zasnove je priporočljiva tudi za nove družinske hiše do 400 m2 (30 W/m2). Sprednja rešetka zunanje enote je črne barve in je sestavljena iz vodoravnih črt, ki skrivajo ventilator, medtem ko ravno sivo ohišje omogoča, da se enota zlije z okoljem.

 

Tiho, učinkovito in pametno delovanje

 • Daikin Altherma 3 H MT je ena najtišjih toplotnih črpalk v svoji kategoriji, saj zvočni tlak ustreza ravni hrupa 38 dBA na razdalji 3 metrov, z zmanjšanjem na 35 dBA v načinu nizke ravni hrupa. Dvojno zmanjšanje hrupa je doseženo s triplastno izolacijo kompresorja ter gumijastimi blazinicami med spodnjo ploščo in antivibracijsko ploščo.
 • Dosega energijsko nalepko A+++ (najvišja) za ogrevanje prostorov in A+ (najvišja) pri ogrevanju sanitarne vode.
 • Kot razširitev palete izdelkov Daikin Bluevolution uporablja hladilno sredstvo R-32 z nižjim potencialom globalnega segrevanja. Hladivo kroži samo v zunanji enoti, kar omogoča enostavno namestitev in zahteva le priključek na vodni strani.
 • Enota je pripravljena za uporabo v pametnih omrežjih, kar omogoča pridobivanje toplotne energije za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode ter učinkovito shranjevanje za cenovno ugodno nočno električno energijo. Možna je tudi kombinacija s termičnimi sončnimi kolektorji.

 

Daikin Altherma 3 toplotna crpalka

Daikin Altherma 3 H MT ponuja tri serije notranjih enot, med katerimi lahko izbirate

 • Serija talne kombinirane enote ECH₂O ima vgrajen hranilnik toplote za higiensko neoporečno pitno vodo, ki je odprt za dodatne vire toplote.
 • Serija talnih enot F vključuje enote z integriranim zalogovnikom vode, ki zavzamejo malo prostora in imajo majhno zahtevo po višini.
 • Stenska enota iz serije W omogoča prilagodljivo uporabo za kaskade ali hibridne rešitve za obstoječe ogrevalne sisteme.

baner toplotne crpalke


Patrick Crombez, generalni direktor za ogrevanje in obnovljive vire energije pri podjetju Daikin Europe, komentira: Daikin Altherma 3 H MT je pomemben korak naprej v naši misiji, da bo toplotna črpalka postala standardna rešitev za ogrevanje v vsakem domu, vključno s popolno zamenjavo plinskih kotlov v nedavno zgrajenih hišah. Veseli nas, da lahko ponudimo to novost, izdelano v Evropi za Evropo.”


Modeli toplotne črpalke Daikin Altherma 3 H MT

Daikin Altherma 3 toplotne crpalke mere

Stenski model

Ta model je najkompaktnejša enota, ki se za zagotavljanje tople sanitarne vode kombinira z ločenim bojlerjem za sanitarno vodo. Po želji lahko izberete tudi enoto s funkcijo hlajenja, kar omogoča še večjo prilagodljivost in udobje uporabe.

Model z integriranim rezervoarjem iz nerjavečega jekla za sanitarno toplo vodo

Kompaktna toplotna črpalka z majhnim tlorisom 595 x 600 mm. Enota je opremljena z bojlerjem prostornine 180 ali 230 litrov, kar omogoča zadovoljitev vseh vaših potreb po sanitarni topli vodi. Po želji lahko izberete tudi model s funkcijo hlajenja ali enoto s funkcijo dveh območij, kar omogoča še večjo prilagodljivost in udobje uporabe.

Model z integriranim rezervoarjem ECH2O za sanitarno toplo vodo

Enota ECH2O je opremljena z rezervoarjem za sanitarno toplo vodo, kjer se lahko odločite za verzijo s prostornino 300 ali 500 litrov in ki ga lahko priključite na sprejemnike sončne energije. Po želji lahko izberete enoto s funkcijo hlajenja.


Specifikacije izdelka Daikin Altherma 3 H MT

 • Razširitev ponudbe izdelkov Daikin Altherma 3 H HT
 • Na voljo v treh razredih: 8, 10, 12 kW
 • Dimenzije zunanje enote (VxŠxG): 1003 x 1270 x 533 mm
 • Energijska učinkovitost do A+++ (ogrevanje prostorov)
 • Energijska učinkovitost do A+ (topla voda za gospodinjstvo)
 • Območje delovanja do -28 °C zunanje temperature
 • 65°C LWT* pri -15°C zunanje temperature (*LWT = temperatura izstopne vode)
 • Možnost kombiniranja s 3 različnimi notranjimi enotami (stenska, talna z vgrajenim rezervoarjem, talna z integriranim rezervoarjem ECH2O)
 • Pripravljenost na pametno omrežje
 • Pripravljen na uporabo v oblaku.

 Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija?
Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


Seltron d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.