Toplotna črpalka zrak voda DeDietrich Alezio

Alezio je toplotna črpalka sistema zrak/voda kar pomeni, da vso potrebno toplotno energijo jemlje iz okoliškega zraka in jo nato preko transportnih medijev prenaša na ogrevanje objekta oziroma pripravo tople sanitarne vode. Spada v program DeDietrich Easylife, kar pomeni, da gre za izdelek, ki ga odlikujejo dobre tehnične karakteristike ter izredno sprejemljiva cena. Zaradi tega je ta toplotna črpalka na francoskem trgu, ki velja za največjega po prodaji toplotnih črpalk v sklopu držav EU, dosegla izjemen prodajni uspeh. Od njene predstavitve leta 2008 pa do danes, je bilo prodanih preko 20.000 kosov kar pomeni, da gre za resnično dober in preizkušen izdelek katerega kvaliteta ni vprašljiva.


Alezio je toplotna črpalka sistema zrak/voda kar pomeni, da vso potrebno toplotno energijo jemlje iz okoliškega zraka in jo nato preko transportnih medijev prenaša na ogrevanje objekta oziroma pripravo tople sanitarne vode.


Spada v program DeDietrich Easylife, kar pomeni, da gre za izdelek, ki ga odlikujejo dobre tehnične karakteristike ter izredno sprejemljiva cena.  Zaradi tega je ta toplotna črpalka na francoskem trgu, ki velja za največjega po prodaji toplotnih črpalk v sklopu držav EU, dosegla izjemen prodajni uspeh. Od njene predstavitve leta 2008 pa do danes, je bilo prodanih preko 20.000 kosov kar pomeni, da gre za resnično dober in preizkušen izdelek katerega kvaliteta ni vprašljiva.

veto_1
Alezio AWHP – zunanja enota


Za visoko učinkovitost toplotnih črpalk skrbi rotacijski kompresor z invertersko tehnologijo delovanja ter »Power receiver«, ki je vgrajen v hladilnem krogu in katerega funkcija je dvig temperature hladilnega medija pred vstopom v kompresor. Tako pred njim, kakor tudi za njim, sta zaradi nadzora prekomernega hlajenja hladilnega medija ter izboljšanja kolorične moči pri nižjih temperaturah izparevanja, vgrajena dva ekspanzijska ventila. Sliši se sicer zapleteno vendar v praksi to pomeni veliko boljši izkoristek delovanja toplotne črpalke tudi pri nižjih zunanjih temperaturah.  Zaradi tega toplotna črpalka dosega visoka grelna števila in sicer tudi do 4,2 pri A7/W35 glede na standard  EN14511-2. Maksimalna temperatura predtoka medija znaša +55°C tudi pri zunanji temperaturi -15°C. Inverterska tehnologija delovanja omogoča točno podajanje moči delovanja glede na dejanske potrebe ogrevanja. To pomeni delovanje v območju med 30% in 100% moči, kar pri modelu 14TR pomeni nadzor podajanja potrebne moči v območju med 4,11kW in 13,70kW.


veto_2
Alezio AWHP – notranja enota


Toplotna črpalka je Split Inverter izvedbe kar pomeni da je sestavljena iz zunanjega ter notranjega hidravličnega modula. Zunanji modul je namenjen za pripravo toplote, notranji pa za ustrezen prenos na porabnike. Medsebojno sta povezani s cevmi v katerih kroži hladilni medij. Ta povezava je brez dodajanja dodatnega hladilnega medija lahko dolžine tudi do 50 metrov.


Ker za takšne tipe toplotnih črpalk niso potrebna nobena zemeljska dela, so le-te izredno primerne pri posodabljanju obstoječih ogrevalnih sistemov. V ta namen se uporabi toplotne črpalke z notranjim modulom MIV-H. Ta ima vgrajen preklopni ventil, ki skrbi za preklop med obstoječim ogrevalnim sistemom ter samostojnim delovanjem toplotne črpalke. Vklop dodatnega vira ogrevanja, v tem primeru obstoječega ogrevalnega sistema, se izvede samodejno, ko regulacija zazna prenizko zunanjo temperaturo in s tem poveča izkoristek delovanja ogrevalnega sistema.


Toplotna črpalka Alezio se lahko uporabi tudi pri novogradnjah kjer obstoječih ogrevalnih sistemov ni in je potrebno samostojno delovanje toplotne črpalke. V ta namen se uporabi toplotne črpalke z notranjim modulom MIV-E. Ta ima vgrajen elektro grelec, ki ob pomanjkanju toplotne energije pri izredno nizkih zunanjih temperaturah vključi elektro grelec kot dodatni vir ogrevanja.


Več informacij o cenovno ugodnih in zelo kvalitetnih toplotnih črpalkah DeDietrich Alezio lahko najdete na spletni strani www.veto.si oziroma nas pokličete na telefon 01/580-91-00.


Več na www.veto.si

tel.: 01 580 91 00


Več iz teme:

POVEZANI ČLANKI