Čeprav so naše zime iz leta v leto praviloma bolj mile, je ogrevalna sezona v Sloveniji še vedno razmeroma dolga. Traja več kot 200 dni. V kolikor se ogrevate s kurilnim oljem ali plinom, potem skoraj polovico leta z grozo pričakujete vsako novo položnico, ali pa se po hiši sprehajate oblečeni v debele puloverje.


Vsebina:


Toplotna crpalka pri nizkih temperaturah

Toplotna črpalka Orca, zunanja enota

Primer dobre prakse ogrevanja s toplotno črpalko pri nizkih temperaturah

Da je temu potrebno narediti konec, se je odločila tudi družina z Lovrenca na Pohorju. »V Lovrencu na Pohorju se pozimi temperature spustijo tudi do -10 stopinj Celzija. Predno smo se pred dvema letoma odločili, da bo potrebna menjava ogrevalnega sistema, smo letno porabili približno 4 tone peletov. S toplotno črpalko Orca ogrevamo 240 m2 površine ter sanitarno vodo. Prihranki so se začeli kazati že zelo hitro in v tem času smo prihranili precej denarja.« Kot navajajo, je glavni razlogi za menjavo ogrevalnega sistema predvsem v prihrankih, k odločitvi pa je pripomoglo tudi dejstvo, da gre za enega najbolj udobnih ogrevalnih sistemov.

Ob našem obisku zadovoljne družine iz Lovrenca na Pohorju je snežna odeja merila slabe pol metra, temperature pa so bile krepko pod lediščem. Kljub temu pravijo, da zaenkrat še ni bilo potrebe po vklopu elektro grelcev, ki so sicer del toplotne črpalke.

Zadovoljno družino je obiskal tudi ambasador Orca energije, Blaž Švab, ki svoj dom z njihovo toplotno črpalko ogreva že tretjo zimo.


Toplotna crpalka pri nizkih temperaturah blaz svab

Blaž Švab se je mudil na Lovrencu na Pohorju in se na lastne oči prepričal, da toplotna črpalka udobno in učinkovito greje tudi v ekstremnih zimskih razmerah. »Zmotno je prepričanje, da so toplotne črpalke pri nižjih zunanjih temperaturah manj učinkovite. Njihova prava moč se pokaže šele, ko se temperature spustijo globoko pod ledišče,« razlaga Blaž Švab, ki svoj dom s toplotno črpalko Orca ogreva že tretje leto zapored.


Toplotne črpalke delujejo tudi v najbolj ekstremnih vremenskih razmerah v Sloveniji


baner toplotne crpalke


Pa je toplotna črpalka res zasnovana za ekstremne zimske razmere?

Toplotna črpalka Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric je kos tudi najbolj ekstremnim razmeram. Samostojno namreč deluje pri zelo nizkih temperaturah, vse do -28 stopinj Celzija, do -15 stopinj Celzija pa ohranja 100-odstotno grelno moč. Visoko učinkovitost in zanesljivo ogrevanje zagotavlja s tehnologijo učinkovitega obtoka plina Flash Injection. Toplotna črpalka Orca ima serijsko vgrajen elektro grelec, katerega namen pa ni delovanje vsepovprek in ves čas, temveč služi samo kot dodatna zaščita v primeru izrednih situacij – zares ekstremno nizke temperature (pod -28 stopinj Celzija) ali morebitna napaka v delovanju. Potrebno je vedeti, da se elektro grelec ne vključi samodejno. Delovati začne zgolj z vklopom v grelec ne vključi samodejno. Delovati začne zgolj z vklopom v nastavitvah, kjer je mogoče izbrati tudi želeno moč oziroma stopnjo.


Prihranki in udobje z roko v roki

Rast trga toplotnih črpalk je neustavljiva. Prodaja v zadnjem letu je širom celotne Evrope poskočila za 34 % in vsako leto govorimo o novih rekordnih številkah. Rekordno povpraševanje po toplotnih črpalkah je tudi v Sloveniji. Toplotne črpalke so postale nekakšno pravilo za izbiro ogrevalnega sistema pri gradnji hiše, vse pogosteje pa se zanjo odločajo tudi pri prenovah. Razlog so najpogosteje visoki prihranki ter udobje, ki ga ponuja tovrstni ogrevalni sistem.

A vendar, ko je nekaj tako zelo priljubljeno, kot so zadnja leta toplotne črpalke, se na trgu čez noč pojavijo številni ponudniki in samo imenovani strokovnjaki, katerih primarni cilj je zgolj in samo zaslužek. Zato, ko se odločate za ogrevalnega partnerja, ki bo za toplino vašega doma skrbel nekaj desetletij, je pomembno, da izberete podjetje s tradicijo, dobrimi bonitetnimi ocenami in preverljivi referencami.

 

Orca, prilagojena slovenskemu trgu

Upravljanje toplotne črpalke Orca so razvili slovenski strokovnjaki in jo prilagodili slovenskim razmeram. Z lastnim razvojem zagotavljajo optimalne prihranke in udobje ne glede na to, na katerem koncu Slovenije je črpalka montirana.

Toplotne črpalke Orca v svoji kakovosti in delovanju visoko presegajo najstrožje evropske standarde. To dokazujejo s certifikati najpomembnejših neodvisnih strokovnih institucij v Evropski uniji. Toplotna črpalka orca je slovenska toplotna črpalka, izdelana z najbolj kakovostnimi materiali, ki so razpoložljivi na evropskem trgu. Vse to pa dela podjetje priljubljeno že vrsto let. So inovativni, odzivni in usmerjeni k strankam. 

 

Toplotna crpalka pri nizkih temperaturah drenov gricToplotne črpalke Orca v naselju vrstnih hiš Drenov Grič (Ljubljansko barje)


Dodatna vprašanja o delovanju ali cenah toplotnih črpalk Orca napišite v spodnji kontaktni obrazec. 


Orca Energija d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Preverite akcijsko ponudbo 2022 za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.