Ko človek pomisli na ogrevanje, ga takoj prešine misel, ki je skupna vsem. Stroški za ogrevanje! Pred vsako kurilno sezono se tako v nas počasi naseli nelagodje, saj prihaja čas, ko bo znova potrebno bolj odpreti denarnico. Seveda bi storili karkoli, da bi te izdatke omilili. A kaj bi sploh lahko naredili?

V tem članku vam bomo zaupali kako lahko, ne le ogromno prihranite pri ogrevanju, pač pa poskrbite še za celo vrsto pozitivnih sprememb v vašem življenju. Kot ste lahko razbrali že iz naslova, bomo govorili o toplotnih črpalkah.

 

ogrevanje s toplotno crpalko

S toplotno črpalko rešimo problem ogrevanja v celoti. Z njo lahko ogrevamo prostor, sanitarno vodo in si privoščimo spomladansko in jesensko ogrevanje bazena.

 

Izjemen prihranek

Toplotne črpalke so dokazano eden najboljših ogrevalnih sistemov, ki omogočajo maksimalne prihranke pri stroških za ogrevanje. Včasih so vgradnjo toplotnih črpalk svetovali večinoma za novogradnje, danes pa se jih vgrajuje v vse vrste objektov. Seveda je končni prihranek odvisen od kvalitete toplotne izolacije stavbe ter oken in podobno. Z vgradnjo toplotne črpalke boste, ob preostalih izpolnjenih pogojih, prihranili toliko, da se vam bo začetni vložek povrnil v 5-7 letih. Glede na to, da je življenjska doba toplotnih črpalk 20 in več let, je jasno, da je toplotna črpalka za večino objektov povsem racionalna odločitev.

 

Konec skrbi za nabavo energentov

Vas je strah, da ste s kurilnim oljem na tesnem, ali pa bo kmalu potrebno znova nabaviti nekaj ton pelet? Naredite konec temu stresu in obvarujte svoj hrbet pred dvigovanjem in premetavanjem težkih bremen. S toplotno črpalko bo veliko lažje.

Prav ste prebrali. Toplotna črpalka se sicer velikokrat navaja zgolj kot pomoč pri ogrevanju, a je lahko tudi edini ogrevalni sistem v objektu. Toplotna črpalka deluje po principu ogrevanja z razliko v zunanji in notranji temperaturi, za kar potrebuje le zrak in vodo, ter pogon s pomočjo električnega toka.

 

ogrevanje s toplotno crpalko fujitsu

Toplotna črpalka Fujitsu

baner toplotne crpalke

Konec čiščenja sistemain večja skrb za okolje

Le kaj je lepšega kot velik prihranek, ob tem pa še zavedanje, da ste veliko naredili za čistejše okolje. Ker toplotna črpalka za svoje delovanje potrebuje vire, kot sta zrak in vodo, je jasno, da ne bo dodatnih obremenitev z izpustom CO2 v ozračje. Hkrati pa boste za vselej rešeni tudi čiščenja sistema, saj pri tovrstnem ogrevanju ne bo ostankov pepela, umazanih filtrov in podobno. Toplotna črpalka slabo tretjino potrebne energije pridobi iz električnega omrežja, preostanek pa si sama zagotovi iz okolice, bodisi zraka (zrak-voda), podtalne vode (voda-voda) ali zemlje (zemlja-voda, t.i. geotermalna toplotna črpalka).

 

toplotna crpalka fujitsu waterstage


Pa še namig: pred nakupom preverite možnosti subvencije Eko sklada.


Več različic za različne potrebe

Toplotno črpalko si lahko omislite kot pomoč k trenutnemu načinu ogrevanja. Morda zgolj za ogrevanje sanitarne vode ali pa za povsem samostojen način ogrevanja vašega objekta. Velika prednost teh sistemov je, da so izjemno prilagodljivi. Lahko izberete različico, ki se bo v popolnosti ujemala z vašim obstoječim centralnim sistemom ogrevanja na katerega boste toplotno črpalko povezali. Toplotna črpalka bo zamenjala tudi vaš stari bojler, zato morate biti pozorni pri izbiri prostornine le te. Imate ravno nov bojler, ki ga ne bi radi menjali? Ni problema, tudi takšno različico boste našli zase!


Kalkulator Oceni prihranekČe želite preveriti prihranke s toplotno črpalko, uporabite novo sletno orodje - kalkulator Oceni prihranek energije. S kalkulatorjem si lahko izračunate prihranke pri zamenjavi ogrevalnega sistema, ali prihranke ob vgradnji sončne elektrarne. Do kalkulatorja Oceni prihranek energije lahko dostopate TUKAJ!


 

Vas zanima cena, izvedba, subvencija, garancija? Izpolnite spodnji kontakti obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili na vprašanja.


Dines d.o.o.
   
Ime in priimek:
Naslov:
Pošta in kraj:
Vaš e-poštni naslov:
Kontakni telefon:
Zadeva:
Sporočilo:
  Pošljite kopijo sebi
 
Zaradi varnosti vas prosimo če prepišete naključno generirano kodo v spodnje vnosno polje. Če koda ni berljiva kliknite nanjo in bo sistem naložil drugo kodo
Varnostna koda:
 
Soglasje Soglašam, da moje posredovane osebne podatke lahko zberete in uporabite za namen priprave informativne ponudbe. V kolikor je za pripravo svetovanja ali informativne ponudbe potrebna soudeležba partnerskega podjetja (izvajalca monterskih storitev), soglašam, da obdelovalec (spletni portal www.varcevanje-energije.si) za pripravo ponudbe posreduje oddano povpraševanje ustreznemu partnerskemu podjetju. Več v Obvestilu o zasebnosti.
 
 

Povezane vsebine

 

IZKORISTI UGODNO PONUDBO

Net metering, ki je trenutno še v veljavi, lahko izkoristite do konca leta 2023. Podjetje Enertec, z blagovno znamko Moja Elektrarna, s praktičnimi izračuni ponazori primerjavo sedanjih pogojev neto meritev za samooskrbo z elektriko s prihodnjimi, ter vam za sončno elektrarno...

Preverite akcijsko ponudbo za tandem - toplotne črpalke Bosch in prezračevalni sistemi Sabiana in si zagotovite posebne pogoje nakupa. Med sistemi za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje spoznajte sistem, ki vam omogoča priročno in celovito rešitev na enem mestu.

Se želite na novo zaposliti? Veto Group združuje skupino uspešnih prodajnih centrov za ogrevanje, hlajenje, prezračevanje. Z odgovornim delom do zaposlenih in strank medse vabijo nove sodelavce. Če iščete dolgoročno zanesljivo delo, vabimo da prijavo za delo oddate TUKAJ!

V podjetju SONCE so razvili poslovni model, s katerim si lahko podjetja brez finančnega vložka zagotovijo nižjo, predvsem pa stabilno ceno elektrike in okolju prijazno energijo. Ponujajo jim možnost za sklenitev služnostne pogodbe za namestitev opreme, s katero bodo prišli do lastne naprave. Edini pogoj je, da...

Če imate težave z vlago, želite pravočasno poskrbeti za klimo poleti, ali ste v dilemi kateri ogrevalni sistem je z vidika porabe energije optimalen za vas, vam priporočamo stopiti v stik s podjetjem Tersus. Spoznajte ekipo izkušenih mojstrov, ki poskrbijo za ugodno in prijetno bivanje. Njihova celovita ponudba...

Toplotna črpalka Stiebel Eltron LWZ se že nekaj let potruje kot toplotna črpalka za nove hiše, ki nima konkurence. Služi za priročno ogrevanje, prezračevanje in hlajenje nove hiše v...

baner naročilo revije sept23
 
ponudniki toplotnih

S klikom na posamično podjetje dostopate do tehničnih karakteristik ponudnikov TOPLOTNIH ČRPALK zrak – voda

fotovoltaicne-elektrarne
Posodobljen akcijski načrt OVE za sončne elektrarne predvideva cca. 10% rast letno. Do leta 2020 naj bi dodatno inštalirali 161 MW sončnih elektrarn. S sprejetjem Uredbe o samooskrbi…
ogrevanje
Toplotne črpalke prestrezajo energijo zemlje, zraka ali vode. Ob primerjavi sistemov za toplotne črpalke lahko kljub višjim stroškom investicije…
pasivna-hisa
Za ogrevanje, hlajenje, pripravo tople vode, klimatizacijo in razsvetljavo v pasivni ali skoraj nič - energijski hiši potrebujejo tako malo energije…
Gradnja in obnove
DOBRA PRAKSA GRADNJA in OBNOVE
Do leta 2020 naj bi po evropskih smernicah, ki jim sledi tudi Slovenija, razvoj gradnje energijsko učinkovitih stavb dosegel nivo skoraj nič – energijske hiše.