Ogrevanje in prezračevanje - najboljša toplotna črpalka za nove hiše

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v enem. Preverite zmogljivost modela LWZ PREMIUM, glavne prednosti, ter kakšna je cena te specifične toplotne črpalke, ki vam ob gradnji hiše omogoča vse potrebne funkcije v enem.

 

Ogrevanje prezracevanje in hlajenje s toplotno crpalko

 

Najboljša toplotna črpalka za nove hiše - LWZ PREMIUM

Pri gradnji nizkoenergijske in pasivne hiše poskušamo s kakovostno gradnjo, izdatnejšo izolacijo in zrakotesnim stavbnim pohištvom preprečiti toplotne izgube in ustvariti čim bolj varčen dom. Zaradi zrakotesnosti novogradenj pod obvezno opremo spada prezračevanje z rekuperacijo. Nemški proizvajalec Stiebel Eltron je razvil kompaktno toplotno črpalko premium razreda, ki služi za ogrevanje in prezračevanje  LWZ 5/8 CS Premium, ki uspe v novi hiši zagotoviti popolno bivalno klimo ter hkrati maksimalno nizko porabo energije za ogrevanje.

 

Pokrito ogrevanje, prezračevanje, hlajenje in sanitarna voda

Kompaktna toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ 5/8 CS Premium je toplotna črpalka brez konkurence. Učinkovito opravlja 4 funkcije: ogrevanje, prezračevanje, pripravo tople sanitarne vode ter hlajenje prostorov v poletnih dneh. Model toplotne črpalke LWZ PREMIUM je idealna izbira za nizkoenergijske in pasivne hiše, do velikosti 260 m2, s nizkotemperaturnim ogrevanjem do 35 stopinj Celzija talno ogrevanje.

 

Ogrevanje prezracevanje in hlajenje s toplotno crpalko shema

Dodatna funkcija hlajenja, vgrajen 235 l grelnik sanitarne vode

Hišo ogreva vgrajena toplotna črpalka zrak-voda, ki tudi pri nizkih zunanjih temperaturah dosega visoke ogrevalne vrednosti. Sodoben centralni prezračevalni sistem ohranja visoko kakovost zraka in zadrži toploto v hiši. Izkoristi do 90 odstotkov toplote, ki bi se drugače izgubila skozi odprta okna. Del toplote zunanjega zraka se izkoristi za ogrevanje sanitarne vode, pri čemer 235-litrski grelnik sanitarne vode zadosti vsem potrebam tudi petčlanske družine. Naprava ima vgrajeno tudi funkcijo energetsko učinkovitega hlajenja.

 

baner toplotne crpalke

Toplotna črpalka za ogrevanje in prezračevanje nima zunanje enote

Sistem za ogrevanje in prezračevanje s toplotno črpalko Stiebel Eltron LWZ 5/8 CS Premium je nameščen v notranjosti hiše, kjer zaseda le 1,6 m2 prostora in je toplotna črpalka brez zunanje enote. Zunaj hiše ni zunanje enote toplotne črpalke, vrt ostaja nedotaknjen, hrup toplotne črpalke pa ne moti vaših sosedov. Toplotna črpalka zrak zajema in izpihuje preko dovodnih, oziroma odvodnih cevi, napeljanih do rešetk na fasadi, zelo dobra izolacija ohišja naprave pa v kurilnici, oziroma kjer je nameščena, omogoča izredno tiho delovanje.

 

Ogrevanje prezracevanje in hlajenje s toplotno crpalko kurilnica

 

Toplotna črpalka Stiebel Eltron dosega nadpovprečno učinkovitost

Vrhunska zasnova kompaktne toplotne črpalke Stiebel Eltron model LWZ Premium deluje učinkovito kot noben drug konkurenčen model. Gre za edinstven dosežek ogrevanja in prezračevanja, ki spada v premium razred, z inteligentno uporabo inverterske tehnologije. Toplotna črpalka dosega visoko energijsko učinkovitost, pri temperaturah predtoka 55 in 35 stopinj Celzija dosega razred energijske učinkovitosti A++.

 

Ogrevanje in prezračevanje lahko nadgradimo s sončno elektrarno

Z nadgradnjo sistema s sprejemniki sončne energije se lahko izkorišča toplota solarne energije za pripravo tople sanitarne vode in podporo ogrevanju objekta. S tem se stroški porabe energije še znižajo. Če napravo povežemo s sončno elektrarno, postanemo neodvisni od podražitev elektrike in samooskrbni, kar pomeni da za ogrevanje več ne plačujemo, temveč si energijo pridelamo sami. Sistem s sončno elektrarno upravljamo z intuitivno enoto s preglednim besedilnim zaslonom, nameščeno v dnevni sobi.

 

Vas zanima referenčni primer ogrevanja in prezračevanja nove hiše

Delovanje toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje novih hiš je mogoče videti v živo z ogledom referenčnega objekta. Nudijo možnost ogleda kotlovnice ter dodatne informacije  o  izkušnjah bivanja v novi hiši z vgrajeno toplotno črpalko iz prve roke.

 

 

Za ogrevanje in prezračevanje s toplotno črpalko do 3.000 EUR subvencije

Pri vgradnji toplotne črpalke Stiebel Eltron LWZ ste za vgradnjo v novo hišo upravičeni do subvencije Eko Sklada v višini do 3.000 EUR.


 Vas zanima cena toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.


VETO d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.